10 redenen om deze zomer Engels te leren op Malta

Reizen May 25, 2021

Malta is en was altijd al een van onze populairste bestemmingen voor leerlingen van de Engelse taal. Tegenwoordig neemt de populariteit zelfs nog toe, omdat alles weer langzaam open gaat voor toeristen en de restricties worden opgeheven.

Zoek je naar meer redenen om dit jaar een onvergetelijke zomer door te brengen op Malta, lees dan verder…

1. Uitstekend weer

300 dagen zonneschijn op het eiland en de omliggende eilanden.  Alhoewel Malta ten zuiden van Sicilië ligt, is de hitte nooit onverdragelijk dankzij een immer verkoelende zeewind.

malta-sun

Je vrienden zullen je beslist complimenten maken over je bruine kleur bij terugkomst!

2. Veel waar voor je geld

Malta gebruikt de euro en de prijzen liggen er lager dan in bijna alle andere landen die de euro gebruiken. Vanwege de recente wisselkoersveranderingen is dit een bestemming die nog meer waar voor je geld biedt dan ooit tevoren.

3. Lange zomers

Wat denk je van een zomer die van april tot oktober duurt? Malta heeft een heel lang hoogseizoen en dagen met temperaturen boven de 20°C en 10 uur zonneschijn in december zijn heel gewoon.

4. Dichtbij

Engels leren in een plaats waar zon gegarandeerd is noodzaakt meestal een vlucht naar de VS of Australië, maar naar Malta reizen vergt slechts een korte vlucht van het Europese vasteland. Dat is beter voor het milieu en voor je bankrekeningsaldo.

5. Flexibiliteit in de COVID restricties

Malta-fun

Malta wil de meeste COVID restricties per 1 juni opheffen. Daardoor kunnen ook toeristen dit prachtige eiland weer bezoeken! En de Engelse taalscholen op Malta kunnen eindelijk hun deuren weer openen voor fysieke lessen. Dus in aanvulling op de cultuur, de mooie stranden, het heerlijke weer en het fantastische eten kan je nog meer ontspannen van deze plaats genieten door het nieuwe veilige COVID flexibiliteitsbeleid, dat in het land geldt voor toeristen. De meest recente informatie over de COVID situatie op het eiland kan je lezen op de officiële toerismewebsite van Malta.

6. Chillen op Gozo

Malta’s kleinere buureiland Gozo biedt iets anders. Het eiland is veel rustiger dan Malta en de perfecte plek om eindelijk eens dat boek dat je altijd al wilde schrijven te voltooien, of om simpelweg van het warme water te genieten.

7. Duizenden jaren geschiedenis

malta-streets

Tot enkele decennia geleden kwamen buitenlanders niet vanwege de warme zonneschijn naar Malta maar vanwege haar strategische ligging in de Middellandse Zee. De Feniciërs,  Romeinen, Moren, Noormannen, Sicilianen, Habsburgers, Kruisvaarders, Fransen en Britten hebben er allen hun sporen achtergelaten en de historische plekken behoren tot de meest fascinerende ter wereld – en zijn tevens zeer toegankelijk.

8. Duiken en andere watersporten

scuba-diving

Het water rond Malta is warm, blauw en uitnodigend. Dit is de ideale plaats om eens te gaan duiken of een andere watersport te proberen. Een paar van onze partnerscholen op Malta bieden ook gecombineerde cursussen aan met Engelse taallessen en duiklessen. Voor meer bijzonderheden over dit soort cursussen hoef je alleen maar rechtstreeks contact op te nemen met een van onze consultants.

9. Toegankelijk Engels

Het Engels dat op Malta gesproken wordt is langzaam, duidelijk en makkelijk te begrijpen door alle studenten.

10. Iets voor alle leeftijden

Malta biedt cursussen voor iedereen, met programma’s van Juniors en families tot aan onze  50+ programma’s. Een van de meest populaire plaatselijke opties is onze 30+ cursus in St Julian’s gedurende de zomermaanden.

Dus, waar wacht je nog op? Boek nu je cursus Engels op Malta en bereid je voor op dat heerlijke zomervakantiegevoel, dat je zo lang hebt gemist!

Leer deze zomer Engels op Malta!

By Alex Hammond

What do you think?