10 redenen om Engels te leren in Malta

Reizen maart 31, 2017

Malta is een van onze meest populaire bestemmingen om Engels te leren. Waarom? Welnu, lees verder…

1. Uitstekend weer

300 dagen zonneschijn op het eiland en de omliggende eilanden.  Alhoewel Malta ten zuiden van Sicilië ligt, is de hitte nooit onverdragelijk dankzij een immer verkoelende zeewind.

malta-sun

Je vrienden zullen je beslist complimenten maken over je bruine kleur bij terugkomst!

2. Veel waar voor je geld

Malta gebruikt de euro en de prijzen liggen er lager dan in bijna alle andere landen die de euro gebruiken. Vanwege de recente wisselkoersveranderingen is dit een bestemming die nog meer waar voor je geld biedt dan ooit tevoren.

3. Lange zomers

Wat denk je van een zomer die van april tot oktober duurt? Malta heeft een heel lang hoogseizoen en dagen met temperaturen boven de 20°C en 10 uur zonneschijn in december zijn heel gewoon.

4. Dichtbij

Engels leren in een plaats waar zon gegarandeerd is noodzaakt meestal een vlucht naar de VS of Australië, maar naar Malta reizen vergt slechts een korte vlucht van het Europese vasteland. Dat is beter voor het milieu en voor je bankrekeningsaldo.

5. Feesten alom

Malta-fun

Malta’s nachtleven is legendarisch. Elke zomer komen er mensen uit heel Europa om plezier te maken in de zwoele avonden. En, in tegenstelling tot wat in een grote stad gebeurt, is het zeer waarschijnlijk dat je overdag  dezelfde mensen weer tegenkomt die je eerder ’s avonds al ontmoet hebt.

Niet alleen toeristen houden van een feestje in Malta – in de zomermaanden heeft elk dorp een Festa, met vuurwerk, muziek, optochten en een groot feest. Bezoekers zijn immer welkom!

6. Chillen op Gozo

Malta’s kleinere buureiland Gozo biedt iets anders. Het eiland is veel rustiger dan Malta en de perfecte plek om eindelijk eens dat boek dat je altijd al wilde schrijven te voltooien, of om simpelweg van het warme water te genieten.

7. Duizenden jaren geschiedenis

malta-streets

Tot enkele decennia geleden kwamen buitenlanders niet vanwege de warme zonneschijn naar Malta maar vanwege haar strategische ligging in de Middellandse Zee. De Feniciërs,  Romeinen, Moren, Noormannen, Sicilianen, Habsburgers, Kruisvaarders, Fransen en Britten hebben er allen hun sporen achtergelaten en de historische plekken behoren tot de meest fascinerende ter wereld – en zijn tevens zeer toegankelijk.

8. Duiken en andere watersporten

scuba-diving

Het water rond Malta is warm, blauw en zeer uitnodigend. Dit is de ideale plek om te leren duiken en onze  Engels PLUS Duiken cursus biedt je de gelegenheid om dit naast je taalcursus te doen. Een ruime keuze aan andere watersporten is ook beschikbaar.

9. Toegankelijk Engels

Het Engels dat op Malta gesproken wordt is langzaam, duidelijk en makkelijk te begrijpen door alle studenten.

10. Iets voor alle leeftijden

Malta biedt cursussen voor iedereen, met programma’s van Juniors en families tot aan onze  50+ programma’s. Een van de meest populaire plaatselijke opties is onze 30+ cursus in St Julian’s gedurende de zomermaanden.

Meer informatie over Engelse cursussen in Malta of deel je ervaringen in Malta in een reactie.

Door Alex Hammond

Wat denk jij?