Onze warmste bestemmingen

Reizen January 29, 2015

Ben jij één van die personen die helemaal niet voor de koude gemaakt zijn (hier bij ESL zijn we met velen)? Ontdek dan onze warmste bestemmingen ter wereld.

De 5 warmste bestemmingen voor een cursus Engels zijn…

Malta (gemiddelde temperatuur in augustus 32°C)

Dit is één van onze populairste bestemmingen. De locatie trekt vooral twintigers aan die een taalcursus willen combineren met een zonovergoten partyvakantie. Op het nabijgelegen eiland Gozo heerst een identiek klimaat, maar het is er rustiger. En dat allemaal binnen Europa! De temperaturen overschrijden vaak 35°C, maar het zeebriesje zorgt voor verkoeling, zeker aan de kust.

Grenada (gemiddelde jaartemperatuur 31°C)

Zo dicht bij de evenaar zijn traditionele seizoenen van weinig betekenis – de hemel blijft het hele jaar door schitterend. Zelfs in het regenseizoen (van juni tot december) is het overwegend aangenaam weer, af en toe afgewisseld met vaak spectaculaire regendouches.

De prachtige uren zonneschijn en de warme lucht dragen bij tot een fantastisch ontspannen levensstijl, met de nadruk op genieten van het leven. Een unieke bestemming voor een cursus Engels.

New Delhi, India (gemiddelde temperatuur in juni 39°C)

De temperaturen in Delhi lopen steeds maar op tot eind juni. Daarna slaat het weer om en komt de moesson met koelere lucht en verfrissende regenbuien. Toen de Britten India bestuurden, verlieten zij de stad in de warmste maanden en trokken ze naar de bergstations waar het frisser was (en de thee verser).

Cairns, Australië (gemiddelde temperatuur in januari 31°C)

De Australische staat Queensland is groter dan vele Europese landen! Cairns, gelegen in het uiterste noorden van de staat Queensland en 1700 km ten noorden van Brisbane, is bekend voor de prachtige zandstranden, het helderblauwe water en het Groot Barrièrerif. Als je in Cairns Engels studeert, kan je genieten van het strandleven en uitstappen maken naar het regenwoud en dat allemaal onder de schitterende Australische zon.

San Antonio, VSA (gemiddelde temperatuur in juli 35°C)

In de thuishaven van Chili con Carne kunnen de temperaturen hoog oplopen. San Antonio is één van de snelst groeiende Amerikaanse steden en een originele bestemming voor een cursus Engels. Het hele jaar door is het er warm en droog, maar de Amerikanen zijn zo dol op airconditioning dat je niet hoeft af te zien, zelfs al is het buiten barbecueweer.

De warmste bestemming voor een cursus Spaans is… Panama

Hoewel enkele Spaanse steden nog hogere zomertemperaturen halen (in Córdoba en Sevilla stijgt het kwik vaak tot 40°C), is onze meest constant warme bestemming voor het volgen van een cursus Spaans de stad Panama. Krijg je het te benauwd in de stad, dan kan je afkoeling zoeken door te gaan surfen aan de kust of landinwaarts te trekken naar de dichte jungles.

De warmste bestemming voor een cursus Frans is… Martinique

Het leven op een eiland met stranden, rum en zon kan niet anders dan goed zijn. Martinique zal je verwachtingen inlossen. Zelfs in het regenseizoen daalt de temperatuur zelden onder 20°C en de stortbuien duren meestal niet lang. Voeg daar een goed ontwikkelde infrastructuur en de euro als plaatselijke munt aan toe, en je krijgt een ideale bestemming voor een cursus Frans in de zon.

De warmste bestemming voor een cursus Portugees is… Olinda, Brazilië

Olinda is één van de best bewaarde koloniale steden van Brazilië en dat maakt van haar een aantrekkelijke bestemming voor een cursus Portugees. Op minder dan 900 km ten zuiden van de evenaar kan je genieten van een bloeiende multiculturele stad met kleurrijke straten en oude kerken.

De warmste bestemming voor een cursus Italiaans is… Taormina, Sicilië

De zomer op Sicilië is heet en duurt lang. De magnifieke kust van Taormina biedt alles waarvan je maar dromen kan voor een cursus Italiaans in Italië: je kan er o.a. uitstekend winkelen, historische sites van duizenden jaren geleden bezoeken en proeven van de cuisine die ooit overgenomen werd maar nooit verbeterd. De temperatuur stijgt geregeld tot achteraan in de 30°C.

De warmste bestemming voor een cursus Duits is… Freiburg

Toen de kolonialisten van andere Europese landen hun talen naar de rest van de wereld exporteerden in ruil voor grond, slaven, geloof en rijkdommen, hielden de vorsten van de Duitse koninkrijken zich bezig met vecht- of trouwpartijen. Vandaar dat de Duitse taal geen blijvende indruk maakte ten zuiden van de Alpen. Onze warmste bestemming voor een cursus Duits is Freiburg, gelegen in een prachtig deel van het Zwarte Woud. Misschien neem je best ook een trui mee.

De warmste bestemming voor een cursus Arabisch is… Amman, Jordanië

Amman, een welvarende moderne Arabische stad, is één van de belangrijkste zakencentra van het Midden-Oosten. Volgens plaatselijke normen is Amman een relatief jonge stad want ze bestaat nog maar sinds de 13de eeuw vóór Christus. Hier komen verschillende culturen samen, ze debatteren, wisselen elementen uit en drijven handel. Buitenlandse bezoekers waarderen de stabiliteit en veiligheid van de hoofdstad van Jordanië.

Wat is de warmste plek waar je ooit geweest bent?

Image credits: Jon Rawlinson (CC BY 2.0), Christine Olson (CC BY-ND 2.0), Russ Bowling (CC BY 2.0), Alan Lam (CC BY-ND 2.0), Stuart Seeger (CC BY 2.0), Roman Königshofer (CC BY-ND 2.0), Matthias Ripp (CC BY 2.0), Prefeitura de Olinda (CC BY 2.0), Bart Hiddink (CC BY 2.0), Mahmood Salam (CC BY 2.0)
By Océane Tache

What do you think?