10 Dingen om te doen in Tokio voor minder dan ¥2000

Talen leren november 10, 2016

Tokio, de populairste metropool ter wereld, is constant in beweging. In deze verrassende stad bestaan de eeuwenoude oosterse tradities naast de meest recente technologische innovaties en de bizarste trends. We vroegen onze collega’s van het Kudan Institute of Japanese Language & Culture, wat je voor minder dan ¥2000 (circa €18) kan doen.

 

1. Tokio Nationaal Museum

Er zijn volop musea in Tokio, maar dit is de oudste, opgericht in 1872. Het is ook de grootste, in bezit van een enorme collectie van Japanse historische kunst en nationale schatten. De entreeprijs is slechts ¥620.

Wanneer je liever iets moderners wil, vind je het Ghibli Museum misschien leuk (¥1000).

shutterstock_398753620

 

2. Slalom tussen de voetgangers op het Shibuya kruispunt

De wijk Shibuya zit vol mode- en entertainmentmogelijkheden, en daarom is het een heel druk gebied. Het kruispunt is een van de drukste ter wereld en honderden mensen komen er elke dag langs. Doe mee met de plaatselijke bevolking bij deze dans of blijf alleen kijken en pak je kans om wat te gaan winkelen.

 

3. Neem even een pauze bij de berg Takao

Tokio is een stad van superlatieven. In lijn met deze trend trekt de berg Takao het grootste aantal klimmers ter wereld aan. Deze berg is gemakkelijk te bereiken vanaf de stations van Tokio en ligt op slechts 600 meter boven zeeniveau, maar het biedt een magnifiek uitzicht op de berg Fuji. De kabelbanen zijn ook de steilste ter wereld, spring erin voor slechts ¥930 voor een rondrit!

shutterstock_220556359

 

4. Proef de echte ramen

Wanneer je denkt aan Japans eten, dan is sushi waarschijnlijk het eerste wat in je opkomt; veel Japanse mensen kunnen echter niet leven zonder ramen, het beroemde noedelsoepgerecht. Er zijn meer restaurants dan je in je hele leven kan bezoeken en de prijzen zijn heel betaalbaar.

 

5. Dompel jezelf onder in traditie in Shitamachi

Shitamachi is het oude deel van Tokio en verdeeld in verschillende gebieden: Yanaka, Nezu, Sendagi, Jongo, Ueno of Asakusa en nog andere. Wandel door dit gedeelte van de stad en bekijk de Boeddhistische tempels, de winkels die daar al meer dan 100 jaar zijn, de “Ryokan” herbergen in Japanse stijl of de prestigieuze Universiteit van Tokio.

shutterstock_58472383

 

6. Terug naar het heden in Akihabara

Terwijl Shitamachi het verleden vertegenwoordigt, betekent Akihabara het heden en de toekomst van de Japanse subcultuur. Het electronica centrum van de stad zit vol met winkels en winkelcentra met oneindige keuzes: games, DVD’s, plastic modellen, beeldjes, cosplay- en mangacafé’s. Voor nerds en echte anime fans is het hier een paradijs.

 

7. Knuffelen en geknuffeld worden door dieren

Kattencafé’s zijn in andere landen al een ding, maar wist je dat er in Japan volop andere dierencafé’s zijn? Konijnen, uilen, vissen, reptielen, zelfs geiten en pinguins! Kies maar. Voor ¥1000 kan je een half uurtje spelen met konijnen.

shutterstock_435785809

 

8. Fiets rond het Keizerlijk Paleis

Op zondag kan je van 10.00 tot 15.00 uur gratis een van de 150 fietsen huren en rond het adembenemende Keizerlijk Paleis fietsen. Ontspannen genieten dus van het uitzicht en ook nog iets aan je conditie doen!

 

9. Steek de Regenboog Brug over

De 918 meter lange Regenboog Brug verbindt het kunstmatige eiland Odaiba met het vasteland van Tokio. De brug dankt zijn naam aan het licht, dat er bij een paar speciale gelegenheden te zien is. Als het mooi weer is, kan je er zonnebaden op het aangelegde strand van Odaiba met het zicht op een replica van het Vrijheidsbeeld.

shutterstock_374552284

 

10. Geniet van een van de vele festivals

In Tokio is er bijna elke week een festival: kersenbloesem festivals, lantaarnfestivals of parades met mensen in kostuum, die heiligdommen met zich mee dragen. Mis er niet een en kijk hier op de kalender.

 

Ben je al eens in Tokio geweest? Laat je tips dan achter in het commentaarvenster.

Door Xisela Maneiro

Wat denk jij?