Zomerwoordenlijst: de woorden die je moet kennen op reis

Talen leren July 13, 2021

Droom jij al een tijdje van de zomer? Verlang je naar lange zonnige dagen en ’s avonds een briesje vanuit zee? Ja, wij ook. Het goede nieuws is, dat het nu eindelijk zo ver is! En nu de grenzen weer open gaan en het reizen blijkbaar weer tot de mogelijkheden behoort, kunnen we niet wachten om onze koffers te pakken en te vertrekken naar eindeloos plezier in de zon!

Het maakt niet uit waar je deze zomer naar toe gaat, je hebt waarschijnlijk al een lijstje gemaakt van dingen die echt mee moeten in je koffer – paspoort, zwemkleding, zonnebrandcrème… je weet wel. Maar heb je ook gedacht aan het taalaspect van je reis? Als in: hoe ga je in het buitenland communiceren? Geen paniek, hier zijn wat zomerwoorden in verschillende talen die je waarschijnlijk nodig gaat hebben als je in de zomer op reis gaat:

Engels

Van de goudkleurige zandstranden in Australië en de levendige kust van de  VS tot aan de betovering van het eiland  Malta en de karakteristieke zeekust van Bournemouth of Brighton, op een groot aantal plekken komt een Engelse woordenschat goed van pas. Deze woorden moet je op je zomervakantie echt kennen:

Spaans

Mojito of sangria, salsa of flamenco, Europa of Latijns-Amerika… of je nu kiest voor het exotische Playa del Carmen, het witte zandstrand van de Dominicaanse Republiek of de gouden Mediterrane kleuren als eerstvolgende bestemming, dit zijn een paar basiswoorden die je kan gebruiken om te beschrijven wat jij nodig hebt:

Italiaans

Ah, Italia… stel jij jezelf eens voor al luierend met uitzicht op de kalme zee en een karakteristiek, schilderachtig stadje achter je? Tropea, San Remo, Salerno… waar je ook bent, de Italiaanse kust laat de romantiek in je hart ontbranden! Hier zijn wat woorden waarmee jij het meeste haalt uit je vakantie in het paradijs:

Frans

De Franssprekende wereld is even groot als afwisselend en adembenemend, dus wat gaat het deze zomer worden? De iconische Côte d’Azur met haar emblematische elegantie; de Atlantische golven van WestFrankrijk; of zou je liever gaan voor de Caraïbische sfeer aan de andere kant van de grote plas? Waar je ook gaat zwemmen in de zon, met deze woorden kan je jezelf verstaanbaar maken:

Portugees

Zowel Portugal als Brazilië hebben verrassende kustbestemmingen, waar mensen met allerlei voorkeuren aan hun trekken komen: watersport, een bruisend nachtleven, rustige plaatsen om je terug te trekken… kies maar! Een ding is zeker: waar je ook voor kiest, je hebt een basiswoordenschat nodig.

Dus heb je je paspoort klaar, je koffer gepakt en je zomerwoordenlijstje op orde – dan ben je helemaal klaar voor de beste zomer ooit! Weet je nog altijd niet, waar je naar toe wil gaan?

Breng de zomer met ons door

By Julia Hoyas

What do you think?