Tien dingen die je in Rome kan doen voor minder dan € 20

Talen leren June 14, 2013

Rome is één van de belangrijkste studentensteden ter wereld. De Italiaanse hoofdstad is dan ook een verleidelijke bestemming voor een taalcursus Italiaans. Rome heeft voor iedereen en voor ieders portefeuille wat in petto. We vroegen onze vrienden van IH Dilit Rome enkele tips om van de stad te genieten zonder een aanslag te plegen op je portefeuille.

Een gratis wandeling doorheen Rome 1

Spanish-steps-Rome

Foto: Rum Bucolic Ape

Deze gratis rondleiding in het Engels brengt je naar de Engelen van Bernini, het graf van koningin Margherita, de trompe l’oeil en veel meer. De rondleiding begint dagelijks om 17.30 uur op de Piazza di Spagna en duurt twee uur. Vooraf reserveren is niet nodig. Daag gewoon op en geniet. (newromefreetour.com)

Een gratis wandeling doorheen Rome 2

Colosseum-Rome

Foto: Grace Donaghue

Van maandag tot zaterdag kan je je om 10 uur op het Piazza di Spagna melden voor een gratis rondleiding in het Vaticaan. Elke namiddag om 16 uur vindt een gratis rondleiding plaats in het Colosseum. De rondleidingen worden in het Engels en in het Spaans gegeven. Elke vrijdag om 10 uur is er ook een rondleiding “La France à Rome”. De gidsen spreken Frans. De rondleiding is gratis, maar vergeet niet een fooi te geven zodat de gidsen ook kunnen eten. (romefreewalkingtour.com)

Markten

Er zijn heel wat verschillende fantastische markten in Rome. Iedereen vindt er wel één naar zijn gading. Iedere zondagmorgen kan je terecht op Porta Portese, één van de grootste markten van Rome. Ook populair zijn de Mercato Campo de’ Fiori (elke dag van 6 uur tot 14 uur), Mercatino Villa Glori (de derde zondag van de maand van 9 uur tot 19 uur), Mercatino di Porta Pia (de tweede zondag van de maand van 9 uur tot 19 uur) en Mercato di via Sannio (maandag tot zaterdag van 6 uur tot 14 uur).

Italiaanse keuken… as it should be!

pizza-rome

Foto: fabulousfabs

Iedereen is al wel vertrouwd met de Italiaanse keuken: pizza en pasta zijn in de westerse wereld veruit de populairste gerechten. Maar zolang je de Italiaanse keuken niet geproefd hebt in Italië zelf weet je gewoon niet hoe smakelijk ze kan zijn. In Rome en in de andere grote Italiaanse steden mikken dure restaurants vooral op de toeristen. Wij geven je enkele tips om heel lekker te eten tegen geweldige prijzen.

Neem ’s avonds een Italiaanse aperitivo en voor de prijs van een drank kan je je laten gaan aan een all-you-can-eat buffet. De aanbevelingen van Ursula van DILIT:

  • Doppio Zero (doppiozeroo.com): € 9/persoon, van 18 uur tot 21 uur (je reserveert wel best op voorhand. Vanaf 18.30 uur kan je geen tafeltje meer vinden of moet je wachten)
  • Freni e Frizioni (freniefrizioni.com/): € 7/persoon, van 19 uur tot 22 uur
  • Barnum Cafè (barnumcafe.com/)
  • Momart (momartcafe.it): € 10/persoon

En voor iets zoets:

Musea, kerken

angels-rome

Foto: Lawrence OP

Van antieke sculpturen tot moderne meesterwerken via Titiaan, Cavallini, Domenichino en modernisme, de musea en kerken van Rome zijn een kroniek van de esthetische ontwikkeling van één van de meest fantastische steden ter wereld. Bijzonder indrukwekkend zijn de Galleria Borghese (op voorhand reserveren), Campidoglio en het Vaticaans Museum (gratis van 9 uur tot 12.30 uur op de laatste zondag van de maand). Toegangstickets kosten ongeveer € 13. (museiincomuneroma.it)

Parken, tuinen – “openluchtmusea”

Villa-Borghese

Villa Borghese, Foto: Zac MC

Soms moet je gewoon gaan liggen in de schaduw en van de sfeer genieten. Enkele leuke plaatsen om te ontspannen: Villa Borghese, Villa Torlonia, Gianicolense, Forum Romanum, Pantheon, de Spaanse trappen en de Trevifonteinen.

Rome op de fiets

Een fiets huren in Rome kost ongeveer € 4/uur. Het is een geweldige manier om de stad te ontdekken… als je koelbloedig bent. (turismoroma.it)

Het Olympisch Stadion – AS Roma voetbalmatch

Je kan naar AS Roma gaan kijken in het Olympisch Stadion, waar Francesco Totti al scoorde sinds de regering van keizer Theodosius I. Luister goed naar je buren in de tribunes en je zal veel woorden horen die je niet in de woordenboeken terugvindt. Tickets vanaf € 16. (asroma.it)

Nachtleven in San Lorenzo

rome-party

Foto: Parker Knight

In de omgeving van de universiteit bruist het ’s avonds van leven. Vooral tijdens de weekends klinkt er een geroezemoes van stemmen. Mensen komen op straat en genieten van de warmte en van de energie van de stad. In goedkope bars kan je drankjes kopen vanaf € 1.

Film

De stad Rome sponsort een bioscoop waar je dagelijks gratis een film kan meepikken. Meer informatie vind je op casadelcinema.it.

Met zicht op zee

Ostia-Roma-Beach

Foto: Daniele Zedda

Een busrit van minder dan 20 minuten brengt je vanuit het stadscentrum naar de kust. Neem de ‘LIDO (Cristoforo Colombo)’ bus (€ 1,50) aan het Eur Magliana metrostation en men brengt je naar de Middellandse Zee. Het dichtstbijzijnde strand vind je in Ostia. Daar kan je ook de Ostia Antica bezoeken, een grote en imposante archeologische site waar ooit de haven van het oude Rome was.

Van “pick me up” pudding tot sacrale residenties; studentenstraatparty’s tot antiekmarkten, Rome is een stad waar je met € 20 een heel eind weg raakt… als je weet waar je moet zoeken! Ontdek meer over onze opleidingen Italiaans in Rome.

We danken het team van DILIT in Rome voor hun hulp bij het opstellen van dit artikel.

By Alex Hammond

What do you think?