Waarom een taal studeren in het buitenland de beste investering is, die je kan doen in de toekomst van je kinderen

Talen leren May 21, 2019

Taalstudieprogramma’s in het buitenland geven kinderen van alle leeftijden toegang tot de hele wereld. Als je je kinderen de gelegenheid biedt om een taal te leren in het buitenland, geef je ze veel meer dan de mogelijkheid om nuttige taalvaardigheden op te doen; ze zullen zich bewust worden van andere culturen, nieuwe vrienden maken, zelfstandiger worden en meer zelfvertrouwen krijgen. Dit zijn onschatbaar belangrijke pluspunten, zowel persoonlijk als professioneel, in onze toenemend globaliserende wereld.

Een taal leren is leuk: taalstudieprogramma’s in het buitenland voor jonge kinderen en gezinnen

Jonge kinderen leren talen sneller en je kan dit benijdenswaardige taaltalent uitbuiten door ze naar een taalzomerkamp te laten gaan, waar kinderen van hun eigen leeftijd zijn. De lessen in de ochtend worden aangevuld met veel fantastische middagactiviteiten, van tochtjes naar het strand tot naar een waterpark – ze zullen het zo leuk vinden, dat ze niet eens in de gaten hebben hoe veel vooruitgang ze maken (ofschoon ze dat zeker zullen doen)! Er is vanzelfsprekend 24-uur toezicht, zodat je er gerust op kan zijn dat je kinderen veilig zijn en het naar hun zin hebben. Een andere mogelijkheid is logeren bij de leraar thuis, waar je kinderen een-op-een onderwijs krijgen en kunnen genieten van uitjes en excursies naar allerlei plaatselijke attracties. Daarbij worden ze heel de dag door ondergedompeld in de doeltaal, zodat ze met sprongen vooruit gaan.

Worden jouw kinderen niet enthousiast over het leren van een andere taal, maar vinden ze bijvoorbeeld een sport leuk, of mode of dansen, overweeg dan eens om ze in te schrijven voor een aangepast op activiteiten gebaseerd taalprogramma, waar ze kunnen doen wat ze leuk vinden, samen met een heleboel nieuwe vrienden – en tegelijkertijd een taal leren! Deze cursussen zijn ideaal voor voetbalfans, kunstenaars in de dop, surfers of kookliefhebbers (om maar een paar activiteiten te noemen, die wij aanbieden), en je  kinderen zullen ongetwijfeld de vakantie van hun leven hebben, terwijl ze belangrijke vaardigheden opdoen voor de toekomst.

Misschien denk je: zijn mijn kinderen wel oud genoeg om zelfstandig een taal te studeren in een ander land. Reis je liever met je kinderen mee, en het idee spreekt je aan om samen met hen te studeren, kijk dan eens wat wij beschikbaar hebben aan gezinscursussen in de zomer. Zo kan het hele gezin genieten van hoe het is om samen een ander land te bezoeken, nieuwe gerechten te proeven en, natuurlijk, een nieuwe taal te leren. Zo’n cursus is een uitstekende mogelijkheid wanneer er nog baby’s of peuters in het gezin zijn, omdat er babysitservice beschikbaar is.

Taalstudieprogramma’s in het buitenland voor tieners en jongvolwassenen

Het is niet altijd makkelijk om tieners te motiveren voor een studie, dus taalkampen met hun favoriete activiteit zijn ideaal om die superbelangrijke taalvaardigheden te verbeteren, terwijl ze worden bezig gehouden. Wie zegt tenslotte, dat leren niet leuk mag zijn? Deze op activiteiten gebaseerde vakanties in een paar van de spannendste bestemmingen in Europa bieden tieners de kans om hun tijd door te brengen met activiteiten of om hun passie te volgen, of het nu gaat om sport, kunst, modeontwerpen of een opwindende nieuwe stad te gaan verkennen tijdens hun studie. Oudere tieners van 16 tot en met 18 jaar vinden het misschien fijn om de vrijheid en onafhankelijkheid van een taalcursus voor volwassenen te hebben, waarbij ze naar believen mee kunnen doen of niet aan de extra activiteiten.

Soms is het echter nodig, dat je tiener zich concentreert op iets serieus zoals examenvoorbereiding. Wanneer je tiener intensief onderwijs nodig heeft om hem of haar door een examen heen te loodsen, of omdat hij of zij de taalvaardigheden snel wil verbeteren, dan kan je een cursus overwegen die is samengesteld om je tiener voor te bereiden op een officieel taalexamen: tegelijkertijd met het verbeteren van de taalvaardigheden leert hij of zij specifieke technieken om een examen gemakkelijk te behalen.

Levensvaardigheden gaan samen met taalvaardigheden

Het belangrijkste is, dat door het studeren in het buitenland je kind niet alleen de vaardigheid opdoet om een andere taal te spreken, maar er komt een rijtje vaardigheden mee, dat net zo lang mee zal gaan als de vriendschappen die het op zo’n kamp sluit. Een taal studeren in het buitenland ontwikkelt het cultureel bewustzijn, helpt om zelfstandiger te worden en geeft het zelfvertrouwen een impuls. Ze vallen ook op in vergelijking met de rest, wanneer ze zich gaan aanmelden voor een universiteit en het geeft ze een voorsprong wanneer ze voor een studie in het buitenland zouden kiezen. Een taal studeren in het buitenland is een van de beste investeringen die je kan doen in de toekomst van je kind.

Vind een taalcursus in het buitenland voor mijn kind

By Mary-Ann Gallagher

What do you think?