12 manieren om een taal te leren met een budget

ReizenTalen leren May 28, 2024

Reizen om een taal te leren met een beperkt budget is mogelijk. We hebben 12 manieren op een rijtje gezet om je taalvaardigheden in het buitenland te verbeteren en tegelijkertijd op je financiën te letten.

Er gaat niets boven een taalcursus waarmee je je onderdompelt in de cultuur van je favoriete bestemming, maar soms kan het prijskaartje daarvan een beetje hoog zijn. Toch, hoewel de kosten aan het begin hoog kunnen lijken, kan studeren in het buitenland een heel efficiënte en kosteneffectieve manier zijn om een taal te leren, zeker als je kijkt naar het rendement van de investering. Al die lesuren, studieboeken en docenten die je in je eigen land zou betalen zijn niet goedkoop, en niets daarvan is te vergelijken met de taalbeheersing die je krijgt door in het buitenland te studeren! Tel hierbij ook nog eens de onvergetelijke ervaringen en soft skills op die je tijdens je reis opdoet, en het lijkt ineens helemaal niet zo duur meer!

Oké, misschien is dat niet helemaal waar… Maar we helpen elk jaar duizenden studenten om met een beperkt budget een taal te leren, waarbij ze na thuiskomst hun verwachtingen veelal overtroffen hebben. Hopelijk kan deze lijst met tips hetzelfde voor jou betekenen!

1. Speciale aanbiedingen

De beste manier om je programma binnen een bepaald budget te houden is door regelmatig onze speciale aanbiedingen te bekijken en er gebruik van te maken. Ontdek zowel onze maandelijkse als doorlopende aanbiedingen, kortingen op cursussen of accommodatie, gratis vluchten of excursies en andere soorten kortingen op taalcursussen in het buitenland.

2. Reis met z’n tweeën (of in een groep)

ESL biedt een speciale korting voor elke deelnemer. Om hiervan te profiteren, hoef je je alleen maar tegelijkertijd in te schrijven en de korting aan te vragen tijdens het boeken. Of je nu allebei naar dezelfde bestemming reist of gewoon samen boekt en apart reist, het is een stuk goedkoper dit via ESL te regelen!

3. Low-cost bestemmingen

Van de honderden beschikbare bestemmingen hebben sommige een veel aantrekkelijker kostenplaatje dan andere. Zo betaal je bijvoorbeeld een lagere huur in Liverpool dan in Londen, of in Lyon dan in Parijs, maaltijden zijn goedkoper in Freiburg of in Berlijn dan in München, en een dagje winkelen is goedkoper in Valencia dan in Madrid. ESL biedt een ruime keuze aan bestemmingen voor elk budget. Ons team is er om je de meest recente informatie te geven, dus neem contact met ons op om meer te weten te komen over het leren van een taal met een beperkt budget in deze low-cost bestemmingen over de hele wereld.

4. Kies wanneer je wilt gaan

Afhankelijk van je beschikbaarheid kun je geld besparen op je cursus, accommodatie en vaak ook op je dagelijkse uitgaven door buiten het hoogseizoen te boeken. Als je flexibel bent met je planning, kun je op zoek gaan naar de goedkoopste tijd van het jaar voor jouw bestemming, en vaak kun je dan ook een betere deal krijgen voor je vlucht.

5. Boek vroeg en bespaar

Boek meer dan drie maanden voordat je op reis gaat en profiteer van onze speciale vroegboekaanbieding. Het hele jaar door is deze korting groter voor programma’s met een langere cursusduur. Als je jouw cursusprogramma bovendien voor 1 november boekt, bespaar je aanzienlijk door de prijzen van dit jaar te betalen voor een reis die pas volgend jaar zal plaatsvinden.

En door vooraf te boeken, kun je ook profiteren van scherpe prijzen op je vlieg- of treinticket.

6. Tussenjaar ervaring: langlopende programma’s, stages en vrijwilligerswerk

Hoe langer je blijft, hoe gunstiger de prijzen. De oorspronkelijke prijzen van de scholen zijn gebaseerd op een flexibel tarief, waardoor je kunt profiteren van speciale prijzen afhankelijk van de duur van je verblijf. Na je taalcursus kun je je studie ook uitbreiden met praktijkervaring, bijvoorbeeld als stagiair of vrijwilliger. ESL organiseert stages en vrijwilligersprogramma’s om je verblijf te kunnen verlengen tegen de laagste kosten na afronding van je taalcursus. Ga aan de slag bij een lokaal bedrijf of werk mee aan een project dat de lokale gemeenschap ten goede komt. Door jezelf onder te dompelen in een werkomgeving zul je persoonlijk groeien en een enorme boost geven aan je CV.

7. Combineer bestemmingen/scholen binnen dezelfde groep

Je kunt twee of drie bestemmingen of scholen combineren tijdens dezelfde taalreis tegen een prijs die gebaseerd is op de totale duur. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een verblijf van 8 weken te verdelen over 2 bestemmingen en de kosten voor 8 weken te betalen, wat goedkoper is dan betalen voor 2 verblijven van 4 weken. Deze optie is vooral mogelijk voor partnerscholen binnen dezelfde groep.

8. Kies de meest betaalbare accommodatie

ESL – Taalstudies in het buitenland biedt veel verschillende accommodatiemogelijkheden. Ons team kan je helpen om de perfecte keuze te maken, afhankelijk van je behoeften en levensstijl. Zelf koken is bijvoorbeeld de goedkoopste optie, omdat je je eigen maaltijden kunt bereiden, afgestemd op je budget. Kies je ervoor om bij een gastgezin te verblijven op basis van halfpension, dan weet je precies hoeveel je aan accommodatie en eten kwijt zult zijn tijdens je verblijf. Sommige scholen bieden ook de keuze van een gedeelde kamer met een andere student, zelfs als je alleen reist. Ook dit kan een budgetvriendelijke optie zijn. In dit geval proberen we ervoor te zorgen dat je de kamer deelt met iemand die een andere moedertaal spreekt, zodat ook buiten het klaslokaal blijft oefenen!

9. Haal het meeste uit je reis

Kies bestemmingen waar goedkope vluchten naartoe gaan, zodat je kunt profiteren van de beste prijzen. En vergeet deze ook niet te vergelijken met de treinprijzen, omdat spoorwegmaatschappijen ook het hele jaar door speciale aanbiedingen hebben.

10. Financieringssteun

Mensen die voor bedrijven of overheidsinstanties werken, weten vaak niet dat ze financiering en steun voor opleidingen kunnen krijgen. Afhankelijk van het land waar je woont, kunnen dit economische of politieke maatregelen zijn, die worden aangeboden als onderdeel van een opleidingsplan voor volwassenen. Maak gebruik van deze geweldige kans om een taalcursus in het buitenland te volgen. Heb je dit al eens besproken met je werkgever?

11. Prijsvragen

ESL – Taalstudies in het buitenland organiseert het hele jaar door verschillende prijsvragen waarbij taalcursussen in het buitenland worden vergeven. Je moet natuurlijk wel meedoen om te winnen!

12. Neem contact met ons op

Neem contact op om je taalproject met ons te bespreken. Wij hebben heel veel budgettips, deskundig advies en ervaring die we graag met je willen delen. Lokale ondersteuning kan een groot verschil maken! Onze adviseurs staan klaar om je te helpen en praten je graag bij over de bestemmingen en partnerscholen die beschikbaar zijn voor een low-cost taalcursus in het buitenland. Neem contact met ons op voor de meest praktische bugdettips voor jouw taalverblijf.

By Christopher Robinson

What do you think?