5 redenen om een taal te leren via muziek

Talen leren May 12, 2016

Als het leren van talen niet echt jouw ding is, zal het idee om Engels te studeren – of welke andere taal dan ook – je niet erg aanspreken. Het is waar, dat reizen naar het buitenland en een onderdompeling in de cultuur de meest efficiënte manier is om een taal te leren, maar er zijn ook andere heel toegankelijke mogelijkheden.

shutterstock_104108261psd

Eén daarvan is muziek. Niets nieuws. Tijdens je schooltijd liet een van je taaldocenten – de coolste – vermoedelijk liedjes horen, die jij en je klasgenoten moesten meezingen. Dat werd dan a cappella en heel vals meegezongen… maar hee, het werkte!

Als je hebt besloten dat je een nieuwe taal wil leren of je oude vaardigheden wil afstoffen, zijn er hier 5 goede redenen, waarom je gebruik zou gaan maken van muziek:

 

  1. Muziek stimuleert het geheugen

Zoals Homer aan Lisa vertelde in The Simpsons: “Weet je Lisa, muziek helpt papa om na te denken”. Zonder gekheid, de liedjes die je in je kindertijd luisterde, hielpen je om dingen uit je hoofd te leren, die je vandaag de dag nog weet. Als je steeds opnieuw naar een liedje in een vreemde taal luistert, ken je het uiteindelijk uit je hoofd.

via GIPHY

 

  1. Zingen in een vreemde taal verbetert je uitspraak

Wanneer we zingen, zijn we geneigd de geluiden en de toon te imiteren. Dit zorgt ervoor, dat ons accent minder opvalt, dan wanneer we een vreemde taal spreken. Maar het kost in het begin wel wat moeite!

via GIPHY

 

 

  1. Het vergroot onze woordenschat en de kennis van begrippen

De meeste liedjes gebruiken contextuele woorden en uitdrukkingen, die je gewoonlijk niet leert wanneer je een taal studeert. Wanneer je nieuwsgierig bent, kun je de tekst van een liedje downloaden en de vertaling. Bereid je voor op een verrassing!

via GIPHY

 

  1. Oefen altijd, overal.

Tegenwoordig kun je muziek met je meenemen. Luister naar je favoriete deuntjes wanneer je onder de douche staat, aan het sporten bent of zelfs… in de regen.

via GIPHY

 

  1. Het geeft toegang tot andere culturen

Muziek verbindt culturen en doorbreekt muren: Andalusische (Spaanse) flamenco, Argentijnse tango, Jamaicaanse reggae, Britse punk, Ameriaanse jazz… maak het lijstje zelf maar af.

 

Wanneer je niet overtuigd bent, wat vind je dan van een taalcursus in het buitenland die je kunt combineren met muziek en danslessen? Als je geïnteresseerd bent, kun je alle informatie hier vinden.

Laat ons met een commentaar weten of jij gebruik maakt van muziek bij het leren van talen. Je kunt ook een paar liedjes vermelden, die je zou aanbevelen aan mensen die een buitenlandse taal studeren.

By Aroa Ramos Garcia

What do you think?