5 Redenen waarom studeren in het buitenland de beste investering is die je kan doen

Talen leren May 10, 2017

Of je nu graag je semester in het buitenland zou willen beleven of je het jammer zou vinden om je gap year mis te lopen, het is nooit te laat om je buitenlandse ervaring in te stappen en onderweg een nieuwe taal op te pikken. Misschien ben je bezig om de weg te vinden in de wereld van sollicitatiegesprekken en zoek je naar een manier om jezelf opvallend te profileren of wil je je graag in een ander avontuur storten voordat je je gaat settelen.

Wat je verhaal ook is, er bestaat een taalcursus in het buitenland met jouw naam erop. Lees hierna de top 5 van redenen waarom studeren in het buitenland de beste investering is die je kan doen!

1. Je gaat de wereld ontdekken

Je krijgt niet alleen een prachtkans om een taal te leren, maar ook om de wereld te ontmoeten. Heb je altijd al gedroomd om het magische Zwarte Woud in Duitsland te verkennen? Probeer een onderdompelingscursus Duits in Freiburg. Is West Side Story jouw favoriete film? Dan past Engels leren in New York City helemaal in jouw straatje. Waar je ook naar toe gaat, je zal er een voor jou helemaal nieuwe hoek van de wereld gaan ontdekken en het is daarna jouw hoek. Hoe cool is dat?

2. Je zal je cv verfraaien

Wees eerlijk, wanneer je je moet meten met honderden andere kandidaten voor één enkele baan, dan moet je een sterke vaardigheid of ervaring hebben om op te vallen. Met een andere taal ligt je CV meteen boven op de stapel. Je hebt bovendien met je ervaring van studeren in het buitenland een interessant verhaal te vertellen aan de persoon met wie je het gesprek hebt. Welke werkgever vindt dat nou niet leuk?

3. Je laat je zelfvertrouwen groeien

Twijfelen aan jezelf komt maar al te vaak voor na de grote stap van de universiteit naar de zogenaamde “echte wereld”. Er is geen betere manier om je zelfbeeld te verstevigen en om je soft skills te verbeteren dan door een taalcursus te volgen in het buitenland. De eerste keer ben je misschien wat nerveus wanneer je je ontbijt bestelt in het zonnige Málaga, maar tegen de tijd dat je vertrekt bestel je je café con leche met meer flair dan je ooit had durven denken!

4. Je ontmoet mensen uit de hele wereld

Een taalcursus in het buitenland is niet alleen de beste investering wanneer het gaat over de voordelen die je vergaart voor een baan, maar ook wanneer het de banden betreft die je aanknoopt tijdens je tijd in het buitenland. Je gaat er gelijkgestemde avonturiers en reizigers ontmoeten bij jouw cursus, je zal omgaan met de plaatselijke bevolking en levenslange vriendschappen maken. Wie weet, misschien wordt het wel een Eat, Pray Love fantasie die waarheid wordt en vind je de liefde. De wereld ligt aan je voeten!

5. Niet nu, maar wanneer dan wel?

Als er een ding is, waar niemand mee kan leven dan is het wel spijt. Laat deze prachtige gelegenheid niet schieten omdat je bang bent voor het onbekende. Er is geen mooier cadeau om jezelf te geven dan een taalcursus in het buitenland – en geen betere tijd dan nu. Ben je op zoek naar een baan, denk dan eens aan alle deuren die voor je open gaan na je terugkeer. Als je wordt aangenomen, vertel je baas dan hoe niet alleen jij zelf profiteert van je verrassende taalcursus, maar ook het bedrijf. Dus, als je niet nu gaat, wanneer dan wel?

 

Heb jij een fantastische ervaring gehad met een taalcursus in het buitenland of droom je ervan om zoiets te gaan doen? Neem dan contact met ons op, zodat wij jouw verhaal met de wereld kunnen delen!

By Leah Ganse

What do you think?