Waarom is 50+ de beste leeftijd om een taal te leren

Talen leren July 31, 2017

Wie zegt dat je te oud bent om een nieuwe taal te leren? Omdat je geen vreemde taal hebt geleerd in je kindertijd betekent dit niet, dat je er geen meer kan aanleren. In feite zijn er zelfs voordelen bij het leren van een taal boven de 50 jaar. Geloof je ons niet? Lees verder en dan zullen we zien of we je kunnen overtuigen, waarom 50+ de beste leeftijd is om een taal te leren. 😉

 

Je hebt meer vrije tijd

Misschien ben je al met pensioen en heb je dus tijd genoeg, wat de belangrijkste benodigde bron is bij het leren van het nieuwe taal! Zelfs wanneer je nog werkt heb je waarschijnlijk genoeg vakantietijd opgebouwd om op die taalreis te gaan waarvan je altijd hebt gedroomd, dus pak je koffers voor zonnig Sevilla of de Franse Rivièra!

 

Dit is waar je geld voor hebt gespaard

Heb je tijdens je carrière zorgvuldig geld opzij gezet voor je pensioen? Nou, wat denk je – het is tijd om het spaarvarken stuk te slaan! Een taalreis naar het buitenland is precies het soort ervaring, waarvoor je hebt gespaard. Wat kan er nu beter zijn dan stimulerende gesprekken en lessen met je leeftijdsgenoten ‘s ochtends en ‘s middags plaatselijke markten verkennen, wijn proeven of eeuwenoude architectuur ontdekken? Geniet ervan – je hebt het verdiend!

 

Je wilde altijd al een nieuwe hobby

Er wordt wel gezegd dat de sleutel om je jong van hart te voelen het uitproberen van nieuwe dingen is, en met welke hobby zou je nu beter kunnen beginnen dan het leren van een nieuwe taal? En, nog een voordeel, je hoeft er minder voor te lijden dan voor het leren van surfen of swingdansen! Als je echter een actief type bent, dan zijn er volop activiteiten die je met je taalcursus kan combineren, van yoga tot golf.

 

Ontmoet nieuwe, gelijkgestemde mensen in een speciale cursus voor 50+ studenten

Misschien is het idee om lessen te volgen samen met tieners en twintigers niet aantrekkelijk voor je als je een nieuwe taal wil gaan leren, omdat je je geen buitenstaander wil voelen. Daarom is het inschrijven voor een 50+ taalcursus de ideale oplossing. Je wordt omringd door boeiende, gelijkgestemde leeftijdsgenoten, die net als jij op avontuur willen gaan. Ongebonden? Dit is heel zeker beter dan een alleenstaandencruise voor gepensioneerden!

 

Je hebt al prachtige taalonderwijzers (ook wel bekend als je kinderen en kleinkinderen)

Toen je nog op school zat, hoefde je geen talen te leren toch? De kans bestaat, dat dit nu anders is en nu zijn je kinderen of kleinkinderen misschien tweetalig of zelfs meertalig. Een nieuwe taal leren wordt nu een reden voor meer tijd met familie!

 

Het is een mooie manier om scherp te blijven (zonder kruiswoordpuzzels)

Okee, okee, dit kan iedereen gebeuren. Je kan je de naam van die acteur niet meer herinneren – je weet wel, die van die film, over dat ding op die plek? Of je blijft blanco, wanneer je wordt gevraagd wat je gisterenavond hebt gegeten? Experts raden mentaal stimulerende activiteiten aan, om je geheugen te verbeteren en wat is een betere manier om dit te doen dan het leren van een nieuwe taal? Zeg maar dag tegen kruiswoordpuzzels en Sudoku!

 

Pensioentijd in (vul maar in) roept je

Sluit je ogen en fantaseer eens waar je jouw gouden jaren zou willen doorbrengen – Spanjes zandstranden, een klein chaletje in de Provence, een statig appartement aan de Italiaanse Rivièra of een strandhuis in de Algarve? Het goede leven ligt op slechts een taalreis afstand en er is geen beter moment dan nu om te beginnen met leren!

 

Dus wanneer 50 het nieuwe 40 is, dan is 50+ wel degelijk de beste leeftijd om een taal te leren. Vertel ons over de taalreis van je dromen in het commentaarvenster hieronder!

By Leah Ganse

What do you think?