De meest kindvriendelijke bestemmingen voor een studie in het buitenland

Talen leren November 20, 2018

Je hoeft tegenwoordig geen universiteitsstudent meer te zijn om in het buitenland te studeren. Er is meer gelegenheid dan ooit voor kinderen zelfs van de lagere school leeftijd om een veilige, leuke en educatieve studie ervaring op te doen in het buitenland. Met een wereld aan mogelijkheden binnen handbereik vraag je je misschien af, waar je als ouder moet beginnen. Daarom hebben we een lijst samengesteld van de meest kindvriendelijke bestemmingen voor een studie in het buitenland, zodat je kind verzekerd is van een geweldige plaats! De lijst bevat Engelssprekende bestemmingen, maar kijk ook even naar onze bonus opties aan het eind van dit artikel voor andere talen 😉

 

5. Toronto, Canada

Canada staat bekend om de adembenemende natuur en de vriendelijke mensen: een prachtig land voor kinderen. Om verschillende redenen is Toronto een topper als stadsbestemming. Ten eerste omdat het zo’n veilige stad is. In feite staat het als vierde op de wereldlijst van veilige steden, volgens de 2017 veilige steden index! De tweede reden is de uitstekende mix in Toronto van dingen om te doen, zowel buiten als binnen. Van activiteiten op het water zoals kajakken, stand-up paddleboarden, boottochtjes naar de Niagara Watervallen tot aan het bijwonen van honkbalwedstrijden, bezoekjes aan pretparken en het verrassende stadsaquarium; je kind zal zich niet vervelen tijdens een zomerkamp in Toronto!

4. Boca Raton, Florida, VS

Er is geen land nauwer verweven met de popcultuur dan de VS. Grote kans dat sommige van de bij jouw kind favoriete TV-shows, films en muziek hier vandaan komen en daarom gaan ze er zeker graag naar toe! Engels studeren in Florida is de perfecte mix van studie en strandvakantie. Je kinderen verblijven op een echte Amerikaanse universiteitscampus met doorlopend toezicht door een staf die Engels als moedertaal heeft en er wordt goed voor ze gezorgd tijdens hun verblijf in complete onderdompeling! En met activiteiten zoals uitstapjes naar de stranden van Florida, de Everglades en Miami zijn de kinderen in de hemel.

3. Galway, Ierland

Het Smaragdgroene Eiland is een fantastische bestemming voor kinderen om te studeren in het buitenland. Speciaal Galway is een geweldige keuze, omdat het kleiner is dan Dublin, met net zoveel mogelijkheden om dingen te zien en te doen. Je kinderen zullen dol zijn op het groene landschap, verrast worden door een dagtripje naar de Kliffen van Moher en de tijd van hun leven hebben bij het uitproberen van traditionele Ierse sporten en dansen. De English zomerkampen in Galway bieden de kinderen de gelegenheid op vriendschappen uit de hele wereld tegen de prachtige achtergrond van Galway Bay – beter wordt het niet!

2. Salina Bay, Malta

Wanneer zon, zand en zee hoog op het verlanglijstje van jouw kind staan, dan kan je niets beters boeken dan Malta. Salina Bay is een van de meest kindvriendelijke bestemmingen voor een studie in het buitenland in Europa, dankzij het opwindende scala van watersport, leuke lessen Engels met vriendelijke docenten en een internationale mix van studenten, allemaal aangetrokken door de verrassende stranden en feestelijke sfeer. Zomers zijn de dagen in Malta lang en kunnen een mengeling zijn van lessen Engels, tijd voor strand, picknick en warme avonden, met karaoke of een dansfeestje! Je kind doet er herinneringen op voor het leven.

1. Brighton, Engeland

Met stip op nummer één staat “Londen-aan-zee”: Brighton, Engeland. Deze stad in het VK is kleurrijk, leuk en een magneet voor kinderen die Engels willen leren. Van de heldere lichtjes aan de Pier van Brighton tot aan de rijen gestreepte strandstoelen langs zee is Brighton als bestemming net zo mooi als kindvriendelijk. Voor Europeanen is het een van de populairste steden om de kinderen naar toe te laten gaan om Engels te leren en er is volop keuze aan zomerkampen met de mogelijkheid voor de kinderen om te verblijven bij een gastgezin en werkelijk het authentieke Engelse leven te ervaren. Kies je ervoor om je kind hier naar toe te laten gaan, dan zullen ze je niet alleen bedanken als ze terug komen, maar ze doen dat dan ook met een Brits accent!

De beste bestemmingen voor andere talen

Wil je je kind een andere taal laten leren dan Engels, mis dan niet deze topbestemmingen voor kinderen:

  • SpaansSalamanca. Dit is een beroemde studentenstad met een van de oudste universiteiten ter wereld en het zuiverste Spaanse accent (naar men zegt)!
  • FransBiarritz. Gelegen in het Franse Baskenland bezit Biarritz prachtige stranden, je kan er heerlijk watersporten en er heerst de sfeer van een kleine stad, waardoor kinderen zich veilig en welkom voelen.
  • DuitsFreiburg. Deze kleine Duitse stad vlakbij de Franse en Zwitserse grens lijkt zo uit een sprookjesboek te komen. Haar betovering en prachtige natuuromgeving maakt het zo populair bij kinderen!

Hier vind je dus de meest kindvriendelijke bestemmingen voor een studie in het buitenland… plan dus de zomer van je kinderen in een van deze verrassende steden en ze zijn je voor altijd dankbaar!

Zoek zomertaalkampen voor mijn kind

By Leah Ganse

What do you think?