Brexit: wat betekent dit voor internationale studenten

Talen leren april 4, 2019

Of je nu hoort bij de groep mensen die het nieuws over de Brexit op de voet volgt of dat je het nieuws gewoon via-via hoort, wij weten dit in ieder geval: de Brexit is over de houdbaarheidsdatum heen. Het Verenigd Koninkrijk moest de Europese Unie verlaten op 29 maart 2019. Maar ze zitten er nog steeds in. De Brexit is uitgesteld, maar niemand weet zeker voor hoe lang en of het zelfs nog door zal gaan.

Met het Verenigd Koninkrijk als een van de populairste bestemmingen om te studeren in het buitenland is het vanzelfsprekend, dat de vraag bij veel studenten opkomt “ga ik na de Brexit nog wel Engels studeren in het VK”? Nou, het goede nieuwe is dat de Brexit noch op korte termijn noch op lange termijn invloed gaat hebben op jouw studie – en verder zou het je zelfs nog geld kunnen besparen! Hier zijn we, om je te vertellen waarom het Verenigd Koninkrijk nog hoog op je verlanglijstje van bestemmingen hoort! Hier zijn 3 goede redenen waarom je zou willen Engels studeren in het VK na de Brexit:

1. Je kan het land in zonder visum

Er zijn tot januari 2021 weinig tot geen wijzigingen in de vereisten voor EU-, EEA- en Zwitserse inwoners om het VK in te reizen. Dit betekent, dat je in het VK kan gaan studeren tot 3 maanden met je nationale identiteitskaart – technisch gezien zou je niet eens met een paspoort op reis hoeven gaan, maar we raden je voor de zekerheid wel aan dit mee te nemen!

Vertrekt het VK zonder een deal, dan moeten EU-, EEA- en Zwitserse burgers die meer dan 3 maanden in het land willen blijven (en tot 3 jaar) een vergunning aanvragen, genaamd “European Leave to Remain”.

Vanaf 2021 moeten EU-, EEA- en Zwitserse studenten simpelweg een ETA (Electronic Travel Authorisation) aanvragen; die is betaalbaar en gemakkelijk te verkrijgen.

Voor wat betreft Erasmus + programma’s is het niet waarschijnlijk, dat er wijzigingen zullen worden gemaakt vóór het einde van 2020, afgezien van het feit of er wel of geen deal is tussen het VK en de EU.

2. Het VK is nu betaalbaarder voor internationale studenten

Voordat je je studiebestemming in het buitenland kiest, moet je je verdiepen in de kosten van het levensonderhoud, en het VK wordt op dit gebied aantrekkelijker. In de afgelopen 2 jaar is de wisselkoers van de pond naar de euro gedaald met 8,6% (en in de afgelopen 4 jaar met 14,6%) – dit betekent dat je een aanzienlijke korting krijgt op de prijs van je cursus Engels in het buitenland! Nou, dat is nog eens een goede reden om Engels te studeren in het VK na de Brexit

3. Het VK is een topbestemming voor internationale studenten

Jaar na jaar staat het Verenigd Koninkrijk in de top 3 van bestemmingen voor internationale studenten. Misschien heeft dit te maken met het feit, dat daar 18 universiteiten staan uit de wereld top 100!

Of het nu gaat om een uitwisselingsprogramma met een andere universiteit, een taalcursus Engels , een stageprogramma in het VK, of zelfs een combinatie van een parttime baan met een cursus Engels, de lijst van uitstekende opties voor degenen die gaan voor Engels studeren in het VK na de Brexit is ellenlang.

Afgezien van de politiek zijn Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland fantastische bestemmingen, wanneer je je vaardigheden in het Engels wil verbeteren of een vliegende start wil maken met je carrière. Wil je een steuntje in de rug, weet dan dat we klaar staan om je vragen te beantwoorden!

Je cursus Engels in het VK

Bronnen:

Door Carlos Heras

Wat denk jij?