Engelse voorbereidingscursussen voor officiële examens zoals Cambridge FCE, Cambridge CAE, Cambridge CPE, TOEFL, IELTS en TOEIC

Talen leren March 17, 2014

Een officieel Engels taalcertificaat zal je CV opfleuren en extra kracht bijzetten. Het laat namelijk aan potentiële werkgevers en universteiten zien dat je over een bepaald Engels taalniveau beschikt. Ook als je een Engelstalige studie wilt volgen in het hoger onderwijs (in zowel Engelssprekende als niet-Engelssprekende landen) heb je vaak een erkend Engels taalcertificaat nodig.

Het goede nieuws is dat je tegenwoordig niet meer in je eentje thuis hoeft te zwoegen om een taalcertifcaat te behalen terwijl je vrienden buiten plezier aan het maken zijn. Wij bieden een verscheidenheid aan examenvoorbereidingscursussen aan voor ‘s werelds meest gerespecteerde taalexamens op verschillende, adembenemende locaties over de hele wereld. Combineer een verblijf in het buitenland met het behalen van een officieel taalcertificaat en je toekomst zal er rooskleurig uitzien!

English-exam

Engelse certificaten

De Cambridge ESOL-examens, waaronder het Cambridge English: First (FCE), Cambridge English: Advanced (CAE) en Cambridge English: Proficiency (CPE), zijn waarschijnlijk de meest populaire certificaten ter wereld. De huidige examenaanduidingen komen niet helemaal overeen met de afkortingen. De examens stonden eerst bekend als het First Certificate of English, Cambridge Advanced English en Certificate of Proficiency in English voordat er een rebranding plaatsvond. In een sector waar reeds teveel afkortingen bestonden, werd er besloten om de oude afkortingen aan te houden.

Naast de Cambridge ESOL-cursussen bieden wij ook voorbereidingscursussen aan voor het TOEIC-examen (Test of English for International Communication, het TOEFL-examen (Test of English as a Foreign Language) en het IELTS-examen (International English Language Testing System) aan. Al deze examens zijn wereldwijd bekend onder hun afkortingen en dienen als standaard taalcertificaten voor toelating tot Amerikaanse, Britse of andere internationale universiteiten.

Sommige examens worden nog steeds schriftelijk afgelegd, terwijl andere examens op de computer gemaakt kunnen worden. U kunt hier meer informatie vinden over de verschillende examens.

Eén of drie maanden?

Een standaard examenvoorbereidingscursus duurt 8 tot 12 weken. Deze cursusduur geeft je genoeg tijd om je Engels te verbeteren, je goed voor te bereiden op de verschillende onderdelen van het examen en natuurlijk je bestemming te kunnen ontdekken. Deze cursussen worden regelmatig op verschillende data gedurende het jaar aangeboden. Elk examen heeft zijn eigen kenmerken en een goede voorbereidingscursus zal er dan ook voor zorgen dat je op de dag van het examen niet voor verrassingen komt te staan.

FCE-CAE-CPE-TOEFL-IELTS-TOEIC

Recentelijk zijn de 4 weken durende zomercursussen voor het Cambridge-examen een populair alternatief geworden. Natuurlijk zal je meer vooruitgang boeken en een groter cultureel inzicht krijgen bij een volledig 12 weken durend programma, maar de verkorte versie is een ideale optie als je qua budget of tijd enigszins krap zit. Voorbereidingscursussen voor het IELTS-examen duren vaak 4 weken en worden het hele jaar door aangeboden.

En dan volgt het leuke gedeelte: het kiezen van een bestemming!

Lees hieronder meer over een aantal van onze favoriete bestemmingen voor voorbereidingscursussen voor een officieel Engels taalexamen. We hebben voor ieder wat wils: zowel bij het strand, dichtbij de natuur, in de stad of op campus.

Engelse examenvoorbereidingscursussen bij het strand

  • Ideaal als je zowel een kleurtje wilt opdoen als je Engelse taalvaardigheden wilt verbeteren.
  • Ideaal als je denkt dat een totale taalonderdompeling het beste gecombineerd kan worden met een verfrissende duik in de koele zee na een dag studeren.

St. Julian’s, Malta: FCE/CAE/CPE/IELTS/TOEFL

St-Julians

Hoe klinkt een verblijf van 4 weken op Malta tijdens de zomer? Onze EC partnerschool in St. Julian’s is gelegen op een geweldige locatie. De stranden van St. George’s Bay en Paceville, en het gezellige nachtleven van Malta liggen allemaal op loopafstand van de school. Malta is maar 100 kilometer zuidwaarts gelegen van Sicilië en het weer is hele jaar door zeer aangenaam.

We bieden het hele jaar door examenvoorbereidingscursussen aan, verschillend van 4 tot 12 weken. De Cambridge ESOL-examens worden in de maanden maart, juni, augustus, november en december aangeboden.

Ook worden er voorbereidingscursussen aangeboden voor het IELTS en TOEFL-examen voor 4 of 8 weken.

San Diego, VS: FCE/CAE/CPE/TOEFL

San Diego mag dan niet dezelfde reputatie hebben als Los Angelos of San Francisco, maar het is Californië ten zeerste uit. Onze partnerschool is gelegen in het beste gedeelte van de stad vlakbij de Stille Oceaan  waar ook de Universiteit van California, San Diego (UCSD) en de vermogende badplaats La Jolla zijn gelegen.

Onze partnerschool is gespecialiseerd in voorbereidingscursussen voor het Cambridge ESOL-examen die het hele jaar door op verschillende data worden aangeboden. Ook kunnen studenten intensieve TOEFL-cursussen volgen van zowel 4 als 8 weken.

Noosa, Australië: FCE/CAE/CPE

Noosa

Uitgestrekte, witte zandstranden, helderblauw water een een geweldige zomer tijdens de Europese wintermaanden. Wat wil je nog meer? Nou, wat denk je van een geaccrediteerd Cambridge ESOL-examencentrum!

Het heeft misschien niet dezelfde aantrekkingskracht als de zee en het strand, maar het volgen van een cursus bij een examencentrum levert zeker grote voordelen op. Niet alleen staan de examencentra en de docenten vaak direct in contact met het Cambridge ESOL, maar studenten kunnen bovendien ook het examen op de school zelf afleggen, omringd door bekende gezichten, in tegenstelling tot een onbekend gebouw elders in de stad. Het is erg belangrijk dat je jezelf prettig voelt wanneer je een belangrijk examen moet afleggen.

Onze partnerschool in Noosa biedt voorbereidingscursussen aan voor verschillende Cambridge ESOL-certificaten, van FCE tot CPE. De duur van deze cursussen kan variëren van 8 tot 12 weken.

Engelse examenvoorbereidingscursussen voor natuurliefhebbers

Ideaal als je houdt van sporten, drukke en actieve weekenden, en frisse lucht, zonder dat je de voordelen van het stadsleven op moet geven.

Vancouver, Canada: FCE/CAE/CPE/TOEFL/IELTS/TOEIC

Vancouver

Geen andere stad ter wereld biedt zo’n verscheidenheid aan van elementen als Vancouver: bergen, water, het drukke stadsleven en bovendien liggen de natuurlijke schoonheden van de provincie British Columbia (waar ook onze partnerschool in Whistler is gelegen) op minder dan 2 uur rijden. Vancouver is een belangrijk internationaal centrum voor Engelse taalcursussen en –examens. Onze partnerschool biedt alle examenvoorbereidingscursussen aan gedurende het hele jaar.

Queenstown, Nieuw-Zeeland: FCE/CAE/CPE/TOEIC

Queenstown, met haar uitzicht over Lake Wakatipu, staat bekend om haar extreme sporten. Het is dan ook de thuishaven van het bungeejumpen. Maar je hoeft niet van een kraan, kliff of brug af te springen om hier een geweldige tijd te beleven. Geweldige ski-mogelijkheden in de winter en de nabijheid van het meer en de bergen in de zomer maken Queenstown tot een aantrekkelijke bestemming. Er hangt een gemoedelijke sfeer en je krijgt er waar voor je geld.

In Queenstown bieden we voorbereidingscursussen voor het Cambridge en TOEIC-examen aan op een geauthoriseerd examencentrum. Ook worden er het hele jaar door IELTS-cursussen aangeboden.

Galway, Ierland: FCE/CAE/IELTS

Galway

Galway, gelegen aan de westkust van Ierland, is een heerlijke rustige stad: een ideale bestemming voor een examenvoorbereidingscursus in de zomer. We bieden zowel langdurige cursussen aan die op specifieke data gedurende het jaar starten, als ook 4 weken durende voorbereidingscursussen voor het CAE en FCE-examen die in juni en juli starten.

De zomer is de ideale tijd om Ierland te bezoeken en te genieten van de prachtige plattelandsgebieden.

Engelse examenvoorbereidingscursussen in de stad

Ideaal als je je thuis voelt in de grote stad met live muziek, bioscopen, boekwinkels, café’s en trendy woningen.

Londen, Engeland: FCE/CAE/CPE/TOEFL/IELTS/TOEIC

London

Wij bieden een grote verscheidenheid aan examenvoorbereidingscursussen aan in de geboorteplaats van de Engelse taal. De lente wanneer de parken in Londen vol staan met bloemen en de inwoners van de stad genieten van de eerste zonnestralen is een ideale periode om de stad te bezoeken.

Of wat denk je van een intensieve zomercursus van 4 weken wanneer de parken overstroomd worden met mensen, de pubs zich uitbreiden naar buiten en belangrijke evenementen zoals het Wimbledon tennistoernooi en het Notting Hill Carnaval plaatsvinden?

London roept je of je nu de voorkeur geeft aan een korte zomercursus of een voorbereidingscursus van 12 weken. Onze cursuscentra zijn gelegen op de beste locaties binnen de stad, waaronder Covent Garden, Bloomsbury, Wimbledon, Highgate of Hampstead.

New York, VS: FCE/CAE/CPE/TOEFL/TOEIC

New-York

New York, New York!! Er bestaat geen ‘slechte tijd’ om deze stad te bezoeken. Toch denken wij dat de beste tijd om een examenvoorbereidingscursus te volgen vanaf de maand september is wanneer de universiteitsstudenten weer beginnen aan hun studie, de bladeren van de boom van kleur veranderen en de voorbereidingen voor Thanksgiving, Halloween en Kerst beginnen. Voorbereidingscursussen worden het hele jaar door aangeboden.

Sydney, Australië: FCE/CAE/CPE/TOEFL/IELTS/TOEIC

Sydney

Hoe klinkt dit voor december … Laat de Europese winter voor wat het is. Na een korte stop in Azië komt de warme lucht je tegemoet op het vliegveld in Sydney. Nadat je de mogelijkheid hebt gehad om een beetje te acclamatiseren en je kamer- en studiegenoten hebt ontmoet, is het tijd voor het legendarisch vuurwerk in de haven van Sydney op oudjaarsavond. Nadat de nieuwjaarsfestiviteiten over zijn en je enigszins gesetteld bent, beginnen de nieuwe festiviteiten alweer met Australia Day op 26 januari!

Wij bieden examenvoorbereidingscursussen aan op verschillende gespecialiseerde scholen in Sydney, zowel in het centrum als in de stadswijken Bondi of Manly. Profiteer van de nabijheid van de stad en het strand.

Engelse examenvoorbereidingscursussen on campus

  • Ideaal als je het beste presteert in een toegewijde studie-omgeving met uitstekende leerfaciliteiten.
  • Ideaal als je geniet van het studeren met een team van vrienden die hetzelfde doel nastreven.

Boston, VS: FCE/CAE/TOEFL

Boston

Kings, Boston is slechts 20 minuten verwijderd van downtown Boston en is gevestigd op de campus van het Pine Manor College, één van de mooiste universiteitscampussen van de Verenigde Staten. Een verscheidenheid aan activiteiten zal worden aangeboden op de campus van speeches tot drama workshops, computer en video workshops, seminars, discussies, concerten, toneelstukken en verschillende sporten, terwijl het drukke stadsleven van Boston op loopafstand bereikbaar is.

Brisbane, Australië: FCE/CAE/CPE/TOEIC/IELTS

Shafston International College is een officieel Cambridge ESOL-examencentrum. Als je voor deze bestemming kiest, zal je zowel profiteren van de exceptionele leskwaliteit, als de mogelijkheid om het examen op school af te leggen als zowel van de voordelen van het leven ‘on campus’. De moderne campus, gelegen in het centrum van Brisbane, is gevestigd in het Shafston House, een 19eeuws meesterwerk dat geheel opgeknapt is.

Kaapstad, Zuid-Afrika: FCE/CAE

Sea Point is een trendy wijk in Kaapstad die maar een paar minuten verwijderd is van het centrum van de stad. Ook Kaapstad’s meest bekende stranden, Clifton en Camps Bay, liggen maar op 10 minuten van de school met het openbaar vervoer. Sea Point is de wijk waar onze partnerschool gesitueerd is. Je zult hier zowel het beste van de stad ervaren als de unieke sfeer van het leven ‘on campus’ beleven. De Cambridge examenvoorbereidingscursussen duren 10 weken en worden regelmatig op verschillende data gedurende het jaar aangeboden.

Van zandstranden tot megasteden … via megasteden met zandstranden! Dit zijn maar enkele van onze populaire bestemmingen voor een Engelse examenvoorbereidingscursus. Je kan gebruik maken van de zoekknop op onze website om de perfecte bestemming en cursus te vinden.

Foto-referenties: Spinola Bay, St Julian’s, Malta, vanaf het zwembad van het Juliani Hotel, David Sim via CC; Noosa,eGuide Travel via CC; Grouse Mountain, Vancouver, Robert Nyman via CC; Galway, zenithe via CC; Londen Eye, Alex Hammond; New York Skyline, Chris Isherwood via CC; Sydney Opera House ‘s avonds, Andrew Fysh via CC; EC; King’s College Boston

By Alex Hammond

What do you think?