Lieve papa en mama … hierom zouden jullie mijn taalreis moeten financieren

Talen leren april 23, 2014

Zo, je hebt een geweldige talenschool gevonden op je droomlocatie, je hebt al verschillende vlucht-, accommodatie- en activiteitenmogelijkheden bekeken en reeds een aantal recensies gelezen van voormalige studenten. Je bent al helemaal klaar om te vertrekken, totdat je het totale financiële kostenplaatje ziet. Een verblijf in het buitenland kost nu eenmaal geld en op dit moment heb je geen geld.

Je bekijkt de verschillende mogelijkheden. Het verkopen van dure bezittingen op eBay? Laten we dat plan B noemen. Je sociale leven opgeven, werken als een paard en leven als een monnik? Plan C. Wat als ik nou word gefinancierd door mijn vader en moeder…?

cash-register

Er bestaan genoeg goede redenen voor je ouders om je te helpen bij het financieren van een taalreis. Bij een taalreis ligt de nadruk namelijk op onderwijs en dat vinden je ouders toch erg belangrijk?

Hier zijn een aantal sterke argumenten om je ouders over te halen:

“Dit is niet uitgeven, maar investeren”

Een taal leren door middel van een immersieprogramma in het buitenland is de snelste manier om vloeiend een buitenlandse taal te leren spreken. We leven tegenwoordig in een meertalige wereld en het spreken van meer dan één taal is dan zeker ook een groot voordeel, voor zowel je studie, je werk alsook je sociale leven. Je zult veel meer vooruitgang boeken als je de taal leert in het land waar de taal ook daadwerkelijk wordt gesproken.

De mogelijkheid om andere talen te spreken maakt je flexibel en interessanter voor werkgevers. Lees hier onze blog over de andere ‘soft skills’ die je zult opdoen door het leren van een buitenlandse taal.

Maak je ouders duidelijk dat je graag een handje wilt helpen in het huishouden! (En doe het dan vervolgens ook.)

“Het is geen vakantie”

Studeren in het buitenland bevat bepaalde “vakantie-elementen” zoals avontuur en het ontdekken van nieuwe omgevingen en mensen. Toch blijft onderwijs altijd het belangrijkste doel van de hele reis. Als je je ouders hiervan moet overtuigen (en misschien jezelf ook), zou je ervoor kunnen kiezen om een officieel taalexamen af te leggen aan het einde van je taalcursus. Dit is de perfecte mogelijkheid om plezier te combineren met het opbouwen van een sterk C.V.

Sommige landen bieden de mogelijkheid om ter plaatse een baan te vinden. Dit levert drie grote voordelen op: je gebruikt dagelijks je taalvaardigheden, je verdient geld en je zult internationale werkervaring opdoen.

 “Nu is de juiste tijd”

Op een bepaald moment in je leven moet je nu eenmaal een taal leren en waarom zou je dat nu niet doen? Het zal je gemakkelijker afgaan waarneer je nog enthousiast bent en genoeg vrije tijd hebt.

Er zijn bepaalde dingen in je leven die je kunt missen, maar goede buitenlandse taalvaardigheden behoren daar niet toe. En, terwijl het moeilijk te bevatten is, je ouders zijn zelf ook ooit jong geweest en met hun levenservaring zullen zij het erover eens moeten zijn dat de beste tijd om de wereld te ontdekken de tijd is wanneer je nog steeds vol energie bent.

 “We blijven contact houden”

Vroeger waren ouders alleen in staat om via de ouderwetse briefkaart of een kort telefoongesprek contact te blijven houden met hun kinderen in het buitenland. Tegenwoordig, door sociale media zoals Facebook en programma’s zoals Skype en WhatsApp, bestaan er geen redenen meer om contact te verliezen als je je in het buitenland bevindt.

phonecall

Je ouders kunnen je natuurlijk ook altijd komen opzoeken; kies een bestemming uit die zij graag zouden willen bezoeken en dan hebben zij gelijk de perfecte reden om de vakantie te boeken die zij altijd al hadden willen boeken met het voordeel van een bekende, lokale gids.

Als zij jou komen opzoeken, kunnen jullie je relatie voortzetten op een meer volwassen niveau; het is moeilijk om dit te begrijpen voordat je zelf in het buitenland bent geweest, maar je zult zeer snel volwassen worden als je enige tijd in je eentje in het buitenland bent geweest.

 “Het is veilig”

Je ouders maken zich zorgen, dat is nu eenmaal hun taak. Het boeken van een taalreis via een gerespecteerd agentschap zoals ESL betekent dat je beschermd bent.

Talenscholen zijn ondersteunende gemeenschappen. Je zult omringd worden door studenten van over de hele wereld, die ook voor het eerst alleen op reis zijn of al enige reiservaring hebben. De scholen zullen je bovendien helpen om je thuis te doen voelen.

Deze ervaring is veel aangenamer dan wanneer je aankomt in een ander land en verblijft in een jeugdherberg. De meeste mensen die je ontmoet op een talenschool zullen voor langere tijd blijven – dit is dan ook dé kans om echte vriendschappen op te bouwen met mensen die je normaal gesproken nooit zou hebben leren kennen in je alledaagse leven thuis.

Je ouders willen misschien niet graag de navelstreng doorknippen, maar een taalreis is een goede reden om dit uiteindelijk toch eens te doen.

Al op de arbeidsmarkt actief? Ontdek later dit jaar hoe je een taalreis moet verkopen aan je baas.

Image credits : Cash Register door Steve Snodgrass via CC, Flirty Phonecall door Nimble Photography via CC
Door Alex Hammond

Wat denk jij?