Studeer in het buitenland op deze verrassende Game of Thrones locaties

Talen leren October 13, 2017

 

Omdat we momenteel in de lange winter zitten van het wachten op het laatste seizoen van GOT, besloten we om een lijst samen te stellen van onze favoriete plekken om te studeren in het buitenland, geïnspireerd door de Game of Thrones locaties waar de serie werd opgenomen! Als je houdt van het idee van een taalreis naar het buitenland, gecombineerd met wat Game of Thrones sightseeing, dan is dit een bericht voor jou 😉

 

Noord-Ierland

 

Studeer overdags Engels in Belfast en trek er in je vrije tijd en weekends op uit om een paar van de meest iconische filmlocaties van Game of Thrones te bezoeken. Van de kronkelinge bomen die een baldakijn vormen boven de weg naar King’s Landing (the Dark Hedges, op een uurtje afstand van Belfast), tot de brokkelige stenen forten zoals Castle Black en Winterfell (Magheramorne en Carncastle, respectievelijk beide op ongeveer 35 minuten afstand van Belfast), er is van alles aanwezig om een Thrones fan bezig te houden in Noord-Ierland. Vergeet niet om Ballintoy Haven aan te doen, ook bekend als de IJzeren Eilanden langs de noordkust. En met het accent dat je oppikt klink je tegen de tijd dat je weer vertrekt meer als een Game of Thrones figuur!

 

Marokko 

 

Spreekt de exotische aantrekkingskracht van Arabisch leren in Marokko je aan, dan kan je het land gaan ontdekken dat in de serie de achtergrond was van Slaver’s Bay. De film geeft een beeld van de fictionele steden Astapor, Yunkai en Pentos in Marokko, met gebruik van de werkelijke locaties van Essaouira en Aït Benhaddou als de perfecte achtergrond.

 

Malta

 

Malta zit absoluut tjokvol Game of Thrones locaties uit de serie. Omdat het eiland zo klein is, is Engels studeren in Malta een geweldige manier om het leren van een taal te combineren met een gezonde dosis Game of Thrones toerisme! De voormalige plaats van het Azuren Raam biedt nog altijd adembenemend uitzicht op zee en dit is waar het huwelijk tussen Daenerys en Drogo is opgenomen, terwijl je de poort naar King’s Landing kan vinden in Mdina. Veel van Malta’s historische paleizen en forten hebben dienst gedaan als achtergrond voor bijvoorbeeld The Red Keep en The Great Sept. Geef je ogen de kost als je op ontdekkingstocht gaat, en dan vergeet je dat je in het moderne Malta bent in plaats van in een van de Zeven Koninkrijken;)

 

Spanje

 

 

Spanje was altijd al een belangrijke filmlocatie voor Game of Thrones, maar in het laatste seizoen van deze serie kreeg het er drie cruciale locaties bij. Het strand onder Dragonstone, de plaats van Daenery’s familiekasteel, is eigenlijk het frappante Itzurun Strand in Baskenland, op een steenworp afstand van San Sebastián (je weet nu dus, waar je Drakenglas moet gaan zoeken!). Het kasteel met de imposante trap, aan de andere kant, ligt in San Juan de Gaztelugatxe. En de derde nieuwe filmlocatie is het Italica Amfitheater buiten Sevilla, waar de beroemde ontmoeting tussen Daenerys, Jon Snow, Cersei en zo ongeveer ieder ander figuur uit de serie plaatsvindt. En vergeet de locaties niet uit vorige seizoenen zoals Girona, wat werd gebruikt voor Braavos, en Sevilla, wier spectaculaire Alcazar werd gebruikt als het paleis van Dorne. Krijg je al zin in Spaans studeren in Spanje?

 

Heb jij nog locaties aan onze lijst toe te voegen? Of had je het geluk om een van deze filmlocaties zelf te zien tijdens je taalreis? Laat het ons weten in het commentaarvenster hieronder!

Studeer in het buitenland in de Zeven Koninkrijken

By Leah Ganse

What do you think?