Taalreizen voor mindervalide studenten

Talen leren juli 2, 2012

Een volledige onderdompeling is de beste manier om je taalkennis te ontwikkelen terwijl je kan genieten van de vreemde, authentieke cultuur van een land. Bij ESL zijn we van mening dat niemand deze kans op een unieke taalervaring ontzegd mag worden wegens fysieke beperkingen

Een student met een lichamelijke beperking heeft een aantal essentiële elementen ter plaatse nodig om ten volle te kunnen genieten van een taalreis. Ons groot programma- aanbod en onze scholen verzekeren u dat we verschillende opties kunnen aanbieden voor iedereen.

507901665-2

Het allerbelangrijkste is dat je ons team op de hoogte brengt van bepaalde behoeftes wanneer jij jezelf inschrijft. Er zijn twee belangrijke redenen waarom we dit doen. Enerzijds, omdat we onze partnerscholen en hun ligging erg goed kennen, alsook hun faciliteiten voor mindervaliden. Ons team bezoekt op regelmatige basis alle partnerscholen, zodat we op de hoogte blijven van interne zaken. Ons advies is gratis. Anderzijds kunnen we jou verzekeren dat het personeel van de school ter plaatse op de hoogte is van jouw komst en de nodige voorbereiding kan treffen zodat elke student volop kan genieten van zijn of haar taalreis.

In onze brochure of op onze website wordt er duidelijk weergegeven of een schoolgebouw toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Wanneer we een school uitzoeken voor een student met verminderde mobiliteit, moeten we steeds rekening houden met het feit dat afspraken rond voorzieningen wereldwijd kunnen verschillen en vaak gebonden zijn aan bepaalde wetten van een land.

Maar een traditionele talenschool is niet voor iedereen de beste oplossing. In het veelzijdige programma dat we jou aanbieden, vindt je tevens de formule ‘Bij de leerkracht thuis’.  De student verblijft bij de leerkracht thuis gedurende de periode van de cursus, volgt er privé – lessen en plant activiteiten samen met de leerkracht. Dit is ongetwijfeld de snelste manier om een vreemde taal te leren waarbij er dieper ingegaan kan worden op speciale behoeften.

455646195-2

Er zijn veel voordelen bij deze formule. Zo wordt je volledig ondergedompeld in de taal en de cultuur, iets wat je in mindere mate zou ervaren als je in een residentie zou verblijven met andere international studenten. Ons team past het programma aan de noden van de student aan. Dit wil zeggen dat de cursusinhoud volgens interesse, niveau en leerwijze ingevuld wordt. Een student in een rolstoel zal dus in een aangepaste omgeving geplaatst worden (vaak, maar niet altijd, reeds aangepast voor een familielid).

De cursus “Bij de leerkracht thuis”  is eveneens een goede  keuze voor studenten met leerproblemen zoals bijvoorbeeld dyslexie, wat studeren in het klassieke schoolsysteem vaak bemoeilijkt. We weten heel goed welke leerkrachten ervaring hebben in het lesgeven aan mindervaliden, doven en blinden en studenten met leerproblemen.

Het is dus erg belangrijk dat je ons op de hoogte stelt van jouw specifieke behoeftes zodat wij het perfecte programma voor je kunnen samenstellen.

We zijn ervan overtuigd dat het leren van een vreemde taal een unieke en verrijkende ervaring is die toegankelijk moet zijn voor iedereen. Wil je meer weten over de cursus “Bij de leerkracht thuis” en de beschikbare bestemmingen,  neem dan een kijkje op onze website. Anderzijds staat ons team steeds klaar om je verder te helpen!

Door Alex Hammond

Wat denk jij?