De 5 beste soorten vakantie voor gepensioneerden

Talen leren December 19, 2017

Pensionering is een grote mijlpaal, dus heb je dit punt bereikt: gefeliciteerd! Nu komt de pret – kiezen uit de tientallen soorten vakantie voor gepensioneerden en je welverdiende vrije tijd in rust en ontspanning op reis doorbrengen. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben hier wat suggesties, waardoor je snel je koffers wil gaan pakken.

 

Een reis met de kleinkinderen (of kinderen)

 

Een van de grootste voordelen van pensionering is dat je eindelijk meer tijd hebt voor je gezin. Als jij je maar loopt te verbazen over de schijnbaar eindeloze stroom van energie bij je kleinkinderen, waarom zou dat dan niet aanstekelijk kunnen zijn voor jezelf, wanneer jullie samen op reis gaan? Maak er een vrijetijds strandvakantie van aan de kust van de Franse Rivièra in Antibes of maak kennis met de zonnige Spaanse kust van Málaga. Of, als je het leuker vindt om een grote stad te verkennen en met je kinderen van het ene museum naar het andere te lopen, dan zijn er altijd mogelijkheden zoals Londen, Parijs of New York. Het geweldige van zulke reizen is de combinatie van samen tijd doorbrengen met apart tijd doorbrengen, wanneer de kinderen onder toezicht van professioneel personeel verblijven, zodat je even op adem kan komen als je dat nodig hebt.

 

Een vrijwilligersreis

 

Er is geen betere manier om je tijd en expertise te besteden dan aan vrijwilligerswerk, maar dit hoeft niet alleen maar werken zonder ontspanning te zijn! Breng een gedeelte van je reis door met het opgaan in vrijwilligerswerk en een ander gedeelte met het verkennen van je nieuwe omgeving en met rondreizen. Het helpen van kansarme jongeren in India, Latijns Amerika of Zuid-Afrika maakt je vakantie onvergetelijk en dit zal je eenmaal thuis nog lang bijblijven.

 

Ga op een taalreis

 

Nee, het is nooit te laat om een taal te leren en ja, dit is een van de beste soorten van vakantie voor gepensioneerden die je zou kunnen bedenken. Waarom? Ten eerste is het een geweldige manier om mensen zoals jij te ontmoeten. Met taallessen die gericht zijn op jouw leeftijdsgroep zit je tussen open-minded gepensioneerden, die net als jij graag reizen en dol zijn op taal, en dat zorgt voor een prachtige sociale ervaring! En ten tweede, had jij niet altijd al de taal willen spreken van de landen waar je graag naar toe gaat? Dit is je kans voor een ware onderdompeling!

Hier vind je de 50+ taalcursussen

 

Maak een actieve reis

 

Wilde jij altijd al echt Italiaans leren koken, maar kreeg je nooit de kans? Had je al plannen om je na je pensionering in te schrijven voor yoga? Of was je misschien op zoek naar een excuus om je oude golfclubs uit het stof te halen? Welke activiteit jou ook roept, je kan naar het buitenland gaan met de activiteit van jouw keuze. Koken in Italië, het beoefenen van yoga bij de bron in India of golfen in de prachtige groene omgeving van Nieuw-Zeeland, als je hierover droomt, kan je ook gaan doen!

 

Plan een reis met meerdere bestemmingen 

 

Is slechts één plaats om naar toe te gaan niet genoeg voor je? Ga dan langer weg en reis rond naar meerdere bestemmingen, allemaal tijdens één reis. Het is goedkoper dan verschillende steden bezoeken tijdens afzonderlijke reizen en het zou jammer zijn om helemaal naar Nerja te gaan zonder ook Sevilla en Madrid te bezoeken! Kijk alleen wel uit voor de valkuil voor toeristen, die teveel plaatsen persen in een heel korte tijd – wanneer je maar één week op reis gaat is het beter om slechts één stad te bezoeken en hier uitgebreid kennis mee te maken, dan er drie te bezoeken en de hele tijd haast te hebben.

Krijg je al inspiratie? Laat ons weten in het commentaarvenster hieronder of je midden in de voorbereidingen zit voor een reis of al op één van deze reizen bent geweest!

By Leah Ganse

What do you think?