3 verschillende cursussen Japans om in Tokio te volgen

Talen leren February 28, 2019

Ben jij een van die vele mensen die dolgraag naar Japan willen reizen, dan is dit iets voor jou. De meeste mensen die naar Tokio gaan moeten lang vliegen, veel plannen en geld en vakantiedagen sparen. Haal alles eruit wat er in zit met een een cursus Japans, zodat je de cultuur grondiger kan leren kennen en wat sterke taalvaardigheden mee naar huis neemt die echt de moeite waard zijn! Kijk even naar deze verschillende cursussen Japans om in Tokio te volgen, en heb de tijd van je leven.

Hiragana/Katakana cursus voor beginners

Iedereen moet ergens beginnen en daarom is deze cursus verrassend voor mensen die nooit eerder contact hadden met Japans. Een van de moeilijkste dingen van het leren van de taal is het ontcijferen van de Japanse karakters, die verdeeld zijn in het hiragana, katakana en kanji. De eerste twee worden gebruikt om lettergrepen weer te geven (katakana wordt hoofdzakelijk gebruikt voor leenwoorden), terwijl kanji complete woorden of concepten weergeeft. De hiragana/katakana cursus duurt een maand en is een vliegende start door de grondbeginselen; in no time lees je de neonreclame in Tokio als een kenner.

Japanse manga cursus

Iets dat meer gespecialiseerd en onbetwist Japans is, is een manga cursus en dat zal alle kunstenaars aanspreken en ook iedereen met een passie voor Japanse strips! Manga is geïnspireerd door de Japanse mythologie en vandaag de dag zijn er ontelbare verhalen beschikbaar voor alle leeftijden en interessegebieden.

Met de manga cursus, in aanvulling op het leren van Japans, bestudeer je de kunstvorm in het mekka voor mangakunstenaars in Tokio en je leert er de vaardigheden zoals achtergronden en gezichten tekenen, het ontwikkelen van karakters via mode, haarstijlen en posities, het kiezen van een genre (science fiction, romantiek, samurai, enz.), het schrijven van een verhaal en ook het gebruik van digitaal tekengereedschap.

Zorg dat je volop de tijd neemt voor het verkennen van de verrassende mangawinkels als je in Tokio bent, zoals Nakano Broadway, Tokyo Character Street en Comic Toranoana!

Japanse kookcursus

Na het reizen naar Japan is het beste dat je kan doen het eten van Japans voedsel en met een Japanse kookcursus kan je hiervan gewoon thuis genieten! Je werkt aan je taalkennis terwijl je leert hoe je met de hand je eigen prachtige sushi rolt, hoe je miso soep en udon noedels bereidt, hoe je zoete Japanse nagerechten creëert en een overheerlijke Japanse lunchtrommel, bento genaamd, inpakt. Tijdens vier complete weken word jij een Japanse meesterchef en je neemt het mooiste souvenir mee naar huis: jij kan deze bewerkelijke gerechten bereiden voor je vrienden en familie!

Dus wanneer je aan het dagdromen bent over jouw Lost in Translation moment, gebruik dan een van deze verschillende cursussen Japans als je perfecte excuus om “konnichiwa” te zeggen tegen Tokio.

Ontdek Japan

By Leah Ganse

What do you think?