Een goed voornemen voor 2017: leer een nieuwe taal

Talen leren December 19, 2016

Na de uitspattingen tijdens de feesten is dit jouw kans om enkele doelstellingen voor het komende jaar vast te leggen. Misschien wil je stoppen met roken, drinken of een halt toeroepen aan het verspillen van je tijd op het internet?

Als je daarin slaagt, zal je iets leuks nodig hebben om de ontstane leegte als gevolg van het niet meer roken, drinken of internetten op te vullen!

Mogen we een aanbeveling doen? Leer een nieuwe taal.

Dit jaar een taalcursus volgen in het buitenland levert je gegarandeerd succes op. Het is goed voor jou en voor je hersenen en het bezorgt je veel fun.

Hier vind je 8 redenen waarom een taal leren je belangrijkste voornemen voor 2017 zou moeten zijn:

Geef een boost aan je carrièrevooruitzichten

Werkgevers zijn op zoek naar kandidaten die beschikken over vaardigheden in vreemde talen. Die werknemers kunnen immers met heel de wereld communiceren. En naast de taalvoordelen die je tijdens een buitenlandse studie opdoet, ontwikkel je ook een uitgebreid gamma aan soft skills die voor bedrijven en zelfstandigen essentieel zijn.

Taalvaardigheden komen goed van pas in zeer uiteenlopende beroepen, en niet alleen voor vertalers en leerkrachten.

Vertrouwen

Noem het vertrouwen, maturiteit, wereldwijsheid… erop uittrekken en studeren in een ander land maakt een beter mens van je. Je maakt vrienden over de hele wereld.

Aantrekkelijkheid

Noem het vertrouwen, maturiteit, wereldwijsheid… nee, wacht eens even, dat hebben we net gehad. Maar er bestaat geen twijfel over dat het spreken van een vreemde taal je aantrekkelijker maakt.

Bekijk de wereld door de ogen van een plaatselijke inwoner

De kijk op de wereld van een toerist verschilt enorm van het beeld dat je krijgt door een onderdompeling in een cultuur. Door de taal ter plekke aan te leren krijg je de unieke kans om het land van binnenuit te bestuderen.

Het is goed voor je hersenen

De hersenen van tweetalige personen zijn gezonder en beter bestand tegen dementie en kunnen zich bovendien beter focussen op taken. Er bestaan steeds meer bewijzen daarvoor.

Het is leuk

Ten opzichte van de periode waarin ouderwetse leerkrachten op een onaangename manier lesgaven in de klas is het taalonderwijs drastisch veranderd. Taalscholen maken gebruik van een communicatieve, ondersteunende aanpak waardoor studeren een leuke bezigheid wordt.

Snelle vooruitgang

Beeld je in dat je volgend jaar rond deze periode in staat bent om een gesprek te voeren in een nieuwe taal. Klinkt leuk, niet? Begin in januari met de cursus en binnen een jaar zal je met gemak kunnen converseren.

Hoge kortingen voor vroegboekingen

Boek je cursus een paar maanden van tevoren en ontvang een speciale “Early Bird” korting. Je kan op ieder tijdstip gedurende het jaar deelnemen aan de cursus, maar hoe eerder je boekt, hoe beter!

Meer informatie over onze Early Bird aanbieding hier.

 
Image credits: Jason Devaun (CC BY-ND 2.0), Hey Paul Studios (CC BY 2.0)
By Alex Hammond

What do you think?