Waarom je tijdens je gap year een taal zou moeten gaan leren

Talen leren August 11, 2016

Ben je op zoek naar een invulling voor je gap year? Geluksvogel. Een gap year kan ongelooflijk lonend en plezierig zijn. Er is geen betere gelegenheid om er eens op uit te trekken en de wereld te verkennen, nieuwe dingen te ontdekken en het zelfvertrouwen te ontwikkelen, dat alle verschil maakt op de uni en in de professionele wereld.

Wij geloven, dat het leren van een taal tijdens je reis een van de beste dingen is die je kan doen… je zal niet alleen meer plezier hebben wanneer je op reis bent, maar je zal met waardevolle vaardigheden weer terugkeren.

 

Zelfvertrouwen

Samuel Johnson schreef ooit dat “zelfvertrouwen de eerste benodigdheid is voor grote ondernemingen”.

Dit was een man die beloofde in zijn eentje in 3 jaar tijd een Engels woordenboek te schrijven (een taak, waarvoor in Frankrijk 40 academici nodig waren). Voor het woordenboek waren er uiteindelijk 9 jaren nodig, maar het werk van Dr Johnson was het eerste grote woordenboek Engels. Misschien wilde hij iets bereiken…

De wereld verkennen tijdens je gap year zal je vanzelfsprekend zelfvertrouwen opleveren, maar veel meer nog, wanneer je die ontdekking doet in een andere taal. De kick van je eerste gesprekje in een andere taal is uniek. Wanneer je taalvaardigheden zich ontwikkelen, raak je meer en meer op je gemak in een scala van situaties, met een brede variatie van mensen.

 

Zorg dat je cv opvalt

Vloeiend spreken in een andere taal maakt je breder inzetbaar. Het British National Centre for Languages schat, dat het gebrek aan taalvaardigheden in de nationale industrie ongeveer 5% kost aan potentiële handel overzee. Simpel gesteld maakt het spreken van een andere taal je waardevoller voor werkgevers.

Een taal leren laat ook toewijding zien en bereidheid om te leren, nog afgezien van dat allerbelangrijkste zelfvertrouwen. Het toont ook dat je niet een jaar verspild hebt met liggen op het strand (alhoewel wij cursussen aanbieden op bestemmingen waar je dit volop kan doen buiten de studietijd!).

 

Geniet meer van je reis

Andes

Wanneer je je gap year in Zuid-Amerika zou willen doorbrengen, dan zal je ervaring worden veranderd wanneer je Spaans kan spreken (of Portugees, als je in Brazilië wil zijn). In Franssprekend Afrika of Europa heb je zonder Frans een belemmering.

Het kunnen communiceren met de mensen die je ontmoet is een sleutelonderdeel van je gap year ervaring… wanneer je uitsluitend Engels spreekt, zal je slechts met andere Engelssprekenden communiceren.

 

Maak op school internationale vrienden

Reizigers trekken dikwijls van plaats tot plaats, brengen een paar weken hier door en een paar dagen daar. Door aan een taalschool te studeren heb je veel meer kans dat je vriendschappen blijvend zijn, omdat de studenten veelal langer blijven op één plaats.

Ook jij zal mensen ontmoeten vanuit de hele wereld. Dit is niet altijd zo in jeugdherbergen, die bij een specifiek publiek of nationaliteit vaak populairder worden.

 

Begrijp een cultuur werkelijk

De taal spreken is het verschil tussen een toerist zijn of een echte reiziger. Je zal een plaats slechts werkelijk begrijpen, wanneer je de taal daar kan begrijpen en spreken.

 

Geef structuur aan je gap year

Als je voor je gap year een langdurige reiservaring overweegt, is een taalcursus een perfecte manier om te beginnen. Je zal mensen ontmoeten, beginnen te begrijpen hoe de dingen werken op de bestemming van jouw keuze en meer op je gemak raken terwijl je leeft in een andere taal. Als je dan naderhand een grote reis wil maken heb je niet alleen extra zelfvertrouwen maar je bent ook veel beter voorbereid op welke uitdagingen ook op jouw weg.

 

Combineer je taalstudie met een stage, betaald werk of vrijwilligerswerk

Je kan een dimensie toevoegen aan je gap year door een taalstudie te combineren met een project, waarmee je echt betrokken raakt bij de plaatselijke gemeenschap.

 

Lees meer over onze Gap Year taalprogramma’s of taalreizen voor volwassenen.

By Alex Hammond

What do you think?