Waarom zou je kind moeten kiezen voor een taalkamp?

Als je erover denkt om je kind in het buitenland te laten studeren, richt je je waarschijnlijk op twee belangrijke elementen: het leren van de taal en dit met zoveel mogelijk plezier doen. Maar er komt natuurlijk nog veel meer bij kijken.

Studeren in het buitenland is voor iedereen een levensveranderende ervaring, maar als het om kinderen gaat, gaan de voordelen veel verder dan alleen maar een taal leren en plezier maken. Kinderen kennis laten maken met een nieuwe taal in een vreemde omgeving kan een enorme sprong in hun ontwikkeling betekenen.

In deze blogpost bespreken we de tien belangrijkste voordelen van studeren in het buitenland en het leren van een nieuwe taal als je jong bent. Bovendien krijg je een exclusieve kijk op de voordelen van het cursusprogramma aan de hand van een leerling die het allemaal zelf heeft mogen ervaren!

Wat zijn de voordelen van een taalkamp voor jonge leerlingen?

Cognitieve ontwikkeling

Kinderen onderdompelen in een nieuwe omgeving is een geweldige manier om hun hersenen te stimuleren en ze klaar te stomen voor grootse dingen! De hersenen zijn flexibeler als we jong zijn, waardoor het voor kinderen eenvoudiger is om complexere taalstructuren te begrijpen en probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen.

Cultureel bewustzijn

Door kinderen bloot te stellen aan een andere taal maken ze kennis met een rijke culturele diversiteit. Kinderen die in het buitenland studeren worden cultureel bewuster en ruimdenkender, waardoor ze meer waardering krijgen voor diversiteit en een grotere empathie ontwikkelen.

Betere communicatieve vaardigheden

Het leren van een nieuwe taal verbetert op natuurlijke wijze de communicatieve vaardigheden. Door hier vroeg mee te beginnen, zullen kinderen uitgroeien tot expressieve jonge volwassenen.

Werelds perspectief

Studeren in het buitenland zorgt al op jonge leeftijd voor een internationale mentaliteit doordat je medestudenten uit allerlei landen ontmoet en een nieuwe cultuur leert kennen. Bij thuiskomst zul je de wereld om je heen veel meer waarderen.

Aanpassingsvermogen en veerkracht

Door in een vreemde omgeving te wonen, leer je hoe je door nieuwe sociale situaties kunt bewegen en je kunt aanpassen aan veranderingen. Zo zal je kind uitgroeien tot een capabele jonge volwassene. En door zo’n avontuur te ondernemen onder begeleiding van professionals in het leren van talen, zoals ESL, zal dit leerproces nog sneller gaan.

Vroeg een taal leren

Hoe eerder kinderen worden blootgesteld aan een nieuwe taal, hoe groter de kans dat ze een hoog niveau van taalbeheersing bereiken. Het jonge brein is net een spons die de taal moeiteloos absorbeert en daardoor een natuurlijke taalbeheersing ontwikkelt.

Wil je graag weten hoe dit leerlingen op persoonlijk vlak kan beïnvloeden? Lees dan verder voor een exclusief interview met een van onze oud-studenten…

Carrièremogelijkheden

Vroeger werden taalvaardigheden vaak gezien als een “extraatje”, leuk om te hebben, maar niet essentieel. De laatste jaren zijn bedrijven echter steeds meer op zoek naar werknemers met talenkennis en een internationale mentaliteit. Kinderen die in het buitenland een nieuwe taal leren, kunnen daardoor rekenen op een concurrentievoordeel in hun toekomstige loopbaan.

Hogere academische prestaties

Onderzoek wijst uit dat tweetalige kinderen vaak beter presteren dan hun eentalige leeftijdsgenoten op verschillende academische vlakken. Het leren van een nieuwe taal verscherpt de cognitieve vaardigheden, bevordert het probleemoplossend vermogen en verbetert de algehele academische prestaties.

Zelfvertrouwen en onafhankelijkheid

Leven in het buitenland en het dagelijks gebruiken van een nieuwe taal bevorderen het zelfvertrouwen en de onafhankelijkheid. Kinderen leren uitdagingen te overwinnen, beslissingen te nemen en krijgen een gevoel van zelfredzaamheid waar ze hun hele leven profijt van zullen hebben.

Levenslange liefde voor leren

Het plezier van het ontdekken van een nieuwe taal in een vreemd land kan een levenslange liefde voor leren aanwakkeren. Kinderen die in het buitenland studeren ontwikkelen een nieuwsgierigheid die verder gaat dan de taal alleen en ook van invloed is op andere kennisgebieden.

Maak kennis met Martina R.

Martina is een van onze fantastische leerlingen uit Spanje die drie weken lang met ESL op zomerkamp is geweest in Bath.

Tijdens haar verblijf in het Verenigd Koninkrijk verbleef Martina bij een gastgezin, terwijl ze studeerde en vrienden maakte in de omgeving.

Lees hieronder wat ze van haar ervaring vond.

Wat vond je het leukste aan het programma?

Het leukst vond ik het om echt deel te nemen aan de Engelse cultuur, alsof ik er woonde. En natuurlijk het meedraaien in het gastgezin, tijd met ze doorbrengen, samen eten… Ik voelde me echt een deel van de stad.

Wat was het beste deel van deze ervaring?

Er zijn veel dingen geweest: de mensen die ik heb ontmoet, het gastgezin, de vrienden die ik heb gemaakt… Met veel van hen heb ik nog steeds contact.

Zou je het aanraden aan andere ouders/kinderen en waarom?

Alles wat je leert is onvergetelijk en je leert heel veel! Bijvoorbeeld de taal, zelfstandig zijn en hoe je dingen zelf kunt doen.

Waar zou je de volgende keer naartoe willen?

Ik zou graag naar de VS of Canada gaan om een nieuwe cultuur te leren kennen. Maar ik zou het ook leuk vinden om naar Torquay (VK) te gaan. Ik denk dat het vergelijkbaar is met Bath, maar dan in een ander deel van Engeland.

Heb je het gevoel dat je de taal nu beter beheerst?

Ik kan nu beter Engels spreken en begrijp veel meer. In Engeland hebben ze een heel specifiek accent dat heel anders is dan het Engels dat je op school leert. Ik heb veel geleerd door te luisteren naar echte Britten, de woorden die ze gebruiken, de verschillende accenten…

Als ouders twijfelen om te investeren in een zomerkamp voor hun kinderen, wat zou je ze dan vertellen?

Ik kan het iedereen aanraden.

Ik heb veel geleerd en ben gegroeid als persoon. Je leert veel meer dan je denkt als je daar bent. Ik realiseerde me pas hoeveel nieuwe dingen ik had geleerd toen ik weer thuis was. En het was fantastisch om zo veel nieuwe mensen te ontmoeten. Dat zal ik altijd met me meedragen.

 

By Christopher Robinson

What do you think?