Yoga voegt een andere dimensie toe aan het leren van talen

Talen leren October 23, 2013

Enkelen zouden betwijfelen of technologie de potentie heeft om stress te verergeren. In de laatste twintig jaar heeft de meerderheid van de mensen in de ontwikkelde wereld een status bereikt van “constante verbondenheid”, waarbij iedereen met een mobiele telefoon kan communiceren met anderen met een mobiele telefoon, altijd en overal. Email is niet langer meer beperkt tot kantoren en thuis; met het mobiele internet kun je bij je email terwijl je in het park zit of op een tropisch strand ligt. Dus in tegenstelling tot het vinden van mogelijkheden om verbonden te blijven, moeten we mogelijkheden vinden om ons los te koppelen.

Bij ESL bieden we programma’s aan die je aanmoedigen juist dat te doen – los te koppelen.

yoga on the beach

Foto Via

Yoga moedigt je aan je op jezelf te focussen in plaats van de maalstroom van afleidingen die wereld op je af stuurt; de oude Aziatische kunst concentreert zich op het heden in plaats van het verleden of de toekomst. Je smartphone is gevuld met het verleden in de vorm van foto’s en berichten, en de toekomst in de vorm van agenda’s en herinneringen. Wanneer je je afsluit voor de afleidingen die van binnen en buiten komen, kun je echt bewust zijn. Yoga heeft als bijkomend voordeel dat het je lichaam flexibeler en sterker maakt, wat bijdraagt aan je persoonlijk welzijn.

Wij geloven dat yoga goed past in een taalreis, of je het nu als activiteit naast je studie doet of als onderdeel van het programma. Onze Taal + yoga programma’s brengt evenwicht tussen uitdagend onderwijs in de klas en regelmatige yogasessies.

Ontspanning leidt tot betere focus op de taal die je leert. Vandaag de dag bieden we Taal + yoga cursussen in IndiaAustralia en VS.

Buddhist Dress

Naast yoga hebben we ook andere programma’s die je aanmoedigen je hoofd leeg te maken en je te focussen op het heden, waaronder Taal PLUS sport cursussen op een groot aantal locaties. Iedereen die is gaan skiën of snowboarden in de verse sneeuw, weet hoe intensief de ervaring is, net als surfen: het is een andere activiteit waar je vrij van afleidingen bent. Er is immers geen ruimte voor een telefoon in een wetsuit!

Bevrijd je geest en de rest volgt vanzelf

Zoals de bovengenoemde activiteiten is het leren van een taal een intense en belonende ervaring. Wanneer je communiceert in de taal die leert en leeft in een vreemde cultuur, kun je de afleidingen van je “echte” leven achter je laten. Combineer een taalstudie reis met een aanvullende activiteit , en je zal zeker een nuttige ervaring beleven, hoewel we je niet kunnen garanderen dat je een hoger niveau van bewustzijn zal bereiken.

Sluit je aan bij de discussie onder de comments, of neem contact met ons op voor meer informatie over een taalreis.

By Alex Hammond

What do you think?