7 banen waarmee je de wereld kan rondreizen

Carrière January 31, 2018

Ach, dat romantische idee van de wereld rondreizen, nieuwe culturen ontdekken en jezelf terugvinden – herken jij jezelf daarin? Het idee van je spullen pakken en voor langere tijd rondzwerven mag misschien een sprong in het diepe lijken, maar wanneer je een manier om in het buitenland te werken zou kunnen bedenken dan is het niet zo moeilijk als je denkt. Dus krijg je de kriebels en wil je op weg gaan, kijk dan eens naar onze verzameling van banen waarmee je de wereld kan rondreizen.

 

Hostel medewerker

 

Als je eerder hebt gereisd, dan is de kans groot dat je ooit onderdak hebt gehad in een hostel. En als je ooit een gesprekje hebt gehad met de het hostelpersoneel, dan heb je misschien gemerkt dat dit een internationaal groepje mensen was. Hostels nemen vaak reizigers in dienst als receptionist, kamerpersoneel, barkeeper of een combinatie van die rollen in ruil voor een slaapplaats en een bescheiden loon. Natuurlijk kan je ook solliciteren naar werk bij een mooier hotel, maar dan is je slaapplaats meestal niet geregeld. Werken in een hostel is perfect voor jou als je het leuk vindt om mensen te ontmoeten en het niet erg vindt om te werken op vreemde tijden (nieuwelingen mogen meestal beginnen met de nachtdiensten). Er is echt geen goedkopere manier van onderdak!

 

Au pair

 

Een andere gemakkelijke manier om onderdak te vinden op reis is als je gaat werken als kinderoppas of au pair. Eerdere babysit-ervaring helpt echt (alhoewel het niet 100% vereist is) en het merendeel van dit soort baantjes houdt in, dat je een kamer krijgt in het huis van het gezin. Omdat de accommodatie inclusief is, is je loon gewoonlijk niet meer dan wat zakgeld, en over het algemeen heb je 1 – 2 dagen per week vrij. Hou je van kinderen en trekt het idee je aan om te wonen bij een authentiek plaatselijk gezin, dan zou dit je perfecte baan kunnen zijn.

 

Personal trainer/sportinstructeur

 

Ben je een deskundige atleet of trainer? Dan ben jij verzekerd van een baan in het buitenland! Of je nu een ervaren yogi bent, of heel je leven al surfer, je kan ofwel les gaan geven op donatiebasis via een ontmoetingswebsite of je kan flyers rondbrengen op universiteitscampussen, of je kan solliciteren naar een baan in een sportschool als personal trainer of sportinstructeur. Dit is een prachtmanier om betaald te krijgen voor wat je leuk vindt en ook nog de plaatselijke bevolking te ontmoeten! En als je in een land bent met een andere moedertaal dan die van jou, dan verdien je misschien nog wel meer als je les geeft in je eigen taal.

 

Leraar

 

Onderwijzen is natuurlijk een van de meest beoefende banen waarmee je de wereld kan rondreizen en ook de perfecte baan voor meertaligen. Het onderwijzen van je moedertaal kan je veel geld opleveren wanneer je gecertificeerd bent om les te geven en zelfs wanneer je dat niet bent kan je conversatielessen geven of privéles voor een heel behoorlijk loon. Heb je nog een andere vaardigheid waarin je les zou kunnen geven (kunst, sport, muziek, enz.) dan kan je je loon ook nog verhogen door meer geld te vragen voor dit onderwijs in jouw moedertaal.

 

Hier vind je een gecertificeerde taaldocent

 

DJ

 

Maak van je hobby of part-time baantje je werk in het buitenland! Overal ter wereld zijn er clubs en allemaal hebben ze DJ’s nodig. Neem contact op met plaatselijke DJ’s via social media, voordat je afreist naar je bestemming, om te weten te komen wat er beschikbaar is, en op die manier leer je al mensen kennen tijdens je reis. Je internationale flair kon nog wel eens een heel sterk punt zijn!

 

Administratieve assistent

 

Waarheen je ook gaat, je vindt er een massa kantoren en ze hebben allemaal administratieve medewerkers nodig. Als je meerdere talen spreekt, is dat een voordeel! Dit past misschien goed bij jou, als je een comfortabele kantoorbaan ziet zitten en het niet erg vindt om telefoon aan te nemen, op de computer te werken en organisatietaken uit te voeren. Wil je graag op je bestemming blijven, dan zou dit misschien de weg kunnen zijn naar een meer prestigieuze baan in het bedrijfsleven.

 

Horeca

 

Tenslotte het belangrijkste – dit zou geen lijst zijn van banen waarmee je de wereld kan rondreizen zonder de horeca te vermelden. Van frituurmedewerker in een snackbar tot ober of kellner in een duur restaurant of barkeeper in een van de populairste clubs van jouw bestemming, dit is gegarandeerd een manier om betaald te krijgen. Misschien scoor je nog wel wat gratis eten als onderdeel van je contract – bonuspunten!

Heb je je koffers al gepakt? Neem vandaag een kijkje bij onze taalreizen plus betaald werk!

Betaald de wereld rondreizen

By Leah Ganse

What do you think?