Hoe studeren in het buitenland je carrière kan ondersteunen

Carrière February 9, 2023

We weten allemaal, dat om die perfecte baan te vinden, de kwalificaties en vaardigheden nodig zijn die de markt vraagt. Tegenwoordig is de competitie fel en om je CV op te laten vallen in vergelijking met de rest is belangrijker dan ooit. Wereldwijd zoeken werkgevers vaak naar kandidaten, die kunnen bewijzen dat ze internationale ervaring hebben, zoals een studie in het buitenland of vrijwilligerswerk, hetgeen kan zorgen dat ze opvallen. In een recente studie van het Erasmus Student Network kwam naar voren, dat 64% van de afgestudeerden die in het buitenland hadden gestudeerd meer professionele verantwoordelijkheid kregen en hetzelfde percentage van werkgevers beoordeelt een studie in het buitenland actief als belangrijk bij het werven van personeel!

We gaan je uitleggen waarom je door te reizen naar een ander land niet alleen kan studeren in het buitenland en een andere taal kan leren, maar ook hoe studeren in het buitenland je carrière kan ondersteunen en je kan helpen om die perfecte baan te krijgen!

1. Studeren in het buitenland helpt je om uit je comfortzone te stappen

Heb je die duik eenmaal genomen en besloten om nieuwe ervaring te gaan opdoen, ver van huis in een splinternieuwe omgeving, dan toon je de wil om te leren en om je aan te passen aan nieuwe situaties: bruikbare vaardigheden die werkgevers hoog aanslaan wanneer ze op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Door uit je routine en uit je comfortzone te stappen kan je je vaardigheden vergroten, meer leren over jezelf als persoon en jezelf uitdagen en groeien. Als je een nieuw land aan kan, kan je alles aan!

2. Studeren in een ander land verbetert je communicatievaardigheden

Natuurlijk spreekt het een beetje vanzelf, dat wanneer je een nieuwe taal studeert in het buitenland, je op z’n minst je communicatievaardigheden verbetert in die taal! Bij aankomst spreek je het niet vloeiend, maar oog in oog met een taalbarrière leer je splinternieuwe vaardigheden door je weg te vinden in de communicatie met iemand die jou niet begrijpt, en omgekeerd. Nieuwe manieren vinden om dingen te doen en verschillende benaderingen leren kunnen je helpen om je verbale en sociale vaardigheden te verbeteren, niet alleen in een andere taal, maar ook in je moedertaal.

3. Het plannen van je studiereis naar het buitenland draagt bij aan je projectmanagementvaardigheden

Het plannen van een reis naar het buitenland lijkt niet al te moeilijk, maar de organisatie van een lange periode studeren in het buitenland is eigenlijk best omvangrijk. Van zelfs de kleine dingetjes zoals het regelen van een nieuwe SIM kaart tot aan de grotere dingen zoals het aanvragen van een visum: alles vraagt investering, organisatie en toepassing – vaardigheden die je makkelijk kan gebruiken in je professionele leven! Logisch en kritisch denken zijn maar een paar van de vaardigheden waarnaar werkgevers op zoek zijn, en het plannen van je eigen studie in het buitenland zal deze vaardigheden zeker op de proef stellen!

4. Met het ontmoeten van nieuwe mensen in een nieuw land krijg je de kans om te netwerken

Je weet maar nooit, wat je connecties voor je kunnen betekenen, en internationale connecties zetten je wereldwijd het netwerk in! In de uitdrukking “het is niet wat je weet, het is wie je kent” zit zeker waarheid, dus wanneer je op zoek bent naar een baan wat verder weg, dan zouden de vrienden die je tijdens je studietijd in het buitenland hebt gemaakt wel eens je nieuwe beste vrienden kunnen zijn, als je een beetje hulp nodig hebt!

5. Ervaring met nieuwe culturen opent je geest

Misschien klinkt het als een cliché, maar studeren of werken in een ander land is een ervaring die een nieuw licht werpt op en je ogen kan openen voor nieuwe culturen, talen en een nieuwe manier van leven. En jij kan je hier rechtstreeks aan aanpassen! Deze ervaringen hebben blijvend invloed, want jij leert daardoor de zaken bekijken vanuit meerdere invalshoeken en dingen beoordelen met een wereldwijde blik. Werkgevers waarderen mensen die beslissingen kunnen nemen, gebaseerd op meerdere invalshoeken. Alleen al het leren van een nieuwe taal kan je geest openen, dus denk je eens in wat leven in een heel nieuwe cultuur jou en je denkwijze kan opleveren.

Met dit alles in je achterhoofd kan je niet ontkennen dat studeren in het buitenland je carrière kan ondersteunen en verder helpt het je om jezelf te ontdekken en ook andere culturen, via geheel nieuwe ervaringen. Dus waar wacht je nog op? Wil je je CV naar een hoger plan brengen, dan kunnen wij je helpen met zoeken naar jouw ideale taalervaring in het buitenland!

Vind een studie ervaring in het buitenland

By Emily Lawrenson

What do you think?