Haal diep adem, onspan je en maak snelle voortgang met je Engels: executive cursussen in Brecon, Wales

Carrière August 21, 2013

London, New York… Brecon? Het landelijke Wales is misschien niet de eerste bestemming die je te binnen schiet wanneer je denkt aan een cursus Business Engels, maar sinds 1977 heeft Trebinshun House in Brecon een reputatie verworven als een van het Verenigd Koninkrijk’s meest gerenommeerde talenscholen voor executives. Het is nu een van ESL’s meest consistent populaire bestemmingen voor een executive cursus Engels.

Trebinshun-House-6

Trebinshun House, Brecon

Wanneer je op Trebinshun House studeert, zul je een ervaring hebben die ergens tussen verblijven in een talenschool en een spa ligt, waar gepersonaliseerd onderwijs van hoge kwaliteit gemengd wordt met ontspanning in een van de mooiste hoekjes van het Verenigd Koninkrijk. We bezochten Peter Johnson van deze school om hier meer over te weten te komen.

ESL: Voor wie zijn de programma’s van Trebinshun House ontworpen?

Peter Johnson: Onze programma’s zijn ontworpen voor hoofdzakelijk zakenmensen en professionals. Deze programma’s kunnen zeer gespecialiseerd zijn en zich toeleggen op de financiële sector, Human Resources, IT, marketing of op wat voor specifiek gebied onze student zich ook maar concentreert.  Wij  stellen ook programma’s samen voor academici en artsen. Een van onze meest trouwe klanten was het voormalig Hoofd Economie bij La Caixa, de grote Catalaanse bank. Hij is nu met pensioen maar wordt nog vaak als spreker gevraagd bij universiteiten over de hele wereld. Daarom doet hij nog steeds regelmatig een cursus bij Trebingshun House om zijn Engels op een goed niveau te houden.

Hoe belangrijk is de locatie voor een taalcursus?

Onze ligging draagt bijzonder veel bij aan het voortdurende succes van Trebinshun House. We zijn gelegen in het Brecon Beacons National Park en ons landhuis ligt in het voorgebergte tussen de Brecons Beacons en de Black Mountains. Dit helpt echt om een atmosfeer van rust en welzijn voor onze student te creëren. Iedereen die in London heeft onderwezen zal dit contrast onmiddellijk erkennen.

Trebinshun-House-5
The Brecon Beacons

Toen ik in London les gaf kwamen studenten vaak te laat aan, en slechtgeluimd na een vreselijke rit in de metro. Het openbaar vervoer in het Verenigd Koninkrijk is lang niet zo goed als in Frankrijk, Spanje, Italië, Zwitserland etc., en mensen kunnen er echt vreselijk van uit hun doen raken de Northern Line, bijvoorbeeld, een slechte dag heeft. In kleinere steden, zoals Oxford en Cambridge, zijn studenten vaak afhankelijk van bussen die niet altijd volgens de dienstregeling rijden. Wanneer een student in een slecht humeur is door reisproblemen is het bijna onmogelijk om hem zich op zijn lessen te laten concentreren.

Op Trebinshun House, waar de maximum afstand tussen je accommodatie en je klaslokaal ongeveer 40 meter is, kennen we dit probleem niet en dat is een van de grote voordelen van dit woon/leer concept.

The concept itself is the greatest strength. I will highly recommend a course at Trebinshun.”  Wencke Ahlers  Dusseldorf

Trebinshun-House-4
Accommodation at Trebinshun House

Het is ons doel om een rustige en prachtige omgeving te bieden, met comfortabele accommodatie, heerlijk eten en een bijzonder stimulerend sociaal programma.  De locatie is hierbij van vitaal belang. Wanneer een student zich eenmaal volledig ontspannen voelt kan hij of zij zich werkelijk concentreren op de taalcursus en een opmerkelijk grote voortgang maken binnen heel korte tijd. Wij zijn ons er volledig van bewust  van welk belang het is om een atmosfeer te creëren die professioneel, vriendelijk en vertrouwenswekkend is zodat je echt kunt leren.

The atmosphere is confidence-boosting and the environment is very welcoming.” Anne Bergeron – Paris

Waar komen je klanten vandaan?

Hoofdzakelijk uit Europa, met name uit Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Duitsland, Turkije, Rusland, Polen, Zweden, Denemarken, Nederland en Oostenrijk. Maar in recente jaren hebben wij ook studenten ontvangen uit Japan, Marokko, Colombia en Panama.

In welk opzicht is wat executives nodig hebben anders?

Wat executives nodig hebben is veel en verschillend. Bijvoorbeeld, wij hadden hier een Duitse zakenman die het nieuwste product van zijn bedrijf moest presenteren aan een mogelijk zeer kritisch Amerikaans publiek. Hij heeft het grootste gedeelte van zijn tijd besteed om zijn voorbereiding daarop te completeren en zijn antwoorden op elke denkbare vraag zo volmaakt mogelijk te maken, zo cruciaal was deze presentatie voor de toekomst van zijn bedrijf. Andere zakenmensen dienen zich meer voor te bereiden op onderhandelingen of vergaderingen in het Engels. Spreek- en luistervaardigheid zijn wat zij het meest nodig hebben. Maar, zij dienen regelmatig te spreken en te luisteren in een zakelijke context en dit is nu juist waar wat zij nodig hebben verschilt van mensen die General English willen. In recente jaren is het aantal mensen dat zich wil concentreren op telefoneren afgenomen, terwijl het aantal dat hun vaardigheid in emailen wil verhogen is toegenomen.

Trebinshun-House-1
A peaceful corner of Wales

Hoe personalizeer je de ervaring?

Onze meest populaire cursus is de Intensive Combination. Die bestaat uit 15 uur privé onderwijs  en 15 uur onderwijs in een groep van maximaal 4 personen. Maar elke cursus gegeven in Trebinshun House is verschillend. In de eerste plaats moeten we ons richten op de taalbehoeften van de student. Zoals al eerder aangegeven, kunnen we dit zeer gedetailleerd doen door de klant onder te dompelen in zowel de vaardigheid als de specialisatie die hij of zij nodig heeft. Zo kunnen we bijvoorbeeld een aantal sessies geven die zich concentreren op de financiële wereld, marketing of HR. Dit wordt dan meestal onderwezen in de groepslessen. En we vergeten natuurlijk nooit dat alle studenten een verschillende startplaats hebben. Zij hebben allen hun sterke en hun zwakke punten in hun kennis van het Engels. Gedurende de individuele lessen kunnen we dan hun zwakke punten in grammatica, woordenschat of op andere punten analyseren en snelle voortgang boeken naar echte verbetering. Dat kan zelf strategieën omvatten om deze vooruitgang te continueren na afloop van de cursus. De feedback die wij over onze cursussen en leraren ontvangen is vrijwel altijd uitstekend.

An excellent course with excellent teachers and content in a wonderful atmosphere.” Fritz Koop Dusseldorf

Hoe zien de klaslokalen eruit?

Wij beschikken over kleine, moderne klaslokalen. Wij willen geen gigantische zalen, we hebben die simpelweg niet nodig want onze grootste groep bestaat uit slechts 4 personen.

Trebinshun-House-2
Cosy classroom environment

De klaslokalen zijn allemaal uitgerust met moderne computers. Dit is erg belangrijk want staat ons toe om BBC programma’s te streamen. Zoals al eerder opgemerkt, is luistervaardigheid zeer belangrijk voor veel van onze studenten en zij hebben plezier in dit soort luistervaardigheidsoefeningen.

Kun je ons iets meer vertellen over de gastronomie op Trebinshun House?

Sinds de oprichting van Trebinshun House in 1977 hebben we altijd duidelijk gemaakt dat onze gastronomie een cruciale plaats inneemt.  Wij serveren, simpel gezegd, Brits eten, maar met enige welbekende internationale schotels. Het ontbijt is stevig, Engels, maar met vele gezonde alternatieven. Dan is er een lichte lunch: er moet nog gewerkt worden ‘s middags! En het diner is dan een 3 gangen maaltijd met goede wijnen. We streven ernaar verse ingrediënten te gebruiken, zo veel mogelijk lokaal ingekocht. De studenten zien hoe vaak de bestelwagens uit de nabije dorpen en stadjes bij ons langs komen. We halen bijna altijd een top score voor ons eten op de evaluatie formulieren. Veel studenten spreken er hun verbazing over uit hoe goed het eten is.

The food I think is better than Italian food.” Floriana Verzeletti  – Milan

Wat voor activiteiten bieden jullie aan?

Trebinshun House biedt een levendig en gevarieerd sociaal programma gedurende 6 avonden per week. We gaan vaak op bezoek in nabijgelegen dorpen. Zo gaf een lokaal toneelgezelschap onlangs een voorstelling van A Midsummer Night’s Dream, en hebben we die met de studenten bezocht. Dit was “Shakespeare in the Valleys”. Onze studenten zullen niet alles hebben verstaan maar allen zeiden dat ze er erg van hadden genoten. We brengen ook een bezoek aan Hay-On-Wye met zijn heerlijke assortiment aan boekwinkels en er is een uitstekende distilleerderij van Welshe whiskey vlakbij Brecon.

Trebinshun-House-3
Fishing in the Valleys

Tevens is vlakbij een uitstekende selectie van gezellige pubs die we soms bezoeken.  Het team van Trebinshun House is nu erg goed bekend op de Quiz Night van onze lokale pub. Met de gecombineerde kracht van onze internationale kennis staan we erom bekend dat we vaak winnen!

Andere sociale avondjes vinden plaats op Trebinshun House. We hebben vaak “gast-avonden” met interessante sprekers. Onze eigen quiz avonden of een barbecue. Als het goed weer is maken we vaak lange wandelingen, zodat we het prachtige landschap om ons heen goed kunnen leren kennen. Het sociale programma is altijd bijzonder populair en heeft als doel om het leerproces in een ontspannen sfeer buiten het klaslokaal voort te zetten.

Hartelijk bedankt, Peter!

Meer informatie over Cursussen Executive Engels in Trebinshun House of andere Cursussen Executive Engels elders ter wereld.

By Alex Hammond

What do you think?