Overtuig je baas van een taalcursus in het buitenland

Carrière August 28, 2014

Heb je een taalcursus in het buitenland gevonden die perfect aansluit op jouw werk? Zowel jij als je baas zullen er veel profijt van hebben als je besluit om een taal in volledige onderdompeling te leren.

3509726702_62141432b7_o

Sommige landen hebben het recht op een ‘holiday training’ opgenomen in hun nationale wetgeving. De Duitse Bildungsurlaub en de Franse Droit individuel à la formation, of Compte personnel de formation kunnen vanaf 2015 worden gebruikt om de keuze voor het leren van een taal in volledige onderdompeling te onderbouwen. Als jouw recht op een training niet officieel is vastgelegd, vind je hieronder een aantal zeer sterke argumenten die je kunt gebruiken om de voordelen van een taalreis naar het buitenland te benadrukken.

“Het is een voordelige manier om je persoonlijk te ontwikkelen”

Jouw persoonlijke ontwikkeling is van groot belang voor je werkgever. Het afreizen naar het buitenland om een andere taal, cultuur en nieuwe mensen te leren kennen, zal veel meer effect hebben dan de ouderwetse ‘team building-oefeningen’ of personeelstrainingen. Lees ons artikel van eerder dit jaar over de ‘soft skills’ die je zult ontwikkelen wanneer je een taal in volledige onderdompeling leert.

“Ik ben nog steeds aan het werk”

Jean-Pierre Conus, Vice President van INNSECO SA, heeft recentelijk één van zijn nieuwe werknemers naar Lissabon gestuurd voor een vierweekse cursus Portugees en zegt: “het is tegenwoordig mogelijk om een werknemer in het buitenland te hebben die voor een aantal weken een taalcursus volgt en die zowel in contact blijft met het kantoor als ook nog zelf werk verricht wanneer hij of zij toegang heeft tot het internet”. Als je niet op kantoor bent, hoeft dit natuurlijk niet te betekenen dat je geen werk kunt verrichten.

“Het maakt het bedrijf meer concurrerend”

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat taalvaardigheden de concurrentie verhoogt, zowel op lokaal als internationaal niveau. Vooral de Europese Unie gelooft sterk in de voordelen van taalvaardigheden voor Europese bedrijven.

Of je kunt het natuurlijk ook over een hele andere boeg gooien…

“Onze concurrenten doen het ook”

De vraag naar speciale taalcursussen voor professionals neemt de laatste tijd in grote mate toe. Het gevolg is dat gespecialiseerde scholen ontstaan. Wil je dat jouw concurrent toegang krijgt tot markten die voor jou niet toegankelijk zijn?

“Internationale netwerken”

Het volgen van een zakelijke taalcursus is de ideale manier om mensen te leren kennen die afkomstig zijn uit verschillende sectoren. Deze (internationale) contacten kunnen in de toekomst nog eens goed van pas komen. Lees hier de verslagen van onze collega’s over de zakelijke taalscholen in Groot-Brittannië.

“Het bevordert de culturele kennis van het bedrijf”

Door een taal in volledige culturele onderdompeling te leren, zul je belangrijke culturele inzichten verwerven, hetgeen niet het geval zal zijn als je de taal in je eigen land leert. Natuurlijk kan een taalcursus op je eigen kantoor je abstracte kennis geven over lokale tradities of over hoe je de lokale bevolking moet benaderen, maar niets is zo waardevol als de taal en cultuur ook daadwerkelijk te ervaren in het land zelf.

“Het maakt me gelukkiger”

Volgens onderzoek van de universiteit van Warwick is een gelukkige werknemer een productieve werknemer. Investeren in een taalcursus leidt tot het opdoen van vaardigheden die zowel je zakelijke als privéleven zullen verbeteren, waardoor jouw geluk en productiviteit zullen toenemen.

“Het is heel makkelijk om te organiseren”

Daarom zijn wij hier. Bij ESL – Taalreizen hebben we duizenden mensen geholpen bij het leren van een taal voor zakelijke doeleinden. We staan zowel vooraf, tijdens als na je reis voor je klaar om er voor te zorgen dat alles goed verloopt.

“Het maakt me meer inzetbaar…”

Misschien moet je dit maar niet tegen je baas zeggen! Maar het is waar. Onderzoekers van de universiteit van Harvard hebben aangetoond dat zelfs in een eentalige, zakelijke cultuur zoals de Verenigde Staten het spreken van buitenlandse talen jouw inkomsten zal verhogen.

Ontdek meer over onze cursussen voor professionals

Foto’s: Manager by Ronald Repolona, via CC
By Océane Tache

What do you think?