Waarom je 30 het beste leeftijd is om een taal te leren

Carrière September 1, 2020

Wat hoort niet in het volgende rijtje thuis?

  1. Een ongelukkig gekozen tattoo
  2. Een tot mislukken gedoemde romance
  3. Een bedenkelijke piercing
  4. Een taal leren

Goed gekozen, het is nummer 4, een taal leren. De andere drie zijn dingen die je het best vóór je 22ste kunt doen.

Als je geen zin hebt om een taal te leren of in het buitenland te studeren omdat het iets “voor jongere mensen” is, dan dien je te weten dat meer mensen dan ooit tevoren als volwassene een taal leren, en om een groot aantal redenen.

Het verleden is voorbij…

Wat geeft het als je als kind niet leerde? Blijf daar niet over piekeren, als je een taal wilt leren is er niets dat je tegenhoudt om daar vandaag mee te beginnen. Neem die beslissing en ga aan de slag. Je kunt je leven niet overdoen.

Je hebt de voordelen van talen aan den lijve ondervonden

Of het nu in je werk is, of wanneer je reist, het kunnen spreken van een buitenlandse taal is een groot voordeel. Reizen is nooit gemakkelijker geweest, het zakenleven wordt steeds internationaler en vereist steeds vaker kennis van meerdere talen en netwerken is ongelooflijk belangrijk in de moderne, flexibele werkwereld.

Mensen die buitenlandse talen spreken onderscheiden zich op hun werk en het kunnen communiceren met lokale mensen in het buitenland laat deuren opengaan die gesloten blijven voor mensen die alleen hun eigen taal spreken. En films in buitenlandse talen kijken op Netflix is natuurlijk ook leuk.

Nu kun je het je veroorloven om de wereld te zien

Hopelijk heb je na tien jaar als “volwassene” je financiën op orde . Een taal leren in een onderdompelingsprogramme in het buitenland is niet duurder dan een normale vakantie en biedt je een veel waardevoller ervaring.

Je kunt je geld uitgeven aan dingen of aan ervaringen – raad eens wat je gelukkiger maakt?

Je bent wellicht nooit meer zo vrij

Misschien weet je al wat je uit het leven wilt halen, misschien niet, maar er zit werkelijk geen enkel nadeel aan om eropuit te trekken en de wereld te verkennen voordat je bedolven wordt onder te veel verplichtingen.

Talen zijn een fantastische investering

Als je eenmaal een taal geleerd hebt, blijft dat je je hele leven bij. Meer carrièremogelijkheden openen zich voor je, vakanties worden leuker wanneer je kunt communiceren in meer talen en je netwerk groeit veel makkelijker over de grens.

Je werkgever betaalt wellicht voor je cursus

Een taal leren in een onderdompelingsprogramma is voor bedrijven een uitstekende manier voor personeelsontwikkeling. Zie hier hoe je een taalcursus kunt bepleiten bij je baas.

Leren zou niet moeten stoppen na school

Je wilt wellicht nooit meer een voet zetten in een wiskundeles of in een gymnastiekzaal op school, maar een taal leren is anders. Talen zijn iets waarvan je elke dag voordeel trekt. Als jij zin hebt in iets verfrissends in je leven en je je brein weer op gang wilt krijgen, dan kan een taal leren precies zijn wat je zoekt.

Jij studeert met een aantal nieuwe vaardigheden

Geloof het of niet, maar oudere taalstudenten hebben veel voordelen boven jongere studenten.

Verruim je romantische horizonten

Als je naar liefde zoekt, dan opent het spreken van een nieuwe taal ook een hele nieuwe wereld voor je. Er is uiteindelijk geen betere manier om een taal te leren.

Je zult nog meer spijt krijgen als je niet nu leert

Toen men Bill Gates in een Reddit AMA vroeg of hij ergens spijt van had was het enige dat hij noemde het niet leren van een buitenlandse taal.

Je weet niet wat de toekomst zal brengen, dus haal het meeste uit het nu en doe iets dat je leven zal verbeteren, te beginnen vandaag.

Er zijn cursussen speciaal voor jou

Wij hebben cursussen voor alle smaken. Sommige van onze partnerscholen trekken alleen studenten van begin 20 aan, andere richten zich op wat oudere studenten en weer andere bieden alleen cursussen voor mensen van 30 jaar of ouder. Deze informatie vind je niet op hun eigen websites en dus is dit een extra reden om je voordeel te doen door te boeken bij een agent als ESL – Taalreizen: Wij geven je eerlijk, onbevooroordeeld advies

30+ cursussen bij ESL.

By Alex Hammond

What do you think?