Bournemouth, live muziek

Ervaringen van studenten December 23, 2014

Bournemouth, live muziek

Naam : Paula Moreno Lozano

Bestemming : Bournemouth

Datum : 7 juli 2014

Aantal weken : 2 weken

“Ik ben zo zenuwachtig!” Dit was de eerste gedachte die door mijn hoofd ging toen ik in het vliegtuig stapte om aan deze nieuwe ervaring te beginnen; de ervaring van het reizen, leren en vooral het ontmoeten van mensen van over de hele wereld.

Maar mijn zenuwen verdwenen zodra ik me op Engelse bodem bevond. Mijn bestemming was Bournemouth, een stad in het zuidoosten van Dorset (ongelofelijk!) dat het Nauw van Calais omringt.

Bournemouth is één van de bestemmingen met het beste klimaat van het hele eiland, met strand en zon. Het lijkt te mooi om waar te zijn. In het centrum vind je veel winkels, bars, restaurants en een paar spectaculaire tuinen met een grote luchtballon (waar je in kunt). Je kan bovendien genieten van live muziek terwijl je je ontspant op het gras. Elke zaterdag in juli kan je zelfs genieten van een vuurwerkshow!

Na een paar jaar in het onderwijs te hebben gezeten, kreeg ik het idee om naar Bournemouth te gaan. Ik ben leerkracht Engels en wou nieuwe vaardigheden en methodologiëen verwerven, ze ook verbeteren en zo ook meer ideën en materialen verwerven die tijdens de lessen gebruikt kunnen worden. Daarom begon ik dus met de cursus “Refresher course in language and teaching methodology” op een school waarover ik alleen maar goede dingen kan vertellen.

Ik zal beginnen met de personen die de humane groep vormden, namelijk onze docenten Kirsty en Becky, met wie we veel plezier en geleerd hebben. Ze hebben ons geholpen onze verlegenheid te overwinnen… Twee fantastische meiden met een passie voor het onderwijs en die zich volledig inzetten voor hun leerlingen. Alle lessen die werden gegeven waren praktijklessen en het nodige materiaal en middelen voor de cursus waren aanwezig… Het was onmogelijk om je te vervelen!

En ik mag zeker Sheila niet vergeten, de charmante receptioniste die altijd bereid was om te helpen en die alle typische problemen van buitenlandse studenten kon oplossen.

Het hoofddoel van deze reis was natuurlijk de cursus, maar het feit dat ik nieuwe mensen heb leren kennen was zeker ook een van de beste ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn reis. Mensen uit verschillende landen met verschillende ervaringen en kijk op het leven.

Ook mijn gastgezin wil ik zeker niet vergeten. Ik kan ze alleen maar bedanken voor al de aandacht die ze mij gegeven hebben, de genegenheid waarmee ik behandeld werd, en voor alles wat ik dankzij hen heb geleerd… Hopelijk zie ik ze ooit nog eens!

Iedereen die op reis is in Bournemouth kan zijn ogen niet van de omgeving afhouden. In aanvulling op de lessen, bood de school na de lesuren ook veel activiteiten en excursies aan naar de beste plekjes van Dorset: Poole, Swanage, Sandbanks, New forest en vooral Durdle Door, één van de mooiste en meest waanzinnige plekken waar ik ooit geweest ben.

Weg met de angst en zenuwen! Dit mag jullie zeker niet tegen houden om zo’n bijzondere ervaring mee te maken en prachtige mensen te ontmoeten. Ik raad het je zeker aan! Waar wachten jullie nog op?

By Paula Moreno Lozano

What do you think?