Surfen in het Engels

Ervaringen van studenten April 1, 2016

Ik heb een taalreis van tweeënhalve maand gemaakt naar Australië, naar Surfers paradise aan de Gold Coast. Mijn reis was gewoonweg geweldig!

De school waar ik heb gestudeerd bevond zich in Southport (5 tot 10 minuten met de tram vanaf het surfers centrum en het strand). De sfeer was echt geweldig, de docenten waren erg aardig en moedigden ons onafgebroken aan om iedere dag weer een beetje verder te komen in het Engels. Ik kwam daar trouwens aan op een niveau van B1/B2 en ben er vertrokken op een C1 en 7.5 op IELTS examen niveau.

Voor wat betreft de accommodatie heb ik vier weken gelogeerd bij een gastgezin. Mijn gastgezin was een gepensioneerd paar met een groot huis. Zij namen studenten niet alleen voor het geld in huis, maar ook om gezelschap te hebben. Ze waren steeds heel attent voor mij, die mevrouw heeft zelfs gratis mijn was gedaan. Zonder te hoeven vragen waar de wasmachine stond, kwam ik op een dag terug van de cursus en mijn kleding lag schoon en opgevouwen op mijn bed. Mijn kamer was ingericht met een tweepersoonsbed en ik had mijn eigen badkamer. Er was zelfs een zwembad bij dat huis, waar de studenten ieder moment gebruik van mochten maken. Het eten was nooit slecht, ik zou zelfs zeggen dat het iedere dag lekker was.

Aansluitend heb ik 5 weken gelogeerd in een gedeeld appartement, wat door de school werd aangeboden. Deze appartementen zijn compleet en passend ingericht. Per appartement logeren er 4 studenten, twee per kamer en per kamer is er één badkamer. De appartementen hebben ook een woonkamer met televisie. Deze appartementen maken deel uit van een complex van drie torens, met daarin 2 sportzalen, 3 zwembaden, 2 jacuzzi’s en ook een sauna en hammam, volgens mij een ongekend comfort.

Voor wat betreft surfers Paradise denk ik, dat dit DE ideale stad is in Australië om zo’n 4 tot 5 weken vakantie te houden, niet te groot zoals Sydney, waar ik ook ben geweest, maar waar je absoluut alles wat je nodig hebt kunt vinden om je te ontspannen. Er zijn veel dingen om te bezoeken in de nabije omgeving, zoals Byron Bay, Brisbane, de dierentuin, waterparken en attracties, prachtige natuurparken, watervallen om in te zwemmen. Gold Coast is zelfs ideaal om te surfen, dat heb ik veel gedaan tijdens mijn taalreis en dat blijft een van mijn beste herinneringen. Op het moment dat ik dit schrijf, wordt er een wereldkampioenschapstoernooi surfen gehouden in Coolangatta (45 minuten vanaf Surfers Paradise), wat wel wat zegt over de kwaliteit van de golven hier.

2

Ik raad iedereen die naar Australië komt aan, om de tijd en het geld te reserveren om hier rond te reizen, want dit is een magnifiek land en ik vind het jammer om helemaal naar de andere kant van de wereld te reizen zonder 3/4 weken rond te kijken na de lessen op de taalschool te hebben gevolgd.

By Aurélien Bubloz

What do you think?