Koreaanse cultuur, taal en levensstijl

Alejandrina Elzo Andrade & Alysson Parra Marin 

Bestemming: Seoel, Zuid-Korea

Duur: 12 weken

Mijn beste vriendin Alysson en ik stortten ons in de wereld van de K-pop (Koreaanse muziek) en de televisieseries daarrond. Toen ontstond het verlangen om naar Zuid-Korea te gaan. Het interessantst vond ik de cultuur, de taal en de levenswijze die tot uiting komen in die muzikale expressie.

Ik had nooit gedacht dat mijn hobby zou uitgroeien tot iets waarvan ik mijn toekomst wilde maken.

Dat pad had ik nooit alleen kunnen bewandelen. Naast steun van mijn familie en mijn vrienden kreeg ik ook hulp van ESL. Zonder hen zou ik niet hebben kunnen genieten van deze magnifieke landschappen.

Alejandrina-Elzo-Andrade-&-Alysson-Parra-Marin-

Samen met mijn beste vriendin Alysson kwam ik begin februari 2014 in Zuid-Korea aan. De volgende dag gingen we naar Lexis Korea, een taalschool die Koreaans geeft aan studenten uit onvoorstelbaar veel landen. Op aanraden van ESL koos ik voor die school. Ik maakte er kennis met fantastische mensen bij wie ik terecht kon met vragen. De lessen waren duidelijk en aangenaam en de tijd vloog voorbij.

De lesgevers waren sympathiek en vriendelijk. Leerkracht 상우 begeleidde ons tijdens de cursus en ze hielp ons haar cultuur beter te begrijpen.

Op school kregen we vrienden uit Frankrijk, Zweden, Pakistan, Japan en nog veel meer landen.

Voor het logement koos ESL een zeer vriendelijk gastgezin voor ons uit. We kregen informatie over de maaltijden en de tijdsbesteding van de Koreanen. Zo kwamen we meer te weten over hun gewoontes. Maar heel veel tijd hebben we niet met hen doorgebracht, want we wilden tijdens onze vrije tijd Zuid-Korea verkennen.

girls

Seoel is een verrassende stad. Een magnifieke stad, waar verleden en heden samengaan, waar paleizen, beeldhouwwerken en monumenten afwisselen met flatgebouwen en commerciële centra en met alles wat je je kan inbeelden.

De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Als we hen de weg vroegen, hielpen ze ons steeds verder, desnoods met gebarentaal. In een vreemd land leven, met een andere cultuur en taal is echt spannend, want je moet het beste van jezelf geven en je leert je eigen grenzen kennen. Het is een ervaring die ik volop aanbeveel, een unieke ervaring waarvoor je zelf kiest – je moet gewoon de eerste stap zetten!

감사합니다!!!………안녕히가세요 ★☆

By Alejandrina Elzo Andrade & Alysson Parra Marin

What do you think?