Cristina Chiabotto en Fabio Fulco gingen naar Miami met ESL!

Ervaringen van studenten February 3, 2017

Vertellen over taalreizen is onze passie en er zijn zoveel verhalen! Vandaag willen we het #ESLadventure met je delen, een ervaring van Cristina Chiabotto en Fabio Fulco, twee Italiaanse televisieberoemdheden. De hele maand augustus gingen Cristina en Fabio terug naar school in de prachtige omgeving van Miami; na hun terugkeer interviewden we hen in ons kantoor in Milaan. Geniet mee!

1-fullsizerender

Cristina, waarom koos je voor Miami?

Miami is een van Fabios favoriete plaatsen; hij gaat daar al jaren naar toe! We hebben de andere mogelijkheden bekeken, en het prachtige New York was er echt eentje, maar toen dachten we dat studeren onder de zon van Florida de beste keuze was. En we kregen gelijk!

 Fabio, hoe zou je de stad Miami en de mensen daar omschrijven?

Miami is fantastisch, ik ben er in de afgelopen 25 jaar geweest en met trots kan ik zeggen dat ik de ontwikkeling daar heb gezien; het was een rustige en nogal gewone stad en nu is het een internationale attractie! Ik vermoed, dat mensen Miami fijn vinden om de afwisseling: op Miami Beach geniet je optimaal van de zon, de zee en het entertainment, maar een kennismaking met het centrum van Miami en een ontmoeting met de plaatselijke bevolking is ook geweldig. Laatstgenoemden zijn warme mensen; dankzij de Spaanse invloed hebben deze Amerikanen Latijnsamerikaanse zielen en ritme in hun bloed, en daarom is het voor Italianen zo makkelijk om met ze om te gaan en contact met ze te maken. Ze zijn erg toegankelijk en spreken met hen is een geweldige manier om Engels te oefenen buiten school.

Fabio, jij kende de stad al – maar wat kan je ons vertellen over je eerste taalreis?

Het was een nieuwe en leuke ervaring! Het was een behoorlijk intensieve maand, omdat we hard werkten op school en in onze vrije tijd echt actief waren. We hebben de stad vaak bezocht en hebben meegedaan aan veel vrijetijdsactiviteiten met onze klasgenoten, om ze beter te leren kennen en samen plezier te maken. We zaten in een echt coole internationale groep en hebben heel leuke mensen ontmoet. Met sommigen hebben we nog altijd contact!

2-chiabotto_lastday

Cristina, hoe ging het op school en met je klasgenoten?

De school ligt ideaal, dicht bij South Beach. Zowel de leiding als de stafleden waren allemaal heel hulpvaardig en goed georganiseerd. De lessen liepen volgens een zig-zag schema, kenmerkend voor EC scholen, met les in de ochtend of in de middag, afhankelijk van de dag: Jammal, de ochtenddocent, maakte gebruik van een wat meer onderhoudende en dynamische lesmethode, terwijl Jessicah, de middagdocente, traditioneler te werk ging. Hoewel wij liever de eerstgenoemde methode hadden, kregen we door, dat dit system erg nuttig is, gezien de mix aan nationaliteiten in de klas. Een meer betrokken leermethode kan goed passen bij opener en demonstratievere culturen, maar kan minder efficient zijn bij een andere, bijvoorbeeld Aziatische mentaliteit.

Menselijk gesproken was het een zeer boeiende ervaring! Fabio en ik brachten veel tijd door met onze klasgenoten, met strandvolleybalwedstrijden, reggaeton en strandfeestjes. We werden herkend door Italiaanse studenten en zij waren verrast om ons hier te zien, maar al snel voelden wij ons als “gewone” anonieme mensen. We hadden er echt zin in, om op die manier wat tijd door te brengen: in een internationale en vrolijke omgeving, gewoon als Fabio en Cristina!

3-chiabotto_beachvolley

Cristina, wat is jouw beste herinnering aan deze reis?

Jammal! Fabio pest me en doet net alsof hij jaloers is, maar eigenlijk is hij het met me eens, dat Jammal een buitengewone docent was! Natuurlijk is het mijn persoonlijke mening, gebaseerd op onze eigen persoonlijkheden, maar we hebben zijn passie voor onderwijs echt gewaardeerd. Jammal was heel enthousiast, zowel binnen als buiten school en hij betrok zijn studenten in veel geinige activiteiten!

Jongens, hebben jullie nog een laatste boodschap voor al die studenten die deze ervaring eens willen gaan opdoen?

Nieuwe plaatsen ontdekken terwijl je nieuwe talen leer ten nieuwe mensen ontmoet is een prachtige ervaring, die we iedereen willen aanraden! En wie weet… misschien ontmoeten we elkaar nog in een andere school ergens ter wereld!

By Giovanni Moretti

What do you think?