Een keerpunt in mijn leven

Ervaringen van studenten July 13, 2016

Veel jonge mensen hebben tegenwoordig, door de complexe arbeidsmarkt veel moeite om hun eerste werkgelegenheid te vinden. We hebben allemaal goedopgeleide en gemotiveerde vrienden, die hun “grote doorbraak” maar niet lijken te kunnen krijgen.

Het zijn zware tijden, maar er is altijd hoop! De wereld wordt steeds kleiner en we hebben meer informatie dan ooit over kansen in andere landen. Veel mensen wagen de sprong en besluiten om tijd te nemen voor studie in het buitenland om op te vallen. Andrea bijvoorbeeld, volgde een cursus van 3 maanden in Bray, Ierland. Het ging blijkbaar erg goed. Zij vertelde ons dit:

10968347_10152688550176693_5782313822352013002_n

Mijn reis naar Bray was een keerpunt in mijn leven. Ik vertrok net als zoveel mensen, omdat ik in Spanje geen baan kon vinden. Mijn Engels was op basisniveau en in drie maanden tijd behaalde ik een B1 niveau, wat mij hielp om werk als verpleegster te vinden – dat kreeg ik in Spanje niet voor elkaar. Na een jaar in Ierland vond ik een baan bij een NGO, een van mijn levensdoelen! Mijn ervaring is, dat mijn taalkennis – zowel het Engels wat ik in Ierland leerde als het Frans dat ik al sprak – veel deuren voor me opende en mij heeft geholpen om mijn doelen te bereiken.

Bray is een prachtige, betoverende stad. Het is een kuststad, dus – vooral in de zomer – een heel levendige plaats en de nabijheid van Dublin bied de gelegenheid om deze hoofdstad te bezoeken en van daaruit makkelijk naar Europa te vliegen.

Verder kon de academische kwaliteit niet beter zijn! De lessen zijn levendig, je leert er veel en verveelt je nooit. In de “Marine Terrace” residentie werden de andere bewoners heel goede vrienden en aan het einde een soort van familie.

10985067_978702048820864_3837041602199124586_o 

Voor een taalreis beveel ik Bray van harte aan!!

 

Een perfecte ervaring! Een tijdelijk verblijf in het buitenland is zeer verrijkend, niet alleen bekeken vanuit een taalkundige invalshoek, maar ook persoonlijk. Bezoek onze website voor meer informatie over onze cursussen Engels in Ierland. Wanneer je al in een ander land hebt gestudeerd, laat ons dan weten hoe het ging in de comments hieronder.

By Carlos Heras

What do you think?