Een onvergetelijke ervaring

Ervaringen van studenten October 9, 2015

Afgelopen zomer staken 34 middelbare scholieren uit Martinique de oceaan over om 4 weken in Edinburgh te studeren. Het studiedoel van de studenten op deze reis was om hun Engels zodanig te verbeteren dat zij zouden slagen voor hun toelatingsexamen tot hoger onderwijs.

463042939

Deze taalreis was door ESL georganiseerd voor het “Internat de la Réussite Condorcet”, waar studenten uit verschillende delen van Martinique zich voorbereiden op de toelatingsexamens voor een grande école (zeer prestigieuze Franse scholen voor hoger onderwijs).

Natuurlijk deden de deelnemers veel meer dan alleen maar studeren: Zij ontdekten een nieuwe cultuur, bezochten pubs, maakten uitstapjes, namen deel aan allerlei activiteiten….Dit is wat ze ons vertelden over hun Schotse ervaring:

matinique

Mario Marcelin:

Het was een heel goede ervaring voor mij om hier een maand door te brengen. Dankzij de lessen verbeterde ik mijn Engels en nu kan ik zowel met buitenlanders als met lokale mensen praten en dat is erg leuk. Het personeel was erg grappig en de leraren waren heel erg competent en behulpzaam. De aangeboden activiteiten waren erg cool, wij ontmoetten veel nieuwe vrienden en ontdekten nieuwe culturen, etc… Ik zou graag nog een keer terugkeren.

 

Céline Davidas:

Voordat ik naar ELC ging was ik erg verlegen. Dankzij deze Engelse ervaring heb ik veel meer zelfvertrouwen! Ik spreek en begrijp veel meer. Het welkom en de leraren waren hartverwarmend. Dankzij Marc (mijn leraar gedurende 4 weken) ben ik enorm vooruit gegaan. De onderwijsmethode zit goed in elkaar. De excursies zijn erg leuk en instructief. Ik heb Phil, Sioban, Niall en Val het best leren kennen. Zij zijn bijzonder vriendelijk voor me geweest. Het was een ongelooflijke ervaring – en ik wil terugkomen.

 

Maël Leon:

Edinburgh is een prachtige stad met veel geschiedenis. Mijn ervaring bij Edinburgh Language Centre was goed. We leerden Engels veel sneller dan in normale scholen. Ik heb erg genoten van de excursies met Duncan naar verschillende plaatsen zoals de Edinburgh Zoo, Lock Common Glasgow, St. Andrews en Edinburgh Castle. Het was erg leuk. Bovendien heb ik veel over dit land geleerd en denk ik dat, dankzij Edinburgh Language Centre, mijn Engels sterk is verbeterd. Ik wil graag nog eens terugkeren naar Edinburgh en Edinburgh Language Centre.

 

Joé Dadou

Toen ik in Edinburgh aankwam, was ik echt geschokt door de architectuur van de gebouwen en het gedrag van de Schotten (en ik bedoel op een positieve manier). Ik heb de school of mijn gastgezin niets te verwijten. Dankzij de lessen (en Allan) voel ik mij nu veel meer op mijn gemak in het Engels en mijn woordenschat is sterk gegroeid. De werkomgeving is aangenaam en de lessen zijn heel nuttig. Ik had nooit verwacht dat ik zo makkelijk zou kunnen wennen. De activiteiten met Duncan (de gids), de houding van het personeel tegenover elke student en het uitstekende openbaar vervoer hebben mij in staat gesteld het beste uit mijn verblijf in Edinburgh te halen. Dankjewel Allan! Dankjewel ELC! Merci à tous!

 

Jonathan Noël

Ik ben hier nu 3 weken, dit is mijn vierde week. Ik ben hier in Edinburg en op Edinburgh Language Center om mijn Engels te verbeteren. Ik ben nu al veel beter dan 3 weken geleden en vind de lessen en de docenten erg leuk. De beste momenten op deze school zijn wanneer ik andere internationale studenten ontmoet. Ik houd erg van deze stad, zo anders dan mijn eigen land, de mensen zijn erg aardig en sympathiek. Ik heb geen enkel probleem met mijn gastgezin, ze zijn erg vriendelijk.

 

Jérémy Mathurina

Het Edinburgh Language Centre was een heel goede ervaring. Ik vind dat mijn Engels echt is verbeterd op deze school. De leraren geven echt heel goed les en leggen alles goed uit. Alle mensen hier zijn vriendelijk en maken het erg gemakkelijk om met hen te spreken. De excursies, de conversatie club en de andere activiteiten waren heel interessant.

 

__

487810205

Na dit succes, is de hoofddocent van Internat de la Réussite Condorcet al begonnen om voor volgend jaar juli een drie-weeks programma te organiseren zodat de volgende generatie studenten zich ook met vertrouwen op hun eindexamen Engels kan voorbereiden….en een onvergetelijke ervaring beleven!

By Carlos Heras

What do you think?