Een hartverwarmende ervaring

Ervaringen van studenten november 12, 2014

Naam: Helena Turu Cánoves

Bestemming: Bournemouth

Datum: Augustus 2013

Aantal weken: 4

Na mijn universitaire opleiding besloot ik om mijn niveau van het Engels te verbeteren om het volgende jaar mee te kunnen doen aan het officiële examen Cambridge B2 First. Daarom heb ik ESL – Taalreizen benaderd. Eerst wist ik niet goed naar welk deel van Engeland ik wou gaan. Ik wist wel dat ik graag naar een middelgrote stad wou gaan. Met behulp van een adviseur heb ik dan voor Bournemouth gekozen.

Toen ik daar eenmaal was ging alles zeer vlot! Ik was benieuwd hoe mijn ervaring zou verlopen en of mijn Engels echt zou verbeteren…Ik geef toe dat ik eerst best wel bang was dat ik veel mensen van mijn eigen land zou tegenkomen. Maar het was net omgekeerd! Ik was blij verrast dat er zowel op school als in mijn accommodatie mensen waren met verschillende nationaliteiten. Ik heb veel vrienden gemaakt en uiteraard ontstond er een vriendengroep. Samen deden we veel activiteiten, maakten we uitstapjes, gingen we uit eten… en we spraken onderling steeds Engels zodat iedereen kon begrijpen wat we zeiden. Ik heb nog steeds contact met de mensen die ik in Bournemouth heb leren kennen. Ik ben zelfs al op vakantie gegaan naar hun land en zij zijn ook al eens hier geweest! Het is een hartverwarmende ervaring waarbij je je eigen vooruitgang zal opmerken tijdens je verblijf. Het is nu zelfs zo dat ik soms niet eens op bepaalde woorden uit mijn eigen taal kan komen!

Wat me ook verraste, was de dynamiek die er was en de oefeningen die we maakten tijden de les. Er was veel interactie, de studenten deden mee en we leerden ook veel vocabulaire. Op deze geweldige manier leer je het.

Bournemouth is een leuke en niet al te grote stad. Je kan bijna overal te voet naartoe gaan. Je hebt een park in het centrum, het strand waar je kan wandelen en ook nog enkele winkels in de omgeving.

Het is een van de beste ervaringen van mijn leven en ik zou het iedereen aanraden. Toen ik weer thuis was, heb ik me voorbereid op het B2 First examen op een school in Spanje en ben ik ervoor geslaagd. Nu, een jaar na mijn ervaringen in Bournemouth, heb ik besloten om mijn ervaring met ESL verder te zetten, en dit keer voor een periode van twee weken. Deze keer zal ik slagen voor het examen Certificate in C1 Advanced!

Door Helena Turu Cánoves

Wat denk jij?