Ik heb ook een ervaring die ik wil delen

Ervaringen van studenten December 23, 2014

Karen Vivian López Ramírez
Samenvatting van de Engelse cursus die ik gedurende een maand volgde in Boston.

Boston, Verenigde Staten
Juni 2014


De lessen

Het belangrijkste doel van de cursus was het bijwonen van de twee Engelse modules die in de ochtend plaatsvonden, gedurende vijf dagen per week. De warmte die de docenten uitstraalden, het gevoel voor humor van mijn klasgenoten en de motivatie maakten dit tot een succes.

Tijdens de eerste les werden we begeleid door een jonge leerkracht die altijd met een kopje koffie de klas binnenkwam. Hij gaf ons opdrachten die je normaal niet krijgt in een gewone cursus Engels: hij gaf ons onder andere nieuwsberichten die we tijdens de les moesten uitleggen. Hij vroeg ons ook om verschillende dingen van ons moederland te beschrijven, zodat de cursus verrijkt werd op een cultureel niveau.

Tijdens de tweede module werden we begeleid door een leerkracht met Griekse roots. Hij heette Stephen. Om wat variatie aan te brengen in de lessen keken we op elke vrijdag naar een film. Telkens wanneer iemand een woord niet kende, werd de film gestopt om de betekenis ervan te bespreken.

Mijn klasgenoten kwamen dan ook van over de hele wereld…Uit Zuid-Korea en Japan, Turkije en Zweden, Italië en Spanje, Mexico, Panama en Colombia. Met negen verschillende nationaliteiten in één klas leer je veel meer dan alleen Engels. Ook al was het leren van de taal ons hoofddoel, we hebben allemaal een internationale ervaring opgedaan.

De stad

Lunchtijd
Tijdens de lunch konden we contacten leggen. Praten was immers de hoofdactiviteit. Dit ben ik met mijn drie Duitse vrienden (Luca, Christina en Helena) en Piero, die Italiaans is.

Activiteiten

Kings College biedt elke maand een nieuw activiteitenprogramma aan. Je kon onder andere meehelpen bij een wedstrijd van het plaatselijke honkbalteam ‘The Red Sox’ in Fenway Park. De meeste studenten hielpen mee, want als je naar Boston gaat, moet je naar Fenway Park gaan!

Vrienden

Dit is mijn Japanse vriendin Honoka. Samen hebben we Boston en New York verkend. Ze lachte steeds en was een zeer warm persoon.

Dit is mijn Italiaanse vriend Piero. We hadden een geweldige tijd samen omdat we dezelfde hobby’s hadden, namelijk wandelen en foto’s maken. Nu zijn we goede vrienden, die wel ver van elkaar wonen, maar ik weet zeker dat we elkaar nog eens zullen zien.

Boston

Parken

De Boston Common en de Public Garden zijn twee parken die het centrum van de stad mooier maken.

Het Strand

Aan het einde van de blauwe metrolijn van de ‘T’ bevindt zich het strand. Dit is een goede activiteit voor het weekend.

De mensen

De warmte die de mensen in Boston uitstralen is ongeëvenaard. Iedereen is bereid om je meteen te helpen wanneer je de weg kwijt bent.

Architectuur

De gebouwen in Boston voeren je terug naar de koloniale tijd in de Verenigde Staten.

By Karen Vivian Lopez Ramirez

What do you think?