Miami – een echte studentenstad

Ervaringen van studenten December 17, 2014

Ik ben zes maanden in Miami geweest en ik heb er zeer mooie herinneringen aan overgehouden.

Miami is een schitterende stad die bestaat uit rustige wijken, artistieke wijken en een buurt voor jongeren met veel restaurants, winkels en discotheken.

Ik ga de stad niet beschrijven, want het is immers veel beter dat je het zelf ontdekt. Wat ik je wel kan zeggen, is dat als je de gelegenheid hebt om er ooit eens naartoe te gaan, je deze kans zeker niet mag laten liggen! Je zal er geen spijt van hebben! Maar vergeet niet dat het leven in Miami nogal duur is, vooral ‘s nachts.

Ik raad je aan om naar een wedstrijd van de Miami Heat (basketbal), de Miami Dolphins (American football), de Marlins (honkbal) of de Florida Panthers (hockey) te gaan kijken. Of maak een wandeling in de wijk Wynwood en ga iets eten in de buurt van Española Way. In de American Airlines Arena worden veel concerten gegeven of zijn er andere evenementen.

Bezoek buiten de stad Key West, de pretparken in Orlando en als je de kans hebt, kan je ook op cruise gaan door de Bahamas.

Ik ben heel blij dat ESL mij EC Miami aangeraden heeft.

De school is gelegen in het hartje van South Beach, één van de belangrijkste winkelstraten van de stad die zich op slechts 10 minuten van het strand bevindt. Deze school is redelijk nieuw (slechts twee jaar geleden opgericht) en is makkelijk te bereiken vanuit elke plek in de stad. De school is ook uitgerust met hightech elektronische borden, die de lessen interessanter en makkelijker te begrijpen maken.

Het hele team van EC is heel vriendelijk en ze heten je van harte welkom. Ik had ook nauw contact met de mensen van de receptie, omdat ik ‘student ambassador’ was (een fantastische ervaring die ik kan aanraden aan iedereen die van sociale contacten houdt en graag activiteiten organiseert, en iedereen die meer dan drie maanden in Miami verblijft). Het was voor mij een zeer verrijkende ervaring, omdat de groep erg dynamisch en vriendelijk was en studenten steeds een glimlach op hun gezicht hadden.

De drie directrices stonden steeds open voor suggesties die het studentenleven kunnen vergemakkelijken en ik kon het zeer goed met ze vinden.

De docenten waren allemaal zeer verschillend en elk van hen gaf Engelse les op zijn/haar manier, waardoor alle aspecten van de taal aan bod kwamen. Ze waren allemaal heel vriendelijk, hoewel ik sommigen een beetje ‘old school’ vond.

In zes maanden tijd verbeterde ik mijn begrijpend luisteren en mijn schrijven. Doordat ik zo veel mogelijk probeerde mee te doen tijdens de lessen en ik niet meer bang ben om Engels te praten met native sprekers op straat, kan ik de taal nu vloeiend spreken. Het werk in de klas was gevarieerd, want elke groep had twee docenten. De ene gaf les op maandag, woensdag en vrijdag en de andere op dinsdag en donderdag. De thematische lessen van de intensieve cursussen waren fantastisch en boden veel afwisseling.

Het is een multiculturele school en daardoor leer je mensen uit andere landen en andere culturen kennen. Zwitserland is zonder twijfel het meest vertegenwoordigde land, met een groot aantal Duitstalige Zwitsers.

Ik had zelf besloten om in drie verschillende gezinnen te verblijven en ik vond het fantastisch. De gastgezinnen waren meestal erg vriendelijk. Mijn gastgezinnen waren zeer sympathiek en behulpzaam, maar ze woonden soms ver weg en de dienstregeling van de bussen is wel een minpunt van de stad.

De accommodaties in South Beach zijn zonder twijfel het duurst, maar ze zijn allemaal zeer comfortabel en zeer goed gelegen (in 10 à 15 minuten wandelen ben je al op school).

In de binnenstad verhuurt EC appartementen/woningen voor 5 personen in een prachtig hotel met zwembad, jacuzzi en sportzaal. Het bevindt zich op een paar meter van de bushalte, waar route A je in minder dan 20 minuten naar school brengt.

Ik hoop dat deze informatie je enthousiast heeft gemaakt om ook in Miami te gaan studeren, want het is een echte studentenstad en je zal met de mooiste herinneringen naar huis terugkeren!

Om te eindigen is hier het motto van Miami: Don’t be shy!

By Giangiuseppe Torsiello

What do you think?