Non stop praten in Sevilla

Ervaringen van studenten November 6, 2015

Voor mijn 2de taalreis met ESL, heb ik gekozen voor de talenschool Clic International House om mijn Spaanse vaardigheden een boost te geven en tegelijkertijd te kunnen genieten van het mooie en zonnige Sevilla. De school is gevestigd in een modern en volledig gerenoveerd historisch gebouw op 5 minuten wandelen van de voornaamste bezienswaardigheden van het historische centrum (Plaza de Toros, Catedral, La Giralda, Ayuntamiento, Real Alcazár, barrio Santa Cruz,..) en van de belangrijkste winkelstraten (calle Tetuan, Zaragoza en Sierpes).

De school is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer (tram, bus), te voet of per fiets dankzij de vele huurfietspunten in de stad. Het heeft een grote, zonnige patio, een dakterras met klein zwembad en zonovergoten klaslokalen. Tijdens de pauze kan men iets kopen om te eten of te drinken aan de cafetaria op het gelijkvloers en relaxen in een van de sofa’s. Het schoolpersoneel is heel vriendelijk en staat steeds ter beschikking van de studenten voor informatie of vragen. Er is een uitleendienst beschikbaar in de bibliotheek van de school, dat zich in dezelfde straat van het schoolhoofdgebouw bevindt.

Mijn twee leerkrachten, beiden geboren en getogen in Sevilla, zijn heel gepassioneerd in hun vak, gemotiveerd en praatgrage vrouwen met een gevoel voor humor. Tijdens de lessen ligt het accent voornamelijk op de mondelinge vaardigheden, aangezien Spanjaarden – en meer in het bijzonder Sevillianen – niets liever doen dan praten! Daarnaast hebben we ook tijd gespendeerd aan grammatica, woordenschat, schrijf- en luistervaardigheden. De sfeer in de klas is heel informeel wat ervoor zorgt dat je je op je gemak voelt en ook zeer welkom. In totaal waren er 8 studenten in mijn klas met een groot leeftijdsverschil (tussen 18 en 50 jaar oud). Ze kwamen uit Finland, Brazilië, Australië, Japan, China, de Verenigde Staten, Zwitserland en Duitsland. Sommige omwille van professionele doeleinden, anderen gewoon voor de “fun” of omwille van verdere studies.

De Santa Ana Appartementen en studio’s – gelegen in een van de meest traditionele wijken van Sevilla genaamd “La Macarena” – zijn op 15 minuten wandelen van de school. Ze zijn mooi ingericht, comfortabel en liggen dichtbij een bruisend plein met vele bars en restaurants. Deze vorm van accommodatie is uiterst geschikt voor koppels, professionals of voor studenten ouder dan 25 jaar. Daarnaast kan men ook in de residenties “El Rinconcillo” of “Segovias” verblijven op zo’n 20-tal minuten wandelen of in een van de vele Spaanse gastgezinnen.

Het culturele activiteitenprogramma is een van de vele sterke punten die de school te bieden heeft. Javier Solano, de activiteitencoördinator van de school, zorgt ervoor dat je je nooit verveelt in Sevilla. Er zijn dagelijks activiteiten van maandag tot donderdag (op vrijdag is er geen activiteit) en er worden ook weekendexcursies georganiseerd. Voorbeelden van activiteiten: een rondleiding in de stad, een bezoek aan het Koninklijke Paleis, het Museum voor Schone Kunsten of een fabriek. Voorbeelden van excursies: een daguitstap naar Jerez de la Frontera (bezoek aan stoeterij en sherry bodega), een uitstap naar Cádiz, Córdoba, Ronda, enz..

Mijn ervaring met Clic International House is over de hele lijn heel positief mede dankzij de goed georganiseerde school, de gemotiveerde leerkrachten, de interessante culturele activiteiten en de comfortabele accommodatie. En natuurlijk heeft het warme, zonnige weer daar ook aan bijgedragen!

By Margot

What do you think?