Onvergetelijke momenten in Keulen

Ervaringen van studenten December 23, 2014

Naam: Berta Algueró Badia
Bestemming: Keulen – Duitsland
Datum: augustus 2013
Aantal weken: 4

Ik heb een erg leuke tijd gehad in Keulen. Keulen is een zeer aangename stad met warme en gastvrije mensen. In de stad vind je een perfecte combinatie van kunst, cultuur, sport en vrije tijd. Er zijn veel interessante musea, zoals het chocolademuseum. Wat ook interessant en belangrijk is om eens te bezoeken, is de Dom van Keulen, die de hoogste torens heeft van heel Europa! Het uitgaansleven is er ook erg leuk. Er zijn veel cafés en discotheken voor een betaalbare prijs.

Wat de school betreft was ik wel verrast door de goede organisatie van de lessen, de faciliteiten en de grote mate van professionaliteit van de leerkrachten. Alle docenten waren zeer vriendelijk en gaven je het gevoel deel te zijn van één grote familie. Na de lessen konden we ook nog een culturele activiteit doen, of gingen we naar de beroemde barbecues in het park, waar we samen Frankfurter worsten aten. Op die manier konden we de taal oefenen en hebben we ons goed geamuseerd!

Mijn belangrijkste aandenken aan Duitsland zijn alle mensen die ik heb leren kennen, mijn klasgenoten, waarmee ik nog contact heb via sociale netwerken, en mijn huisgenoten.

In mijn klas zaten veel mensen uit verschillende landen, zoals Japan, Brazilië, Colombia, en Canada. Er waren ook Spanjaarden, waardoor ik me meer thuis voelde.

Het was de eerste keer dat ik naar het buitenland ben gegaan. Het is een ervaring die ik zonder twijfel nog eens wil meemaken. Ik raad iedereen aan om zich over hun angst te zetten om alleen te zijn in een ver land. De mensen die ik ontmoette gaven me het gevoel dat ik echt welkom was.

By Berta Alguero

What do you think?