Van grijs en regenachtig naar heldere luchten en zonneschijn!

Ervaringen van studenten juni 17, 2014

Ik was de gelukkige winnaar van een wedstrijd georganiseerd door ESL: ik beantwoordde op het internet enkele vragen over barbecues. Daarna werd ik uitgeloot en ik sleepte zo een taalreis van twee weken (voor twee personen) in Australië in de wacht! Ik nam dus een vriendin mee en we stegen op 7 februari op in Parijs (5°, somber weer) met eindbestemming Noosa (30°, zonovergoten).

Noosa is een trendy badstad in Sunshine Coast, gelegen aan de Oostkust. De leefomgeving is er idyllisch: natuurpark, schitterende landschappen, paradijselijke stranden, kristalheldere zee…

Onze favoriete plaats? Het strand van Little Cove! Een hemels plekje tussen Main Beach en het Noosa National Park.

Vanaf de dag na onze aankomst konden we gedurende twee weken lessen bijwonen in de Lexis School. De school ligt in het stadscentrum, het strand Main Beach op enkele honderden meters daarvandaan. De studenten worden volgens niveau ingedeeld in kleine groepjes. Onze leerkracht was zeer bekwaam: luisterbereid, pedagogisch sterk, interessant en dynamisch …

De lessen zijn zeer gevarieerd: grammaticaoefeningen, mondelinge expressie en groepsdebatten wisselen elkaar snel af. Omdat de klassen klein zijn, kan iedereen gemakkelijk participeren en het woord nemen. De sfeer is ontspannen, maar ook zeer geconcentreerd. Studeren in Lexis betekent ook jongeren van over de hele wereld ontmoeten (Japan, Brazilië, Zwitserland, Roemenië, Slowakije, Spanje, China…)!

De lessen eindigen kort na de middag en het charmante team van de Lexis School organiseert regelmatig activiteiten: voetbaltoernooi, barbecues, thema-avonden, yogalessen op het strand, workshops… In Noosa kan je talrijke watersporten beoefenen: roeien, kitesurfen, varen, surfen (deze sport is gerenommeerd in Australië). Shoppen doe je in Hastings Street waar je trendy kledingwinkels vindt of winkels gespecialiseerd in strandgerief, decoratieartikelen, souvenirs… Maar je vindt er ook talrijke restaurants en cafés. De Lexis School werkt samen met het reisagentschap “Backpackers World Travellers”. Wil je Noosa enkele dagen achter je laten, dan zorgt dat agentschap voor de praktische organisatie van reizen of excursies. Wij verbleven een dag op Fraser Island, een ongerept eiland met een opvallende schoonheid: grote stranden met fijn zand, tropisch woud, meren… We hebben gezwommen in het McKenziemeer, met helder blauwgroen water en zeer zachte temperaturen. Een ervaring om nooit te vergeten!

Camille-&-Alicia

We logeerden bij een gastgezin in de wijk Noosa Rivers, in een groot huis met een tuin die uitgeeft op de rivier. Een droom! Door ons verblijf in een gastgezin konden we kennismaken met de inheemse bevolking, Engels spreken en de Australische cultuur ontdekken.

De wijk Noosa Rivers heeft één nadeel: ze ligt tamelijk ver van de Lexis School en het strand. Zonder auto of fiets is het vrij ingewikkeld om je te verplaatsen. Je bent aangewezen op de bus.

Dankzij ESL kregen mijn vriendin en ik de buitengewone kans om het magnifieke land Australië te bezoeken. Vanuit Noosa kan je gemakkelijk naar de Oostkust van Australië reizen: in anderhalf uur ben je met de auto in Brisbane of met het vliegtuig in Sydney (of je kan opstijgen vanuit de luchthaven Sunshine Coast).

Het Groot Barrièrerif ligt helemaal niet ver weg. Voor ons was dat een korte, maar intense ervaring. We raakten zeer snel gewoon aan de Australische manier van leven. Vroeg opstaan, van de zon genieten, elke dag zwemmen en vers fruit en verse producten eten!

De inwoners van Noosa zijn relaxte, opgewekte en gastvrije mensen. Wandelen doe je op teenslippers of op blote voeten, in het gezelschap van exotische vogels en sympathieke, grappige dieren (koala’s en kangoeroes)! Na zo’n aangename tijd in Noosa is het moeilijk om er te vertrekken…

Dank aan ESL voor deze droomvakantie!

Camille en Alicia.

Door Camille and Alicia

Wat denk jij?