Zes maanden die voelen als zes jaar

Ervaringen van studenten April 4, 2017

Giacomo is een 19-jarige student uit Brescia, die moedig besloot om een gap year te nemen na zijn middelbare school om te besluiten wat hij in de toekomst zou gaan doen. Hij wist niet precies wat hij wilde gaan doen, maar hij wist wel dat hij zijn vaardigheden in het Engels wilde verbeteren, dus hij nam contact op met ons om zijn reis te organiseren. Zo gezegd, zo gedaan; Giacomo reisde naar de VS voor een intense ervaring op een authentieke Amerikaanse campus, met grote resultaten. Aan het einde van zijn verblijf besloot hij zijn ervaring met ons te delen; dit is zijn verhaal.

IMG_0457

Ik verbleef 6 maanden op een echte Amerikaanse campus in New Jersey. De campus heet Rider University en vergeleken met andere Amerikaanse scholen is het niet heel groot (maar voor Italianen wel!), maar het is heel leuk, goed georganiseerd, schoon en efficiënt.

De reden dat ik ervoor heb gekozen om naar New Jersey te gaan is omdat ze daar een van de weinige programma’s hebben met een taalschool, gevestigd op de campus; hierdoor kon ik niet alleen omgaan met internationale studenten, maar ook met Amerikanen.

Mijn klasgenoten waren allemaal internationale studenten. De rest van de campus werd gedeeld met Rider’s studenten: de kantine, de sportzaal, het recreatiecentrum, de verschillende clubs en nog veel meer.

Van september 2016 tot maart 2017 logeerde ik in een van die onderkomens met meer dan 50 andere mensen. Het Centennial House huisvest studenten vanuit de hele wereld, dus ik heb nu vrienden op verschillende continenten! Ik ben al uitgenodigd voor Colombia, Venezuela, China, Japan en Maleisië!

De vriendschappen die ik in de VS heb gemaakt zijn sterk en echt en ik hoop dat ze voor altijd zijn. Ik ben daar eigenlijk wel zeker van; bij dit soort ervaringen voelen 6 maanden als 6 jaar.

In dezelfde mate als mijn vrienden een essentiële rol speelden bij mijn ervaring op de Rider Universiteit, heb ik gestudeerd en grote resultaten behaald: ik deed mee met een intensieve cursus van 24 weken en dankzij mijn docenten en mijn voorbereiding heb ik geweldige resultaten behaald bij zowel de TOEFS en het IELTS gecertificeerde examens.

Ik had tijdens mijn verblijf bij Kings Education – mijn Engelse school op de campus – ook een soort van baan daar: ik was de “sociale ambassadeur” voor Kings New Jersey! Het was mijn taak om de social media accounts van de school bij te houden (Facebook, Instagram en Snapchat) en de andere studenten bij verschillende activiteiten te betrekken. Dit heeft me zelfs een aanbevelingsbrief van de directeur opgeleverd!

Conclusie: ik ben zo blij dat ik afgelopen zomer deze keuze heb gemaakt; dit soort ervaringen zijn onvergetelijk! Ik wil al mijn nieuwe vrienden enorm bedanken en ook de verrassende staf van Kings Education NJ, en ook ESL, die mij naar de goede plek stuurde.

FullSizeRender

Giacomo’s ervaring toont aan dat een taalreis een springplank kan zijn naar een toekomstige carrière: twee taalcertificaten en een aanbevelingsbrief zullen niet onopgemerkt blijven!

By Alessia Versaci

What do you think?