10 dingen om te doen in Hamburg voor minder dan € 20

We are ESL January 11, 2017

Musea, markten, concerten, sportevents… Hamburg is de trotse tweede grootste stad in Duitsland! Onze collega’s van de Colón Language School gaven ons wat tips, die je helpen om van de stad te genieten voor minder dan € 20! Veel plezier!

 

Vismarkt op zondag

Ben je een vroege vogel of een nachtvlinder? Dan moet je beslist naar de Hamburgse vismarkt! Ga er naar toe op zondagmorgen en laat je vermaken door de beroemde en luidruchtige marktkooplui. In deze 100 jaar oude visafslaghal kan je zo’n beetje alles vinden – van vis en vlees tot fruit en bloemen.

shutterstock_337201262

 

Verken het Schanzen kwartier of Karo kwartier

Kuier door deze hipsterwijken: je vindt er goedkope restaurantjes van alle soorten (Indiaas, Grieks, Italiaan, Mexicaans…) en hippe tentjes waar je lekker koffie kan drinken, een krantje kan lezen of gewoon het coole publiek aan je oog voorbij kan laten trekken. En als je het je kan veroorloven om wat meer uit te geven, dan zijn er in deze buurt ook veel speciale winkels.

 

Fiets naar Blankenese

Huur een fiets tegen een betaalbaar bedrag en volg het fietspad naar Blankenese, een exclusieve voorstad aan de rivier de Elbe, dat ooit een zelfstandige stad was. De pittoreske straatjes en betoverende huisjes op de steile heuvels zijn gewoonweg prachtig… Geniet van het uitzicht!

shutterstock_409807072

 

Hamburgs Lange Museumnacht

Eens per jaar openen meer dan 50 musea hun deuren voor het publiek, voor een unieke nacht van cultuur en entertainment. Studentenkaartjes kosten slechts € 10 en dit in inclusief de pendeldienst tussen de verschillende musea. Denk even aan makkelijke schoenen… je gaat namelijk veel lopen!

 

Hamburgs Havenverjaardag

De haven van Hamburg is de grootste van Duitsland en haar verjaardag is voor de stad een belangrijke gebeurtenis. Neem de veerboot 61 en 62 en ga vanaf het water kijken naar de scheepsparade of het trekschepenballet, of geniet op het land van de verschillende activiteiten!

shutterstock_184775573

 

Kerstmarkten

Tijdens de winter verandert Hamburg in een sprookjesstad, met niet één maar wel 16 verschillende Kerstmarkten! Drink warme wijn (“Glühwein”) en zie de Kerstman vliegen boven de stalletjes van de meest traditionele markt, vóór het gemeentehuis, of – als je echt eens iets anders en unieks wil zien – ga naar de enige Kerstmarkt in Duitsland voor boven de 18 (Sankt Pauli Kerstmarkt).

 

Openluchtconcerten in het Stadtpark

De Stadtpark Arena ontvangt beroemdheden zoals REM, Lionel Richie en Manu Chao. Omdat de kaartjes best duur kunnen zijn, nemen veel mensen hun picknickmandjes mee en genieten buiten van de muziek. Schuif aan bij de plaatselijke bevolking voor wat zelfgemaakt eten en goede muziek!

shutterstock_510510577

 

Straatfestivals

Hamburg heeft veel straatfestivals; op die dagen worden de straten afgesloten voor verkeer en de mensen zetten er stalletjes neer om hun oude spullen te verkopen. Elke straat heeft zijn eigen identiteit en elk festival is weer anders… Het is een prachtige manier om de dag door te brengen!

 

Sportevents

Hamburg is dol op sport! Naast haar twee legendarische voetbalclubs (FC Sankt Pauli en HSV), biedt de stad veel andere sportevents zoals de marathon, de triathlon of de EuroEyes Cyclassics. Doe aan een van deze events mee of moedig gewoon de deelnemers aan!

 

Bezoek de stad Stade

Ga even de grote stad uit en bezoek het betoverende stadje Stade, op 1 uur afstand van Hamburg en zeer goed bereikbaar per trein. Je wordt verliefd op de typische huizen en de sfeer!

shutterstock_479870830

 

Heb jij nog leuke tips om aan deze lijst toe te voegen? Laat het ons weten in het commentaarvenster hier onder.

By Erica Dell'Acqua

What do you think?