10 dingen om te doen in Nice voor minder dan € 20

We are ESL February 7, 2017

Het hele jaar door zon, prachtige stranden, heerlijk eten, verrassende musea… Vertrouw ons maar, de Koningin van de Franse Riviera zal je niet teleurstellen! Geniet van je taalreis in Nice en laat deze elegante vakantiebestemming haar geheimen ontsluieren door middel van de betaalbare activiteiten, die onze vrienden bij Alpha-B aanraden:

 

Proef het ijs van Fenocchio

Deze ijssalon werd in 1966 geopend in het oude centrum van Nice en is altijd geleid door de familie Fenocchio. Hun ijs is zo goed, dat wanneer je dit eenmaal hebt geproefd, je elke dag terug wil om alle mogelijke smaakcombinaties te gaan proberen!

shutterstock_386865550

 

Gratis rondleiding door de Olijfoliemolen van Alziari

Maak kennis met de verschillende stappen van de productie van olijfolie via deze boeiende rondleiding door de Alzari molen. De rondleiding wordt afgesloten met een heerlijke proeverij van olijven en olijfolie en is gratis.

 

De Franse Riviera aan zee

Ontdek Nice en haar prachtige kust met een ontspannende boottocht van 1 uur voor € 18. Vanaf Cap de Nice tot aan de Baie des Anges, waarbij je door de beroemde baai van Villefrance vaart, zal je stil worden van de prachtige landschappen en de magnifieke villa’s.

shutterstock_412586956

 

De zoete wereld van Confiserie Florian

Deze zoetwarenfabriek is gevestigd in het oude deel van de stad en werd geopend in 1974 na de aankoop van de voormalige Florian chocoladefabriek, waar de Franse artiest Matisse regelmatig klant was. Profiteer van de gratis rondleidingen en kijk hoe het personeel de beste plaatselijke vruchten en bloemen verandert in zoetigheid!

 

Vaar door de haven met een gratis pendeldienst

Beleef de traditie opnieuw van “Lou Passagin”, het kleine scheepje dat je meeneemt van de ene kant van de haven naar de andere… gratis! Net als vroeger bestuurt een visser dit betoverende scheepje; de dienst is beschikbaar tijdens de vier zomermaanden, van 10.00 tot 19.00 uur op iedere dag van de week.

shutterstock_79636999

 

Typisch eten: Chez René Socca

Niet de beste service die er bestaat, maar onbetwist de beste socca! Proef dit typische kikkererwtenmeel brood, net als andere heerlijke gerechten zoals de pissaladière en de gefrituurde courgettebloemen; deze legendarische winkel in de betoverende oude stad is de beste plaats voor een smakelijke onderbreking!

 

Kajak langs de kust

Wanneer zonnebaden jou te saai is, huur dan een kajak tegen een betaalbare prijs en geniet van het uitzicht op de kust terwijl je je lichaam laat werken! Dit kan echt een leuke activiteit zijn om met je nieuwe schoolvrienden te ondernemen.

shutterstock_95055031

 

Doe een drankje op het dak

Als je vanaf een goede plek de zonsondergang wil zien, kies daarvoor dan een van de beste daken uit in Nice, zoals dat van “Villa Garibaldi” of van “Movida”. Laat de hippe vibes op je inwerken en begin de avond met een mooie cocktail!

 

De ‘Coulée verte’

Deze 12-hectaren lange groenstrook in het hart van de stad is een beetje nieuw, maar het werd al snel een van de favoriete plaatsen voor zowel toeristen als voor de plaatselijke bevolking. Met groen gras, palmen, bloemen, fonteinen en kinderspeeltuintjes is deze natuurlijke oase de perfecte plek om een middag door te brengen.

shutterstock_517953874

 

De Bloemenmarkt op Cours Saleya

Verdwaal in de beroemde “Marché aux fleurs”! Deze markt wordt elke week van donderdag tot en met zondag gehouden en verkoopt eigenlijk bloemen en eten. Dompel jezelf onder in een unieke mix van kleuren en geuren… En als je onder de bogen door gaat, heb je een prachtig uitzicht op zee!

 

Werd je net zo verliefd op Nice als wij? Geef je tips aan ons door hoe je kan genieten van de stad voor minder dan € 20!

By Erica Dell'Acqua

What do you think?