De Internationale Workshop van ESL, Barcelona, Oktober 2015

We are ESL November 12, 2015

Een aantal dagen geleden, werd er voor de internationale workshop van ESL een breed scala aan partnerscholen uit ons portfolio verzameld om managers te ontmoeten vanuit veel steden in de wereld waar ESL diensten aanbiedt. Voor de tweede keer dit jaar vond het evenement plaats in Barcelona. Tijdens deze drie intensieve dagen vonden reünies, afspraken, presentaties, feedback en trainingssessies plaats tussen 130 taalreis specialisten vanuit meer dan 30 verschillende landen.

Meeting_Point

Onmoetingspunt in Barceloneta. Internationale managers van ESL van over de hele wereld arriveerden in Barcelona. Altijd een goed gevoel om iedereen weer te ontmoeten.

De persoonlijke kant

Het is een fantastische kans voor alle ESL medewerkers om in aanraking te komen met partnerscholen in een speciale omgeving. Op deze manier kregen ze gedetailleerde input uit eerste hand en werden persoonlijke relaties met mensen van de taalscholen die wij kennen opgebouwd. Een goede relatie tussen een taalschool en een agentschap is gebaseerd op vertrouwen, respect en het delen van informatie. Het hele jaar door verzamelen we veel feedback van studenten en medewerkers. De workshop was het perfecte moment om dit met 56 partners van over de hele wereld te delen. In ruil daarvoor, gaven de scholen hun inzichten over de laatste trends, zodat iedereen dit kan meenemen in 2016.

Workshop

 Barcelona

Barcelona is een fascinerende stad om een evenement te organiseren. Omdat we in de onderwijs-industrie zitten, nemen we altijd met veel plezier de belangrijke taak van het benadrukken van de culturele dimensie aan van de stad waar we onze workshop plaats laten vinden. En Barcelona bood zoveel mogelijkheden aan.

 

‘’Welkom op de Sphere’’ – Spaanse avond in Montjuic“

We verwelkomden onze gasten bij de Esferic, gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1929. Deze berg biedt uitzicht over de stad. Een flamenco duo begon te spelen terwijl Fernando, ook wel ‘’Chef Nando’’, de directeur van een van onze partnerscholen in Spanje, de laatste hand aan de 4 grote paella’s gaf. Hier was hij al een paar uur van tevoren aan begonnen voor 130 gasten. Hij nam de uitdaging aan om het in Barcelona te doen alsof het niets bijzonders was…

Het idee kwam op toen ik hem een jaar geleden opzocht in Valencia en een van de beroemde paella avonden bijwoonde. Dit was als een soort eerbetoon naar wat er plaats vindt op onze partnerschool voor de studenten van over de hele wereld, wat vaak leidt tot deze grote onvergetelijke avonden dat iedere persoon die in het buitenland heeft gestudeerd minstens een keer heeft meegemaakt…

Chef Nando in actie

Chef Nando in actie

Gala avond in Casa Llotja de Mar

Barcelona is een oude stad, met een zeer oude haven waarvan de ontwikkeling en dynamiek voornamelijk te maken had met de zee. Ons gala diner werd gehouden in een grote gothische zaal gebouwd in de 14e eeuw: waar de architectuur je ogen naar de hemel laten kijken.

Met 7 eeuwen van geschiedenis om ons heen was er de verleiding om iets nieuws te doen op deze fantastische plek, die al zoveel dingen gezien moet hebben… Dus we nodigden een salsaband uit die de show opende met een funky trombone riff en gingen daarna door met het stijlvolle afro-Cubaanse repertoire…

Het was een geweldige avond en een mooi moment tussen de ESL medewerkers en partnerscholen in een magische plek. Een om te bewaren!

Gala_Night

Een uitwisseling van informatie

De omgeving was erg mooi, maar er was serieus werk te doen. De beste manier om informatie te krijgen is rechtstreeks, er is veel kennis gedeeld tussen de ESL medewerkers en onze partnerscholen. Dit helpt iedereen om de studenten behoeften en verwachtingen beter te begrijpen. Met deze informatie kunnen de ESL medewerkers en de partnerscholen de studenten een geweldige buitenland ervaring bieden.

workshop_participants

 

Dank aan alle deelnemers die hebben bijgedragen aan deze productieve en leuke dagen in Barcelona. We kijken ernaar uit je snel weer te zien!

 

By Krister Weidenhielm

What do you think?