De Musical Ervaring in Londen

We are ESL January 23, 2017

Het heeft mij jaren gekost om te accepteren, dat niet iedereen houdt van musicals. Hoe kon ik dat weten? Ik, een meid met een dansachtergrond en een behoorlijke obsessie voor alle theaterdingen… Ik kreeg het echter wel voor elkaar, om in een paar jaar tijd wat mensen van gedachten te laten veranderen!

Toen ik naar Londen verhuisde, waande ik mij in het paradijs: al die schitterende theaters en musicalaffiches overal… Een droom! Er was alleen een probleem – mijn Engels was toen niet geweldig. Je zou denken, dat het begrijpen van Engels niet zo belangrijk is bij musicals, omdat ze alleen maar zingen en dansen… nou vertrouw mij maar, dat is het wel. Speciaal wanneer je favoriet Billy Elliot is, waar de cast een heel zwaar Newcastle accent heeft.

Ik zag Billy Elliot 3 keer tijdens de 5 Londense jaren (veroordeel me niet!) en ik kan je zeggen, dat mijn doorlopende vooruitgang tussen de eerste en de derde keer behoorlijk verrassend was. Dus… ik zeg niet, dat je dezelfde musical drie keer moet gaan zien om je luistervaardigheden te oefenen, maar geef de West End shows een kans en je zal niet worden teleurgesteld!

shutterstock_2068728

 

Hier is een lijst van een paar van de beste musicals die je in Londen kan zien (buiten Billy Elliot, omdat hiervan helaas in april 2016 de laatste voorstelling is geweest, na een 11 jaren lang succes):

 

Wicked

Een alternatieve vertelling van de Tovenaar van Oz, vanuit het perspectief van de twee belangrijkste heksen, Elphaba en Galinda. De zang- en dansvoorstelling is echt adembenemend; aan het eind van de show wil je alleen nog maar groen (ja, groen) zijn en zingen zoals Elphaba. Het lied dat een week lang in je hoofd blijft zitten? “Defying Gravity”, dat is zeker.

 

De Lion King

Het verhaal kennen we allemaal… maar de musical zit op een ander niveau van kippevel. Geloof je me niet? Wij spreken elkaar, wanneer je kan stoppen met “The Circle of Life” te zingen en je als een giraffe te gedragen.

shutterstock_289944680

 

Mamma Mia!

Je hoeft geen fan van ABBA te zijn om te kunnen genieten van de geweldige sfeer van deze kleurige show. De achtergrond van een Grieks eiland, de 70’s kleding, de bevlogen muziek… je kunt je voeten niet stil houden! En ja, je zal waarschijnlijk ongeveer een week lang zingen “Mamma Mia! Here I go again!”…

 

Les Misérables

Ik weet het, ik weet het… Het is een treurig verhaal. Maar vertrouw me maar, de cast is zo goed, dat het echt voelt alsof je deelneemt aan de Franse Revolutie, met vlaggen en barricades en dat alles. En als je de meest recente film hebt gezien, dan ken je waarschijnlijk de liedjes al… dus kom op, niet verlegen zijn, ik kan je al zachtjes horen zingen “On my own…”.

 

Charlie & De Chocoladefabriek

Deze show brengt alle magie, die je in Roald Dahls boek vindt, tot leven. De geweldige achtergrond zorgt, dat je vergeet dat je in een theater in het centrum van Londen bent. En de kinderen… nou, ik weet niet zeker of er een woord bestaat om hun talent te beschrijven. Volg het advies van Willy Wonka… “Kom met me mee naar een wereld van pure fantasie!”

shutterstock_401008780

 

West End in Londen biedt volop verrassende shows, maar als je niet kan kiezen en je wil stukjes van alles gaan zien, dan is West End Live precies wat je wil. Ieder jaar in juni treden de castleden van een paar van de beste Londense musicals op, op een groot podium op Trafalgar Square… gratis! Dus waar wacht je nog op? Warm je stem op en kies je favoriete musical!

 

Heb je een aanrader betreffende de West End shows? Wat vind je leuker: Broadway of de Londen scene? Laat het ons weten in het commentaarvenster hieronder.

By Erica Dell'Acqua

What do you think?