ESL Language Travel Awards: Interview met partnerscholen

We are ESL May 25, 2017

De taalscholen van het jaar 2016 zijn op 6 oktober bekendgemaakt tijdens de ESL Language Travel Awards ceremonie in Montreux, Zwitserland. Tijdens deze ceremonie werden taalscholen onderscheiden in alle 9 categorieën die van toepassing zijn op een taalreis in het buitenland. De winnaars zijn gekozen uit meer dan 400 taalscholen wereldwijd, gebaseerd op de nauwkeurige analyse van meer dan 7.000 studenttevredenheidsenquêtes en op de waarderingen van meer dan 180 ESL teamleden.

IMG_6297

 

Wij stellen nu graag Michelle Ramos-Bailey aan je voor, van de LAL Language Centres in Torbay, het Juniorprogramma van het Jaar. We interviewden haar kort nadat ze deze Award in ontvangst had genomen!

 

Wat betekent deze ESL Language Travel Award voor jou?

Het is voor ons een mooie opsteker om erkend te worden voor het werk en de toewijding die we investeren om aan onze studenten een unieke ervaring te bieden. Deze onderscheiding motiveert ons team enorm.

 

Wat is volgens jou het unieke sterke punt, dat jullie tot Juniorprogramma van het Jaar heeft gemaakt?

Torbay is een prachtige locatie voor junior studenten; het is een traditionele Engelse kustplaats met veel leuke attracties. Het is een veilige plek met vriendelijke en gastvrije gastgezinnen, die nooit ver van de school wonen.

Wij hebben ons eigen lesboek, dat door ons docententeam is geschreven, speciaal samengesteld voor onze junior studenten. We combineren ons lesboek met projectwerk om de lessen in de klas te koppelen aan de excursies en zo een unieke leerervaring te creëren.

Al onze stafleden zijn grondig opgeleid om er zeker van te zijn dat onze junior studenten een veilige en spannende taalreis zullen hebben. We helpen onze studenten om het meeste te halen uit hun taalreis, zowel voor wat betreft het Engels leren als het verkennen van het gebied en de cultuur.

20150805173002-e3899cf6-me

 

Wat is nu de sleutel naar een goed partnerschap en goede samenwerking met ESL?

Goede communicatie en wederzijdse ondersteuning zijn de sleutels voor een goed partnerschap.

 

Welke nieuwe trends hebben volgens jou de taalreisindustrie in de afgelopen jaren veranderd?

Technologische vooruitgang heeft een opmerkelijke invloed gehad op de verwachtingen van de leerlingen en ook op hoe wij de service verlenen.

 

Wie zijn de typische studenten bij jullie?

Onze studenten zijn afkomstig uit 40 verschillende landen en variëren in leeftijd. Gemiddeld is een student hier voor twee tot drie weken; ze zijn serieus met hun studie maar ook op zoek naar een leuke ervaring.

 

Heb je in de afgelopen jaren een verandering opgemerkt?

We merken, dat de gemiddelde leeftijd van reizenden studenten omlaag is gegaan. We ontvangen meer jongere studenten.

20150805180946-6cce884b-me

 

Wat voor soorten programma’s en service denk jij dat in de toekomst aantrekkelijker zullen zijn voor jonge studenten?

Programma’s waarmee studenten toegevoegde vaardigheden kunnen ontwikkelen, zoals programmeren, fotografie en sport. Ook academisch gerichte programma’s. Al deze cursussen helpen studenten niet alleen om hun Engels te verbeteren, maar ook hun leven en hun sociale vaardigheden.

 

Hoe denk jij dat de invloed is van een taalreis in Torbay op het leven van junior studenten?

Het geeft ze een mooi inzicht in de Engelse cultuur en manier van leven. Het helpt ze ook bij het opbouwen van zelfstandigheid en zelfvertrouwen. Ze krijgen de gelegenheid om internationale vrienden voor het leven te maken.

 

Dank je wel Michelle en de LAL Torbay taalschool voor jullie uitstekende service aan onze studenten en jullie loyale partnerschap met ESL! De complete lijst van winnaars van de Language Travel Award 2016 staat op onze website.

By Sarah Moersdorf

What do you think?