Ride for the cause dag

We are ESL October 22, 2015

Als onderdeel van de ESL activiteiten hebben wij op zaterdag 29 augustus, naast andere evenementen, deelgenomen aan de Ride for a cause dag aan de Perrier, in Clarens.

Ride for the cause

“Ride for the cause” » is een activiteit die georganiseerd is in opdracht van twee verenigingen: “Wave for development” en “Summit foundation”, die duurzame ontwikkeling en milieu ondersteunen.

Het doel was om minimaal 1 kilometer te peddelen, wat gelijk staat aan een ronde. Het aantal kilometers en tijdstip van vertrek waren aan ieders kunnen aangepast, waardoor er een zeer ontspannen sfeer was. Dat was voor ons een verrassing omdat wij er vanuit waren gegaan dat we aan een echte peddel race moesten deelnemen!

 

Planning en organisatie

Voor deze gelegenheid had “Ride for the cause” flink uitgepakt door het creëren van een strand aan de Pierrier, met meerdere stands.

De geweldige Hawaiiaanse sfeer, het voelde net als een vakantie aan het strand, heeft ons gemotiveerd om te gaan peddelen.

Zodra wij waren gearriveerd werden wij verwelkomt door een van de personeelsleden en heeft hij ons het doel van het evenement uitgelegd en ons rondgeleid.

We kregen een kit met daarin alle benodigdheden voor die dag: een “Ride for the cause” t-shirt, onze kaart en vouchers voor eten en drinken.

Dit evenement was zeer goed georganiseerd en er waren vele vrijwilligers tot onze beschikking.

Voor volgend jaar…

We hebben heel erg genoten van deze ervaring en wij raden iedereen van ESL aan om dit volgend jaar ook eens te proberen! 😉

 

Andere activiteiten

De “Aire de vie” vereniging

Onze stagiaires hebben de leden van deze vereniging bijgestaan, die sociaal geïsoleerde mensen bij elkaar brengt. Ze hadden het genoegen om hen gezelschap te houden en een maaltijd met hen te delen tijdens een trip naar Ormonts-Dessus.

 

De “Clean up Day” vereniging

Een ander ESL team heeft bijgedragen aan duurzame ontwikkeling door op te ruimen bij de Clarens meeroevers en zijn omgeving (de oevers, de parkeerplaatsen, de paden…). Het evenement had de volledige steun van de gemeente van Montreux.

By Jessica Pahud Océane Tâche

What do you think?