De 5 beste steden om Koreaans te leren

Reizen August 9, 2023

Als je bent begonnen met Koreaans leren, krijg je op een bepaald moment natuurlijk ook zin om naar Korea te reizen. Of het nu is om je taalvaardigheden te verbeteren of juist om ze in het echt te gebruiken, een reis naar Korea is de natuurlijke volgende stap voor iedereen die de taal leert. Maar waar moet je beginnen?

In Korea barst het van de fantastische steden die erop wachten om ontdekt te worden. Hieronder vind je onze vijf favoriete steden waar je Koreaans kunt leren!

1. Busan: de beste stad om Koreaans te leren

Busan is dan wel niet de hoofdstad van Korea (daar komen we later nog op!), maar biedt zo’n unieke mix van alles wat het land te bieden heeft dat het misschien wel de beste stad is om Koreaans te leren!

Busan is een waar juweeltje aan de zuidkust. In de zomer is het water er aangenaam warm en kun je er goedkoop heerlijke verse zeeproducten eten terwijl je geniet van de zon, net zoals in een tropisch resort! En over resorts gesproken: Busan heeft er een vlak voor de deur! Het eiland Jeju biedt kristalhelder water, kilometerslange witte zandstranden en een nog warmere temperatuur, allemaal op een relatief korte veerboottocht van de stad.

Ben je niet echt een strandmens? Geen probleem! Ook de stad zelf zorgt voor een magische sfeer, met een stadslandschap dat zo opvallend mooi en kleurrijk is dat het de bijnaam “Santorini van Korea” heeft gekregen. Bovendien vind je er veel artistieke ruimtes, een bruisend nachtleven en talloze mogelijkheden om je Koreaans te oefenen. Ook de eetscene is een ware trend in Busan, met uitgestrekte en geurige markten met zowel traditionele Koreaanse lekkernijen als regionale specialiteiten. Reis naar Busan en krijg een authentiek beeld van de Koreaanse cultuur, omringd door een fantastische natuur.

2. Seoul: de bruisende neonhoofdstad

Geen enkele lijst van de beste Koreaanse steden zou compleet zijn zonder de hoofdstad van het land: Seoul. Seoul is de belichaming van een Oost-Aziatische “megastad”, met een indrukwekkend stadsbeeld boordevol torenhoge wolkenkrabbers, knipperende neonlichten en innovatieve technologie, waardoor je je in de toekomst zult wanen.

Naast deze moderne kant heeft de stad ook haar historische wortels weten te behouden. Veel van de traditionele paleizen en architectuur zijn bewaard gebleven en doen dienst als populaire toeristische attracties. Ben je in Seoul, maak dan eerst een wandeling door trendy, moderne wijken als Gangnam of Hongdae, om vervolgens terug de tijd in te gaan tijdens een uitstapje naar het 14e-eeuwse Gyeongbokgung Paleis of het Changdeokgung Paleis, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. En dit alles zonder dat je de stad hoeft te verlaten!

Bovendien is de internationale stad Seoul ook bijzonder comfortabel voor beginnende leerlingen, omdat je er talloze mogelijkheden hebt om je Koreaans te oefenen, maar veel mensen ook Engels spreken!

3. Daegu: de traditionele Koreaanse studentenstad

Daegu huisvest negen uitstekende universiteiten en in de stad wonen dan ook veel Koreaanse en internationale studenten. Daarbij biedt Daegu de perfecte mix van natuur en moderne cultuur: boven de prachtige groene parken en het glinsterende Suseong-meer torenen enorme wolkenkrabbers.

Terwijl Seoul een levendige metropool is en Busan een kunstzinnig juweeltje aan het strand, kan Daegu het beste omschreven worden als: eigenzinnig. Het heeft een jongere bevolking en een fascinerende mix van lokale tradities en festivals. Kies je ervoor om in Daegu te gaan studeren, dan kun je rekenen op de beste kop koffie van Korea, naar klassieke nummers luisteren in een retro muziekcafé en deelnemen aan enkele van de unieke festivals die in de stad gehouden worden, waaronder het jaarlijkse kip- en bierfestival en een bodypaintfestival.

4. Incheon: het internationale handelscentrum

Incheon is waarschijnlijk het meest bekend om zijn futuristische luchthaven (een van de beste luchthavens ter wereld trouwens!). Maar de stad heeft natuurlijk nog veel meer te bieden.

De stad ligt direct aan de kust wat ‘s nachts zorgt voor een prachtig plaatje als de kleurrijke neonlichten van de wolkenkrabbers weerspiegelen in de zee. En deze nabijheid van de zee betekent ook dat je keuze te over hebt als het gaat om verse zeeproducten, die je kunt combineren met een portie van de wereldberoemde lokale specialiteit: jjajangmyeon (zwarte bonen noedels).

Doordat Incheon een havenstad is, heerst er een levendige internationale sfeer. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de internationale Sinpo-markt, een van de beroemdste markten in Korea, met fantastisch eten en producten uit zowel Korea als het buitenland. En terwijl je deze unieke omgeving ontdekt, heb je de perfecte kans om je Koreaans te oefenen! Ook belangrijk om te weten is dat Incheon een luchthaven heeft, waardoor de stad goed verbonden is met de rest van het land. Dat je in Incheon verblijft, betekent dus niet dat je in Incheon moet blijven! Seoul ligt op slechts anderhalf uur rijden, dus studenten kunnen zelfs in de hoofdstad studeren en op en neer reizen naar deze fascinerende havenstad!

5. Ulsan: waar natuur en industrie elkaar ontmoeten

Voor studenten die op zoek zijn naar een verblijf in de natuur buiten de gebaande paden is Ulsan een geweldige optie! De stad heeft een bevoorrechte ligging, precies tussen de Yeongnam-alpen en de zee, wat zorgt voor geweldige mogelijkheden voor een weekend vol natuur, of je nu houdt van wandelen of van zwemmen. En eigenlijk hoef je de stad niet eens uit om van de natuur te genieten! In Ulsan zijn namelijk verschillende verkoelende groene parken, waaronder het grootste stadspark van Korea. Heerlijk om na je lessen wat tijd door te brengen.

Hoewel Ulsan niet zo bekend is als de andere steden op deze lijst, is het een van de grootste en rijkste steden van Korea, terwijl de kosten van levensonderhoud er relatief betaalbaar blijven. Tijdens je verblijf in de stad kun je profiteren van het grote aanbod aan goedkope winkels en je Koreaans oefenen in de plaatselijke outlets. Hoewel Ulsan niet bekend staat om zijn Koreaanse taalscholen, ligt het op slechts een uur met het openbaar vervoer van Busan. Je kunt dus studeren aan de beste taalscholen van Busan, terwijl je in dit onbekende paradijs woont!

By Christopher Robinson

What do you think?