5 redenen om Koreaans te studeren in Busan

Reizen October 6, 2020

Heb je interesse in een buitenlandse studie in Korea, dan is Seoel waarschijnlijk de eerste (en vaak de enige) bestemming die in je opkomt. Heel begrijpelijk – Seoel heeft een waanzinnige mix van oud en nieuw, een verrassend nachtleven, bijzondere restaurants en voedselmarkten met allerlei Koreaans eten en een paar van de grootste winkelcentra van het land.

Maar niet iedereen is dol op mensenmassa’s, lichtjes en lawaai. Gelukkig is  Zuid-Korea zo’n diverse natie, dat het allerlei mogelijkheden biedt aan studenten van de Koreaanse taal. Wanneer je bijvoorbeeld dichter bij de natuur wil zijn, een zeebries wil voelen, je begeven onder de plaatselijke bevolking en wil kennis maken met de meer culturele aspecten van Zuid-Korea, dan is Busan de plaats waar je de Koreaanse taal zou kunnen studeren.

Busan ligt in het zuiden en is een juweeltje aan de kust met een aantal stranden, warme bronnen, tempels en heiligdommen, plaatselijke visgerechten, en bijzondere dorpjes buiten de gebaande paden. In feite  wordt deze stad alsmaar populairder bij de Koreanen en ook bij buitenlanders. Hier zijn 5 redenen die verklaren waarom:

Een sfeer van zomer & zee

Vanzelfsprekend gaat het in Busan voornamelijk over het strand en het voelt er alsof je in een vakantiepark zit, met prachtige plekken als Haeundae, Gujora, Sonjeong en Gwanggalli als toppers.

En verder heeft Busan de drukste haven van Korea, als 5de drukste haven ter wereld.

Een festival op elke straathoek

Vanwege de levendige stranden en bijbehorende uitstekende infrastructuur trekt deze bruisende metropool heel het jaar door muziek-, dans-, cultuur- en kunstshows aan. Die zijn bijna onvermijdelijk, want er gaat geen maand voorbij of in Busan wordt op zijn minst één nationaal festival georganiseerd! Het Busan Sea Festival, Haeundae Sand Festival en Holi Hai – een groot Hindoefeest – vinden wij echt het leukst.

De oudste warme bronnen van het land

De Dongnae Oncheon warme bronnen worden van oudsher beschouwd als de populairste bij de  Silla Dynasty elite. Volgens de overlevering kwam ooit een oudere man met pijnlijke benen zijn gewonde vogel baden in de Oncheon bron. De vogel vloog na het bad gezond weer weg. De oude man besloot daarop hetzelfde te doen en, net als bij de vogel, werden zijn pijnlijke benen genezen na een bad in dit water. Afgezien van de wonderlijke genezende eigenschappen is het bronwater ook ideaal voor behandeling van de huid.

Het ligt behoorlijk dicht bij Japan

Busan ligt op een unieke locatie: de dichtstbijzijnde Japanse buur – het eiland Tsushima – ligt op minder dan 30 mijl afstand. Aan de andere kant ligt Fukuoka op ongeveer 110 mijl afstand. Grappig genoeg ligt Seoel, hoewel het relatief makkelijk bereikbaar is vanaf Busan, bijna twee keer zo ver weg! Dat kan maar één ding betekenen – je bent IN voor internationaal reizen, wanneer je Koreaans gaat studeren in Busan!

De plaatselijke bevolking van Busan maakt van een sloppenwijk een toeristische attractie

Andere steden houden hun achterstandswijken soms verborgen voor het publiek, maar de inwoners van Busan veranderen het in kunst! Deze stad ligt op de heuvel van de wijk Saha met een explosie aan kleuren, kunst en een levendige sfeer – de plaatselijke bevolking heeft veel gebouwen verfraaid met muurschilderingen, er zijn interactieve tentoonstellingen in de smalle straatjes en opmerkelijke kleine galerieën zijn te vinden in de gebieden met wat meer ruimte.

Zoals zo vaak het geval is met kleinere steden in vergelijking met de hoofdsteden, biedt Busan je een authentieke culturele ervaring, waardoor je kan genieten van de vele aspecten van de Koreaanse levenswijze. Bereid je maar voor op doorlopend karaoke zingen en een buitengewoon groot aantal bijgerechten (deze snap je pas wanneer je je eerste Koreaanse barbecue hebt meegemaakt). Misschien boeit je de nieuwe K-Pop sensatie niet, wanneer je studeert in Korea, maar je gaat ongetwijfeld naar huis met een paar hits in je hoofd, na je verrassende taalcursus in het buitenland!

Studeer Koreaans in Busan

By Julia Hoyas

What do you think?