Buitenlandstudie checklist voor Korea

Reizen August 12, 2019

Je hebt dus besloten om de halve  wereld over te reizen, want je gaat Koreaans leren in Korea, de thuishaven van K-pop, een adembenemende natuurlandschap, een overvloed aan torenhoge appartementen en barbecue op iedere straathoek. Goede keuze! Korea is een fantastische plek voor een studie in het buitenland met een (meestal) gastvrije plaatselijke bevolking, levendige straten waar altijd wel iets te eten is en een fascinerende taal om je helemaal in te storten. Om je op weg te helpen zijn hier wat zaken, waarvan wij denken dat je ze moet weten voorafgaand aan het Koreaans leren in Korea – of zelfs als je alleen maar overweegt om dat te gaan doen!

Voordat je vertrekt naar Korea

Het belangrijkste voordat je vertrekt is om na te gaan hoe lang je in het land zou kunnen blijven. Tenzij je aan een universiteit studeert heb je geen visum nodig en kan je het land zonder visum in voor een beperkte tijd. Deze tijd is afhankelijk van het land waarvan je afkomstig bent. Canadezen kunnen voor een tijdsduur van 180 dagen zonder visum blijven, terwijl dit voor inwoners van de VS en Europa (met uitzondering van Cypus) 90 dagen is.

Visum

Het belangrijkste voordat je vertrekt is om na te gaan hoe lang je in het land zou kunnen blijven. Tenzij je aan een universiteit studeert heb je geen visum nodig en kan je het land zonder visum in voor een beperkte tijd. Deze tijd is afhankelijk van het land waarvan je afkomstig bent. Canadezen kunnen voor een tijdsduur van 180 dagen zonder visum blijven, terwijl dit voor inwoners van de VS en Europa (met uitzondering van Cypus) 90 dagen is.

Om langer te kunnen blijven zonder visum moet je simpelweg het land uit en weer terug komen – het perfecte excuus voor een vakantie wanneer je er bent!

Medische overwegingen

Wanneer je geen inwoner bent, neem je geen deel aan het nationale programma voor gezondheidszorg. Denk goed na over een verzekering voor de tijd van je verblijf. Zorg er voor, dat je vóór je vertrek alle vaccinaties hebt, en ga dus na welke reisvaccinaties je nodig hebt. Meer informatie over de benodigde vaccinaties kan je vinden in onze onderstaande infobox.

Wat neem je mee naar Zuid-Korea

Het weer in Zuid-Korea varieert behoorlijk tussen zomer en winter, wanneer je dus voor langere tijd gaat, moet je vooruit plannen. Koreaanse winters zijn koud, met temperaturen in Seoel die vaak onder nul komen, maar wanneer je kiest voor een cursus Koreaans in Busan, in het zuiden, zijn de temperaturen milder. Koreaanse zomers zijn warm en vochtig, maar relatief kort. Wanneer je dus voor een langdurig verblijf gaat, denk er dan om dat je wat dikkere winterkleding meeneemt, maar ook kleding voor warm weer.

Het mooie van Korea is de lage prijs voor kleding, en hoeveel daarvan in de uitverkoop ligt! Het is een droom voor winkelverslaafden, dus als je graag licht reist, dan kan je daar voor een koopje kleding inslaan.

Pre tip: Koreanen lopen over het algemeen niet graag met de borst of schouders bloot, draag dus geen lage v-hals of spaghettibandjes.

Wat te doen bij aankomst in Zuid-Korea

De enorme Zuid-Koreaanse steden kunnen intimiderend zijn, maar er is meestal een fantastisch openbaar vervoersnetwerk, waarmee je gemakkelijk overal kan komen waar je naar toe moet! Koop een oplaadbare vervoerskaart bij aankomst, zodat je elke metro en bus kan pakken. Je kan ze kopen en opladen op metrostations of op de eerdergenoemde ‘markten’ zoals de 7/11 of de Mini-Stop. Sommige kaarten kunnen ook in winkels en taxi’s worden gebruikt en de meeste zijn bruikbaar in heel het land!

Omdat Korea met wifi wereldwijd bijna helemaal voorop loopt  is het internet in Korea relatief goedkoop en toegankelijk. Een wifi-ei om te gebruiken tijdens het Koreaans leren in Korea is een mooie optie, omdat je het overal kan meenemen. Voordat je in Korea aankomt, moet je de Naver Maps app downloaden, die is daar veel betrouwbaarder dan Google Maps. Met die app vind je restaurants in de buurt, populaire attracties en routes van A  naar B – allemaal in het Engels!

Als je dat allemaal voor elkaar hebt, dan begint het vast al flink te kriebelen om er op  uit te gaan om de stad te verkennen ! Vlak na je aankomst ga je eerst je route vanaf je accommodatie naar de school uitzoeken, zodat je op de eerste dag geen stress hebt.

Als je al deze stappen van onze buitenlandstudie checklist voor Korea hebt gevolgd, dan zijn wij er van overtuigd, dat je in Korea aankomt met een meer dan voorbereid gevoel – je hoeft dan alleen nog maar te genieten van je tijd daar!

Studeer in het buitenland in Korea

By Emily Lawrenson

What do you think?