De Instagram top 10 van plekken op Malta

Reizen January 15, 2018

Er is is op ‘gram een hoop om enthousiast van te worden, als je zoekt op Malta. Kristalhelder water, felgekleurde bootjes, zandkasteelachtige rotsformaties – het is een luilekkerland voor fotografen! En als je deze Engelstalige bestemming nog nooit hebt bezocht is Instagram een geweldige plek om eens mee te beginnen voor wat reisinspiratie. Dus als je een echte Insta-verslaafde bent, mis dan bij je volgende taalreis niet de Instagram top 10 van plekken op Malta.

 

10. De Blue Lagoon | #bluelagoonmalta – 3,957 posts

De Blue Lagoon van Malta op het eiland Comino is een turkoise stukje paradijs. Je vaart zo’n 20 minuten met de veerboot vanaf het hoofdeiland om er te komen. Ontwijk de zomerse mensenmassa in het late voorjaar of vroege najaar. Bonuspunten voor een onderwatercamera!

 

9. De Maltese Deuren | #maltadoors: 6,773

Als er één ding is, waar dit kleine eilandvolk groot in is, dan is het kleur! Van de balkons tot aan de banken, schepen en deuren bestaat Malta uit niets anders dan Technicolor tinten. Je moet beslist op de foto voor een van de levendige deuren in dit land, zoals die in Valletta of Mdina.

 

8. St Peter’s Pool | #stpeterspool: 12,600

 

?

A post shared by LAO (@lao._) on

Als je op zoek bent naar een verscholen zwemwater, dan is dit het wel! Aan de zuidkant van het eiland is St Peter’s Pool de perfecte plaats om te duiken en te snorkelen. Je kan je ook als een hagedis uitstrekken op de platte rotsen om bij te bruinen – dit is een klein stukje hemel.

 

7. Het dorp van Popeye | #popeyevillage: 28,410

Wist je, dat het huis van Popeye de Zeeman op het eiland Malta te vinden is? Voor de Popeye film uit 1980 van Robert Altman bouwde de filmcrew een gedetailleerd decor in Mellieha om het dorpje van Popeye tot leven te brengen. Je kan het vandaag de dag nog bezoeken en het is een prachtige achtergrond voor een selfie!

 

6. Het Visserdorp Marsaxlokk | #marsaxlokk: 45,706

 Dit kleine vissersdorpje klinkt misschien niet zo bekend, maar zodra je het vindt op Instagram kan je zien waarom dit staat in de Instagram top 10 van plekken op Malta. In de haven dobberen de beroemde vissersbootjes, geschilderd in primaire kleuren. Iedereen die naar Malta komt moet er gewoon een foto van maken, en dat ga jij ook doen!

 

5. Paceville, St Julian’s | #paceville: 60,235

In Malta weten ze wat een feestje is met een hoofdletter “F” en er is geen betere plek voor dan Paceville. Dit is de hashtag die je gebruikt voor al je feestfoto’s!

 

4. Het (voormalige) Azuren Raam | #azurewindow: 61,423


Verdwenen maar niet vergeten, zelfs na het instorten van het Azuren Raam in maart 2017 blijft dit een van de meest gehashtagde plaatsen van Malta. Het ligt op het noordpuntje van het Maltezer eiland Gozo en je kan er nog altijd de ruige zeekliffen bewonderen, waar het raam ooit was, en ervaren duikers kunnen zelfs de rotsachtige overblijfselen van het Azuren Raam onder water gaan verkennen!

 

3. De historische stad Mdina | #mdina: 121,744

Een bezoek aan het historische Mdina is alsof je teruggaat in de tijd. Je kan niet praten over deze stad zonder het te hebben over de massieve poort, die ruimschoots op de achtergrond aan bod kwam in de TV serie Game of Thrones. Let op de keistraatjes en de muren die begroeid zijn met ranken vol bloemen en je ziet een super Instagram-vriendelijk stadje!

 

2. De hoofstad Valletta | #valletta: 342,897

Het is geen verrassing dat de hoofdstad van Malta bovenaan de lijst staat. Van de indrukwekkende uitzichten op de Upper Barrakka Tuinen tot de adembenemende kust: Valletta verdient het om zo vaak gefotografeerd te worden als het geval is… Als je je afvraagt, welk deel van de stad het meest wordt gefotografeerd, ga dan eens naar de hoek van de St Lucy- en St Paulstraat, ter hoogte van de San Paolo Naufrago wijnbar – kijk, dàt is nou nog eens pittoresk!

 

1. Het eiland Gozo | #gozo: 538,461

 

The most beautiful places are often hidden ? This is my absolutely favourite place in Malta (Gozo) – Tal Mixta Cave! It’s so remote and untouched and the view from there is better than 1000 words! I wanted to keep this place to myself, but then I decided to share this amazing spot with you ❤️ Самые красивые места зачастую скрыты от наших глаз ? Моё самое любимое место на Мальте – пещера Tal Mixta на острове Гозо! Туда сложно попасть, но зато какой вид ❤️ Сначала я хотела оставить это место в секрете, но потом решила поделиться им с вами! С Новым годом, друзья ? . . . . #hiddengems #secretplaces #malta #gozo #maltagozo #lovemalta #mediterranean #cave #cavesofinstagram #sheisnotlost #wearetravelgirls #dametraveler #мальта #пещера #блогопутешествиях

A post shared by Liza Skripka ? Travel?London (@lizatripsget) on

We zijn bij de nummer één en dat is Gozo, het noordelijke eiland van Malta. Vol adembenemende stranden (het Ramla Bay strand, Hondoq Bay strand, San Blas strand), dramatische kliffen en de Ggantija Megalitische Tempels, die ouder zijn dan Stonehenge, is Gozo een plek waar je je camera of smartphone echt niet mag vergeten.

Pak dus je camera en ga naar de Instagram top 10 van plekken op Malta – je hebt geen filter nodig 😉

Hier vind je een fotogenieke taalreis naar Malta

By Leah Ganse

What do you think?